Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 4 super účesy do školy pro kluky i holky

4 super účesy do školy pro kluky i holky

4 super účesy do školy pro kluky i holky

28. září 2021 od Klára Pospíšilová

28. září 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Klára Pospíšilová

Pryč je doba, kdy jsme dětem nechali jen tak ostříhat vlasy a příliš nezáleželo na tom, jak to vypadá. Dnes se děti identifikují se spoustou sportovců a influencerů a chtějí mít také super účes. Základem je kvalitní střih a pak jednoduchý styling doma.

ÚČESY PRO KLUKY:

1. Sympatický rozcuch

U kluků je základem každého účesu dobrý střih. Úprava doma už pak většinou bývá jednoduchá. Začneme tím, že stačí vlasy umýt, vysušit ručníkem. Pak máte dvě možnosti:

Lehce vlhké vlasy

Na špičky prstů si dáte kapičku jemně fixačního gelu rozetřete mezi oběma rukama a prsty jemně vetřete do svrchních pramenů a upravíte do požadovaného tvaru. Třeba lehce na jednu stranu. Vlasy netvrdnou ani se neslepují NIVEA Regenerační krémový gel Care & Hold (koupit v e-shopu).


 

Suché vlasy

Lehce univerzálnějším stylingem je použití stylingového pudru. got2b pudr na vlasy pro objem Powderful (koupit v e-shopu) lehce nasypete na přední linii vlasů a opět prsty dotvarujete do požadovaného tvaru. Do špičky, ke straně, do většího rozcuchu. „Výhoda tohoto suchého stylingu je, že s vlasy můžete pracovat po celý den. Doma sice dítěti upravíte účes, ale pokud je venku chladno, musíte nasadit čepici, čímž přijde účes k úhoně. V tomto případě ale jen prsty účes opět doupravíte,“ říká hair stylistka Klára Šebelová.


2. Moderní patka

Nejde o to, jen vlasy učesat na bok. Tento účes je vytvořen tak, že na bocích a vzadu jsou vlasy krátké, delší zůstávají pouze horní partie, které se zformují do delší patky v bok.

 

Delší patka

Vlasy opět umyjeme a vysušíme. Vlhké vlasy vyfoukáme přes široký kulatý kartáč. Pomocí Taft stylingového vosku Power (koupit v e-shopu)  dotvarujeme konečky vlasů patky do požadovaného tvaru. Díky použití vosku vydrží vlasy v účesu déle.

Moderní punk

S delšími vlasy patky můžete pracovat a vytvořit dítěti ještě jednu variantu účesu, a to tzv. vlasy na „punk“. Do vlhkých vlasů vetřete Taft Men V12 Power Gel (koupit v e-shopu)  a rukou prohrábněte vlasy směrem vzad. Tzn. vlasy uhladíte rukou jakoby dozadu. Díky použití fixačního gelu vlasy vydrží dlouhou dobu a budou mít mokrý vzhled.

ÚČESY PRO HOLKY:

Dlouhé vlasy si přeje každá holčička. Jenže pro rodiče to může být noční můra v podobě zacuchaných vlasů, které nejdou rozčesat. A tak je důležité vlasy upravit do jednoduchých účesů, které zamezí zacuchání, padání vlasů do obličeje, ale také umožní holčičkám provozovat jakýkoli pohyb.

Americký culík

Jeden z nejjednodušších účesů pro malé princezny a školačky je americký culík. Vlasy nejprve pročešte pomocí kvalitního hřebene dohladka. Potom z celého temene hlavy oddělíte vlasy a učešete směrem dozadu, kde stáhnete gumičkou. Variant existuje mnoho – jednou může být, že oddělíte vlasy pouze z vršku hlavy, tzn. od linie čela (vlasy budou vypadat jako rozpuštěné a sepnutý vršek vlasů nebude padat do obličeje), nebo oddělíte vlasy od linie uší směrem vzhůru a zafixujete gumičkou a zbytek vlasů necháte rozpuštěný. Tento účes je pak třeba vhodný i na běh či jízdu na kole. 


Tip redakce:
Aby účes déle vydržel, zafixujte
NIVEA Volume Tvarovací sprej na vlasy (koupit v e-shopu), který vlasy udrží na místě a zamezí jejich poletování, ale přitom je neslepí. Dětské vlásky totiž bývají velmi jemné.

 

Dvojité drdoly

Obyčejné culíčky jsou pro mrňata. Školou povinným holčičkám můžete vytvořit tzv. double drdol. Vlasy nejprve rozčešete, potom hřebenem rozdělíte na polovinu. Na každé polovině vytvoříte culík. Ideální je, aby byly culíky rovnoměrné. Poté culíky zapletete a opět zafixujete gumičkou. K tomu, aby se z pleteného copu nevyvlékaly vlásky, použijte Toni & Guy Zpevňující balzám na cop (koupit v e-shopu),  který vlasy krásně urovná. Následně copy obtočte dokola a zafixujte spirálovou gumičkou Gumička do vlasů růžová 3 ks (koupit v e-shopu)  nebo připevněte jednoduchými vlasovými sponkami.

Tip redakce:
Jak z tohoto účesu získat
vlnité vlásky? Jednoduše. Stačí vlasy rozpustit. Dětský vlas tak ušetříte kulmování.

Stylingové prostředky u dětí

"Neexistuje žádné dané pravidlo, kdy začít se stylingovými prostředky u dětí." říká  hair stylistka Klára Šebelová a dodává: "Nic se nemá přehánět." S dětskými vlasy a vlasovou pokožkou je důležité zacházet opatrně. "U kluků bych se nebála použít ke stylingu krátkých vlasů lehké pasty, vosky nebo pudry a vyhnula bych se raději gelům. U holčiček je to trochu složitější, zvláště pokud mají dlouhé vlasy. Zde jim nadměrné množství stylingu může při následném rozčesávání škodit a polámat vlasy. Takže opět, fajn je použít lehké pasty či vosky k zafixování účesu, třeba při speciálních příležitostech, ale pak je dobré styling důkladně vymýt šampónem a použít určitě kondicionér či přípravek na rozčesávání." dodává  kadeřnice. 

Foto: Shutterstock.cz

Připravil/a pro vás Klára Pospíšilová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít