Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Do formy: Ty nejlepší cviky a triky pro pevný zadeček

Do formy: Ty nejlepší cviky a triky pro pevný zadeček

Do formy: Ty nejlepší cviky a triky pro pevný zadeček

4. února 2019 od Pavla Maříková

4. února 2019 5 minut čtení
Připravil/a Pavla Maříková ve spolupráci s expertem Pavla Maříková

Pár kilo navíc se pod zimní kabát snadno schová, horší to bude ale na jaře, až začneme ze skříní vytahovat jarní svetříky, sukně a krátké bundičky. A ta pravá výzva – plážové plavky – tu bude také co nevidět. Připravili jsme proto pro vás čtyřdílný seriál, který vás provede cestou k vytoužené postavě a dokonalé formě. Takže – tři, dva, jedna… Začínáme zadečkem.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Přeskoky do výpadu

Tento cvik krásně využijete pro zahřátí a nastartování metabolismu. Přeskakujete z výpadu do výpadu. Po celou dobu si hlídejte zpevněné celé tělo, především vzpřímené držení těla a aktivní střed těla. Abyste si co nejvíce šetřili kolenní klouby, doskakujte vždy tak, aby se koleno nedostalo před špičku přední nohy. Opakujte 16-20x ve třech sériích.

Tip redakce:
Série je jeden set opakování. To znamená, že pokud máte odcvičit tři série – provedete cvik v daném množství opakování, pak si cca 30-60 vteřin odpočinete a provedete ho ještě jednou, pak opět pauza a ještě třetí série.

Instagram: @pavlafitmami


2. Squaty

Postavte se s chodidly na šířku boků. Zpevněte celé tělo a proveďte podřep. Hlídejte si kolena nad špičkami (neměla by se vtáčet dovnitř ani ven). Opakujte 20x ve třech sériích.

Instagram: @pavlafitmami


3. Zvedání boků na špičkách

Položte se na záda, ruce podél těla. Opřete se o špičky. Zvedněte boky nahoru, otevřete kolena od sebe, přitáhněte kolena k sobě a vraťte zpět na zem. Toto zopakujte 18x ve třech sériích.

Instagram: @pavlafitmami


4. Předpažení a zanožení

Klekněte si na kolena a opřete se o ruce. Pomalu předpažujte a zároveň opačnou nohou zanožujte. Kromě hýžďových svalů vám bude intenzivně posilovat také core – střed těla a záda. Opakujte 20x a pak vystřídejte strany. To celé ve třech sériích. Hlídejte si zpevněná záda, nesmí se prohýbat bedra.

Instagram: @pavlafitmami


5. Zvedání boků s jednou nohou přednoženou

A ještě jeden cvik na zádech: tentokrát ale zvedněte jednu nohu před sebe a boky zvedejte pouze s oporou o tu druhou. Opakujte 16x na každou nohu a to celé třikrát zopakujte.

Instagram: @pavlafitmami


5 triků pro pevný zadeček

  1. Choďte – tak často, jak to jde. Denně by měl každý z nás ujít alespoň 10-12 tisíc kroků. To je zhruba 2 hodiny chůze.
  2. Při čekání na tramvaj nebo i doma v kuchyni při vaření stahujte aktivně hýžďové svaly. Nikdo si toho nevšimne a vy budete takto nenápadně posilovat.
  3. Cílem není „zhubnout“ zadek, ale naopak ho zpevnit a zvednout. Toho nedocílíte žádnou dietou. Cestou k pevnému zadečku je opravdu a jedině pohyb a cvičení.
  4. Chcete-li svůj zadek „zvednout“ a zvýraznit, budete muset zařadit i cvičení se zátěží. Nebojte se tedy činek a strojů v posilovně a dejte jim šanci – ideálně s pomocí trenéra.
  5. Hýžďový sval je jednou z největších svalových skupin v těle – počítejte tedy s tím, že pro jeho zformování bude potřeba větší počet opakování, popř. větší zátěž než u jiných partií.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková ve spolupráci s expertem Pavla Maříková

Související články

1 komentářů k článku
Karel Toufar 12.března 2019
Dobrý den.
Některé cviky dnes zařadím cvičencům do programu.Děkuji.Napoleon

Expert z článku

Pavla Maříková
Fitness trenérka
614
"Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít