Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jak na odrosty mezi barvením vlasů

Jak na odrosty mezi barvením vlasů

Jak na odrosty mezi barvením vlasů

16. prosince 2016 od Martina Hühneová

16. prosince 2016 4 minuty čtení
Připravil/a Martina Hühneová ve spolupráci s expertem Tereza Bulínová

Barvení vlasů patří dnes ke zcela běžným zkrášlovacím procedurám a vlasovému stylingu. S odstíny můžete různě experimentovat. Mnohým postačí zakrýt první šediny či omladit světlejšími proužky výraz obličeje. Jeden problém však je pro všechny společný: Co s odrostlými vlasy? Pro mnohé ženy to je doslova noční můra.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Jednou z možností, jak se s odrosty vypořádat, je přiznat je. „Kontrast původních a barvených vlasů může být svým způsobem originální. Dokonce se stal v poslední době i určitým trendem,“ říká vlasová expertka Tereza Bulínová. Poukazuje na to, že na přehlídkových molech se to modelkami, které dávají své mnohdy i dlouhé odrosty hrdě na odiv, jen hemží.

Tip redakce: 
Herečky a zpěvačky nezůstávají pozadu. Netrápí se s nimi Heidi Klum, Blake Lively, Julianne Hough, Kirsten Stewart a další celebrity. Pokud jsou odrostlé vlasy jen o pár odstínů tmavší, mohou podle kadeřnice vzbuzovat i dojem vyšisování od slunce.

 

1: tip: Vsaďte na melír

Odrostlé vlasy působí méně okatě, pokud vsadíte na melír. „U blond barev v jednom tónu jsou odrosty u přírodních tmavovlásek samozřejmě vždy velmi výrazné. Způsobem, jak tomu alespoň trochu předejít, je zvolit melír. Technik melírování je několik. Velmi působivou je třeba "Babylights". Proužky jsou jemné a přirozeně vystínované od hlavy. Vydrží i několik týdnů bez nutnosti oprav,“ vysvětluje kadeřnice.

 

2. tip: Maskujte rozcuchem

Tmavé odrosty nejde podle ní moc zamaskovat. Rozdíl mezi blond a tmavou barvou bývá markantní, zejména pokud se jedná o studené blond odstíny, které jsou nyní v kurzu. Příliš diametrální barevné rozdíly se nedají zakrýt dlouhodobě. A většinou nakonec nezbývá než odrostlé vlasy opět po čase obarvit. "V případě velkých rozdílů mezi novými a obarvenými vlasy tedy nečešte přísné pěšinky", radí Tereza. Přechod zamaskujte rozcuchem, aby byl barevný kontrast co nejméně nápadný.

 

3 tip: Zakryjte šediny i odrosty v jednom kroku 

K výše zmíněným přípravkům patří nejrůznější barevné spreje, řasenky na vlasy – i voděodolné a barevné – korektory v tyčince, vlasové korektory se štětcem, barvicí pudry či různé fixy. Dobu, než opět navštívíte svého kadeřníka mohou přeci jen o něco prodloužit.

Co všechno můžete zkusit?

Sprej: 

Zkusit můžete teba  L'Oréal Paris Magic Retouch Sprej pro okamžité zakrytí odrostů (koupit v e-shopu) nebo Syoss Root Retouch Sprej pro dočasné zakrytí odrostů (koupit v e-shopu). Nanesete jej snadno a cíleně díky aplikátoru. Barva dobře přilne k vašemu vlasu a zjemní barevný přechod. Pro přirozenější efekt můžete pokožku navíc promnout prsty. Během několika vteřin jsou vlasy suché a připravené pro konečný styling. Je k dostání v několika barevných přírodních odstínech. Sprej dodá vašim vlasům jemnou texturu a vydrží až do umytí šamponem.

Maska:

Vyzkoušejte třeba také Schwarzkopf Live Barvicí maska na vlasy (koupit v e-shopu), která prodlouží zářivost postupně blednoucí barvy vlasů, anebo vlasům dodá zcela nový barevný nádech, a to až na 6 umytí. Aplikace je snadná jako použití masky na vlasy. Stačí nanést s pomocí ochranných rukavic na ručníkem vysušené vlasy, nechat působit po dobu 5 minut (pro intenzivnější výsledek déle) a poté důkladně opláchnout.  dk sotání je opět v několika barevných variantách. 

Pudr:  

Tak toto je horká novinka v péči o odrosty. Schwarzkopf Palette Compact Root Retouch víceúčelový kompaktní pudr (koupit v e-shopu), je kompaktní pudr pro okamžité zakrytí odrostů a šedin. S tímhle pudrem zakryjete odrosty během několika sekund. Díky vysoce pigmentovanému pudrovému složení vám odrostlé kořínky dokonale splynou se zbytkem vlasů, rychle a bez zatížení. Houbička, která je součástí balení, zajistí snadnou a přesnou aplikaci přesně tam, kde potřebujete - kdekoliv a kdykoliv.  Pudr je jednoduše smývatelný pomocí šamponu a jeho balení vystačí až na 30 použití.

Šampón:

Skvělým tipem je také Schwarzkopf Palette Color Shampoo barva na vlasy (koupit v e-shopu), co je barva bez dlouhodobého závazku, která vydrží až 24 umytí. Jde o rychlé a jednoduché barvení jako použití šamponu – vše, co musíte udělat, je vmasírovat přípravek do vlasů, dokud nezískáte bohatou pěnu, nechat jej působit asi 20-25 minut v závislosti na požadované barvě a intenzitě odstínu a můžete si užívat krásnou přirozenou barvu plnou lesku, která vaše vlasy rozzáří.

 

4. tip: Zkuste krátkodobé pomocníky, ale pozor! 

Na trhu je řada nejrůznějších přípravků, kterými více či méně úspěšně můžete tmavší část hřívy a rašící prošedivělé vlasy trochu zakrýt. Nejsou však stálobarevné a kýžený efekt poskytnou většinou pouze do prvního mytí. Jsou tedy výhodní  z krátkodobého hlediska. 

 

5. tip: Jak si vybrat správný přípravek? 

Na to, kterou pomůcku zvolit, neexistuje jednoznačná odpověď: „Musíte prostě vyzkoušet, jak ten který přípravek funguje právě na váš typ vlasů,“ doporučuje Tereza Bulínová. Podle ní mohou mít různou kvalitu i texturu v závislosti na výrobci. Například s řasenkami na vlasy obecně dobré zkušenosti nemá. Disponují většinou konzistencí klasických řasenek na oči. Tedy hutnou texturou, která vlasy zatěžkává. Ty jsou pak matné a zplihlé. Co se týče nanášení na vlasy, vyžadují řasenky stejně jako korektory v tyčinkách trpělivost. Oboje se tak spíše hodí na zakrytí několika šedin než celé plochy odrostlých vlasů. V tomto případě se vám bude mnohem lépe pracovat se spreji, pudry, šampony nebo maskami. 

Zdroj foto: Fotolia 

Připravil/a pro vás Martina Hühneová ve spolupráci s expertem Tereza Bulínová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Tereza Bulínová
vlasová expertka
36
"Moje povolání je umění vcítit se do klienta a aktuální trendy přizpůsobit jeho individualitě."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít