Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Máte mikádo? Tyhle 4 top účesy z něj vykouzlíte!

Máte mikádo? Tyhle 4 top účesy z něj vykouzlíte!

Máte mikádo? Tyhle 4 top účesy z něj vykouzlíte!

7. června 2023 od Lenka Knápková

7. června 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Mikádo je nesmrtelný účes, oblíbený napříč generacemi. Pokud vás chvílemi přestává bavit, zkuste čtyři varianty, jak ho učesat jinak, než jste zvyklá. Zde jsou naše tipy.

1. Tip: Uhlazené elegantní mikádo

  1. Nejprve vlasy umyjte šamponem pro hladký vzhled pomocí TRESemmé Keratin Smooth Šamponu (koupit v e-shopu) a poté aplikujte TRESemmé Wow Smooth 1minutovou masku na vlasy (koupit v e-shopu), která okamžitě a intenzivně vyhladí vlasy a dodá jim hebkost a pružnost.
  2. Na ručníkem vysušené vlasy naneste got2b Guardian Angel Ochranný sprej pro tepelnou úpravu vlasů (koupit v e-shopu), který vlasy chrání před poškozením a krepatěním.
  3. Poté vlasy vyžehlete dohladka.
  4. Vlasy rozdělte na pěšinku a dejte za ucho na jedné straně.
  5. Pro perfektní fixaci a lesk můžete přelakovat Taft Ultra silným lakem na vlasy Shine (koupit v e-shopu).

2. Tip: Rozverné vlnité mikádo

Stačí mít po ruce kulmu nebo žehličku, a během několika minut vykouzlíte z hladkého mikáda rozverné vlny. Tento účes se hodí na každodenní nošení do práce, na rande nebo i párty.
  1. Vlasy umyjte šamponem na objem Nivea Volume & Strength Pečující šampon (koupit v e-shopu).
  2. Vlasy v tomto případě neošetřujte kondicionérem, vlasy by totiž byly příliš hladké a rychle by zplihly nebo by vlny nedržely tvar.
  3. Pro dlouhotrvající lokny do vlasů vpracujte tužidlo speciálně pro vlny Syoss Curl Control Pěnové tužidlo (koupit v e-shopu).
  4. Nezapomeňte před kulmováním aplikovat do vlasů ještě Syoss Keratin Heat Sprej pro tepelnou ochranu (koupit v e-shopu) s obsahem tekuté složky keratinu pro dlouhotrvající fixaci pro 100% sílu, plnost a lesk.
  5. Poté začněte s natáčením. Ideální je rozdělit si vlasy do sekcí a natáčet jednotlivé prameny. Začněte vždy se spodními vlasy.
  6. Jakmile vlny vychladnou, předkloňte hlavu a prohrábněte vlny prsty, můžete je zafixovat pečujícím Nivea Volume Care Lakem na vlasy (koupit v e-shopu).

3. Tip: Jednoduchý drdůlek

Tento účes zvládnete hravě během minuty a ideální jsou pro něj nemyté vlasy. Hodí se třeba na sport, výlet nebo pro volnočasové aktivity.
  1. Jako první použijte got2b Extra Fresh Suchý šampon (koupit v e-shopu), který vsákne přebytečnou mastnotu z vlasů a dodá jim objem a svěžest. Pokud nemáte mastné vlasy, můžete aplikovat pouze Taft Pudr pro objem Volume (koupit v e-shopu), který vlasy neslepuje, nezatěžuje a dodá jim okamžitý objem. Produkty zapracujte do vlasů pomocí prstů a pročešte je.
  2. Poté oddělte několik pramenů jako na falešný culík a zamotejte vlasy do malého drdolu. A upevněte Gabriella Salvete Gumičkou do vlasů proti zacuchání (koupit v e-shopu).
  3. Vlasy nad čelem můžete uhladit  pomocí Taft Kokosového vosku pro lesklé vlasy (koupit v e-shopu).

4. Tip: Extravagantní look

Chystáte se na rockový koncert či na párty s přáteli? Nebo jen máte chuť na rebelský vzhled? Poradíme vám, jak vykouzlit odvážný účes krok za krokem.
  1. I na tento účes je nejlepší mít den až dva nemyté vlasy, protože budete plést copánky, které na neumytých, hrubých vlasech budou lépe držet.
  2. Vlasy nejprve rozdělte na šikmou pěšinku či patku, tak aby na jedné straně bylo více vlasů. Větší část vlasů s patkou sepněte, aby se vám nepletla.
  3. Druhou část vlasů rozdělte na pomyslné tři sekce, tak abyste z nich mohla zaplést 3 malé úzké francouzské copánky nad sebou.
  4. Na pletení copánků mějte dost času, jednotlivé prameny utahujte, aby byl výsledek perfektní.
  5. Hotové copánky zagumičkujte pevně u hlavy a přelakujte Wella Wellaflex Power Hold Mega Strong Hold Lakem na vlasy (koupit v e-shopu).
  6. Rozpusťte vlasy na druhé straně hlavy a naneste do nich TRESemmé Suchý šampon na objem (koupit v e-shopu), aby získaly dlouhotrvající objem, a rozčepyřte je.
Tip redakce:
Pro „crazy“ vzhled na jeden večer můžete obarvit pár svých pramenů pomocí smývatelné barvy
Schwarzkopf Live Paint It! Smývatelná křída na vlasy Pink Crush (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít