Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Celulitida: Co proti ní dělat 1x denně, 1x týdně a 1x měsíčně

Celulitida: Co proti ní dělat 1x denně, 1x týdně a 1x měsíčně

Celulitida: Co proti ní dělat 1x denně, 1x týdně a 1x měsíčně

8. března 2020 od Eva Suchomelová

8. března 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Začátek jara je ideální čas, kdy začít bojovat s celulitidou. Co proti ní můžete pravidelně dělat? Přinášíme vám tipy na jednoduchou a účinnou domácí péči.

Jak se zbavit celulitidy? Spojte síly!

Nechcete na svém těle pomerančovou kůži? Vzhledem k tomu, že celulitida trápí 80-90 % dívek i žen nejrůznějšího věku, bude to asi i váš problém. Její riziko se zvyšuje při hormonálních změnách (antikoncepce, těhotenství a porod atd.) a také nezdravým životním stylem. Je dobré nejprve zjistit, zda máte vodovou, nebo tukovou celulitidu, a podle toho si naplánovat účinnou strategii, jak ji odstranit. Chce to ale spojit víc aktivit a plán si rozvrhnout alespoň na 2 měsíce. Některé věci můžete dělat denně, jiné týdně a ještě jiné měsíčně.
směr masáží při celulitidě

Denně

Základem je rozproudění lymfatického systému a podpora metabolismu kůže. Kombinujte každý den následující domácí kosmetická ošetření:
  • Masáž pokožky během sprchování – použijte buď peeling, drsnou lufu, nebo masážní kartáč.
  • Střídání teplé a studené sprchy na postižené partie: stačí 1 minuta na konci každého sprchování, kdy použijete silný proud vody.
  • Masáž postižených partií olejem z túje nebo z třezalky: aplikujte ihned po sprchování, třezalkový olej raději večer, neboť při reakci se slunečním zářením způsobuje zarudnutí kůže.
  • Aplikace séra proti celulitidě: první výsledky uvidíte už za 10 dní při použití NIVEA Zpevňujícího séra proti celulitidě Q10 Plus (koupit v e-shopu) každé ráno. Večer pak použijte Eveline Cosmetics Noční sérum Slim Extreme 4D (koupit v e-shopu) – po dvou týdnech budete mít kůži výrazně pevnější a hladší.
denně - kosmetické procedury doma
Udělejte změny ve své životosprávě:
  • Pijte jen neperlivou vodu a bylinkové čaje místo alkoholu, colových a slazených nápojů či kávy nebo černého čaje. Například Leros Čisticí bylinný čaj s vilcacorou Natur Detox (koupit v e-shopu) můžete pít 3-6x denně.
  • Snažte se dodržovat správný pitný režim – inspirujte se třeba topmodelkami, které vypijí denně 8 velkých sklenic (1 sklenice = 0,3 dcl) vody denně pro krásnější pleť i pokožku.
  • Zrevidujte svůj jídelníček: každý den zařazujte dostatek masa, ryb a zeleniny, snižte množství tuku a složitých sacharidů (těstoviny, bílá mouka) a úplně vynechte polotovary, jednoduché cukry (moučníky, knedlíky, sladkosti) a smažená jídla.
  • Zařaďte do stravy superpotraviny pro krásnou pleť, jako jsou chia semínka nebo zelený ječmen, např. Allnature Chia semínka (koupit v e-shopu).
Každý den si vyšetřete čas na aktivní pohyb:
  • Ujděte denně minimálně 10 000 kroků – může vám k tomu pomoci aplikace v telefonu nebo chytré hodinky a využívejte každou příležitost: místo výtahem vyjděte schody, při cestě z práce vystupte o stanici dřív a dojděte zbytek cesty pěšky atd.
  • Najděte si vhodné cviky na stehna nebo hýždě a cvičte je každý den tehdy, kdy jste podle svého biorytmu nejčilejší: někdo ráno před snídaní, jiný odpoledne po práci.
  • Nevyhovuje vám cvičení? Začněte běhat nebo si každý den vyjděte na procházku v ostřejším tempu. Vyberte si vhodnou trasu, nejlépe v zeleni, mimo frekventovanou silniční dopravu.
masáž ve vaně

Týdně

Vedle každodenní péče zařaďte každý týden tyto podpůrné procedury pro odstranění celulitidy:
  • Prohřívací koupel: napusťte si vanu s bylinnou koupelovou přísadou, která má prohřívací účinky, třeba s Ameté Pěnou do koupele Eukalyptus & Rosemary (koupit v e-shopu) nebo s Ameté Koupelovou solí Eucalyptus (koupit v e-shopu).
  • Masáž ve vaně: po cca 10minutové relaxaci, kdy se pokožka prohřeje a povolí, ji promasírujte pod vodou pomocí lufy nebo drsné žínky.
  • Sauna: střídání prohřátí s koupelí v ledovém bazénku či s masáží ledovou drtí a kartáčováním výrazně napomůže zpevnit pokožku a odstraňovat pomerančovou kůži.
Svoji pohybovou aktivitu rozšiřte 1x za týden o další sportovní činnost, která podpoří zpevnění pokožky a zbaví ji celulitidy:
  • Plavání nebo aqua-aerobic: voda masíruje pokožku v celé ploše, a podporuje tak metabolismus kůže.
  • Jízda na in-line bruslích: díky zátěži svalstva hýždí a stehen se zlepšuje průtok lymfy v těchto místech, což pomáhá odbourávat celulitidu.
chlorella

Měsíčně

Je i několik věcí, které se vyplatí zařadit do svého plánu, jak na celulitidu, každý měsíc. Které to jsou?
  • Na začátku svého snažení si dobře prohlédněte, a třeba i vyfoťte partie, na kterých chcete zapracovat a celulitidu z nich odstranit. Další kontrolu proveďte přesně za měsíc a poslední za dva měsíce. Častější sledování by vás jen stresovalo.
  • Alespoň 1x za celou dobu, kdy budete aktivně potírat celulitidu, si udělejte detoxikační kúru, např. pomocí řasy chlorelly, třeba v tabletách Topnatur Original chlorella (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít