Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Odrosty ve vlasech? Zkuste na ně glitry!

Odrosty ve vlasech? Zkuste na ně glitry!

Odrosty ve vlasech? Zkuste na ně glitry!

15. ledna 2019 od Helena Hladíková

15. ledna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Ano, čtete správně. Takzvané „glitter roots“ jsou totiž velký trend, a to nejen na bláznivou party, ale klidně i na slavnostní večírek. Jak na to?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Určitě to znáte samy: pohled do zrcadla jasně říká, že je čas navštívit kadeřnici a něco s těmi nevzhlednými odrosty udělat. Jenže na to nemáte čas, a tak vymýšlíte nejrůznější finty, jak odrosty alespoň na chvíli zakrýt. Vyzkoušet můžete make-upy na vlasy neboli tónovací spreje, které na inkriminovanou část vlasů jednoduše nastříkáte. I když nabídka těchto přípravků zahrnuje různé barvy, k vašim vlasům nemusí sedět ani jedna z nich. Zkusit tak můžete i další možnost, a sice odrosty jednoduše a přitom stylově přiznat. Někdy tyto obyčejné hrátky přírody vypadají opravdu skvěle, zejména u dlouhých vlasů s většími vlnami, tak proč toho nevyužít ve svůj prospěch?
 
glitry ve vlasech

Začněte zářit i s odrosty

Pokud se neztotožňujete ani s jednou z variant, zkuste se trochu odvázat a vzít na pomoc glitry. Nejlépe vypadají nanesené v pěšince, ať už uprostřed hlavy, nebo na straně, ale zabodujete s nimi i u vlasů sčesaných pěkně dozadu. Aplikovat je můžete zároveň i do délek, vašemu looku to dodá ještě větší šmrnc.
 
vosk na vlasy

Postup nanášení je přitom zcela jednoduchý:

  1. Na místo, kde chcete mít glitry, aplikujte trochu vosku na vlasy. Jednoduše vám to půjde například s Wella Voskem na vlasy Shockwaves (Indie Wax), který vlasy neslepuje, ale naopak jim dodává potřebnou fixaci středního stupně.
  2. Pak vezměte malé množství třpytek a naneste na navoskovaná místa. Vyzkoušet můžete třeba třpytky essence get your glitter on, které se jednoduše nanášejí a ozdobí look přesně podle vašeho přání. Pro větší výdrž můžete zafixovat lakem na vlasy.
  3. Nechte trochu zaschnout a můžete vyrazit ven!
 
Tip redakce:
S množstvím nanesených glitrů to však raději nepřehánějte, méně je tady opravdu více. Přebytečných třpytek ve vlasech byste se totiž zbavovaly dost těžko, klidně i několik dní.

 
stříbrné třpytky

Kam si je vzít?

Možná se bojíte toho, že budete se třpytkami ve vlasech působit příliš extravagantně. Omyl. „Glitter roots“ totiž vůbec nemusejí vypadat nápadně, zejména pokud použijete zlatou nebo stříbrnou barvu, které jsou slavnostní, a přitom decentní. S odvážnějšími barvami pak rozhodně vyrazte třeba na party do klubu, nebo klidně i na ples, zejména když sladíte barvu glitrů s barvou svých šatů. Hodně „cool“ pak bude působit kombinace třpytek a výrazných odstínů barvy vlasů (růžová, fialová aj.) či rainbow hair.  
 
Tip redakce:

Glitry můžete vyzkoušet i tehdy, pokud váš žádné odrosty netrápí. Báječně ozvláštní různé drdoly, copy apod.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít