Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Odrosty povoleny: Známe jejich výhody!

Odrosty povoleny: Známe jejich výhody!

Odrosty povoleny: Známe jejich výhody!

16. září 2020 od Lucie Ulmanová

16. září 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Libor Smrž

Kontrastní odstíny u kořínků vlasů vůbec nevypadají tak špatně, jak si myslíte. Přestaňte si s nimi lámat hlavu a udělejte z nich přednost. S jakými účesy vypadají hezky a proč se jich nemusí bát ani zralé ženy?
Tento trend se dostává do popředí již několik sezon a stejně tak tomu bude i na podzim. Také řada známých osobností už z odrostů udělala svoji přednost a pravidelně je vynáší na červený koberec. Ale pokud se jich přeci jen bojíte, dodáme vám i tipy na produkty, kterými odrosty zakryjete.

Jejich výhody

Někdy odrosty celkovému dojmu vyloženě prospějí. „U odrostů je výhoda, že není tak razantně vidět odrůstající barva, případně melír. Klientka pak nemusí hned za měsíc chodit na dobarvení,“ říká vlasový expert Libor Smrž. A nemusí se jim vyhýbat ani ženy zralého věku, protože odrosty umí dodat mladistvý vzhled.

Pro koho se hodí?

Vlasové odrosty se hodí úplně pro každou ženu. „Pouze u žen, u kterých začne převládat šedá sklovitá barva vlasů, bych to nedoporučoval. Vlasy pak vypadají nedbale, trčí a přidávají roky. Pokud ženy nemohou odolat přirozeně vypadajícím odrostům, lze je dobarvovat přírodním odstínem. Dělám to velmi často a vypadá to skvěle,“ doporučuje kadeřník.
  • Odrosty u kořínků se hodí také pro blondýnky. Přechod mezi přirozenou barvou a zesvětlením totiž bývá jemný a decentní.

  • Kontrastní odstíny u kořínků vlasů se dají získat přirozenou cestou, když si necháte odrůst barvu, nebo účelovým barvením, pak vypadají odrostlé vlasy úplně skvěle.

  • Chybu neuděláte, když vsadíte na techniku balayage, kdy odrost vlasů zůstane nedotčený a prameny vlasů budete mít o něco světlejší.

  • S odrosty můžete pracovat také díky stylu ombré, kdy se vlasy zesvětlí po celé délce a u hlavy je barva naopak nejtmavší.

  • A v případě, že máte tmavší obočí, bude vám hezky ladit s tmavými odrosty.

U jakých účesů vyniknou?

Přirozené odrosty hezky vyniknou v rozpuštěných vlasech s pěšinkou na straně nebo uprostřed, ale také v elegantním nízkém culíku. „Nejvíce mě baví na rozpuštěných vlnitých vlasech,“ míní Libor Smrž. Odrosty umí dodat na zajímavosti také zaplétaným účesům a copům, které tak dostanou nový šmrnc.

TIP: Nechce se vám ukazovat světu své odrosty? Objednejte si chytré pomocníky pro jejich zakrytí v klidu a bezpečí domova z e-shopu Teta drgerie (pokračovat na e-shop).

Čím je zakrýt?

Pokud vám přeci jen vlasové odrosty nedají spát, nevadí. Svěřte se do rukou odborníka, který vám pomůže oživit barvu vlasů na míru. A pokud se k němu jen tak nedostanete, existuje spousta kvalitních produktů, kterými lze odrosty zakrýt. Dočasně můžete vyřešit situaci s odrosty Syoss Korektorem odrostlých vlasů Tmavě Plavým Root Retoucher (koupit v e-shopu), který je dostupný v různých odstínech. Ve více odstínech jsou k dispozici také Colorwin Spreje na krytí šedin a odrostů, které jsou bez obsahu silikonů a obsahují přírodní pigmenty. Pomůže také speciální řasenka, která zakryje odrosty. Zkuste například Syoss řasenku na vlasy (koupit v e-shopu) ve třech odstínech pro černovlásky, hnědovlásky a blondýnky. A pokud máte rády extravaganci, vyzkoušejte třeba glitry na odrosty.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Libor Smrž

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Libor Smrž
profesionální kadeřník
"Za každou krásnou ženou je kadeřník, který miluje její vlasy."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít