Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Účesy pro holčičky: Kouzla s dětskými vlásky

Účesy pro holčičky: Kouzla s dětskými vlásky

Účesy pro holčičky: Kouzla s dětskými vlásky

30. května 2018 od Lucie Kubíková

30. května 2018 2 minuty čtení
Připravil/a Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Petra Brtnická

Víla, princezna, sportovkyně, rockerka, nebo odvážná školačka? Každá holčička je jiná. Jedno mají ale společné: jen málokterá odolá, když jí nabídnete trochu fintění, oblékání a česání. I s dětskými vlasy se dá ledacos podniknout.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Culík, nebo cop? Tak to asi vypadá ráno ve většině rodin s dlouhovláskami. Často u česání chybí čas i nápady, a tak chodí děti pořád v jednom účesu. Stačí ale trocha pomůcek a inspirace a vaše malá princezna může oslnit kamarádky úplně novým lookem.

„I o vlasy malých holčiček je potřeba se starat,“ vysvětluje kadeřnice Petra Brtnická. „I když se malým slečnám ještě vlásky nemastí, přesto je potřeba je pravidelně mýt, a to nejlépe jemným dětským šamponem. Napěňte ho u hlavy a spláchněte, tím se umyjí vlasy i v délkách. Pokud bojujete s rozčesáváním, používejte kondicionéry nebo rozčesávače ve spreji.“

Francouzský cop

1. Pletu, pleteš, pleteme

Francouzský, postupně připlétaný cop může mít nespočet variant – od jednoduchých na každodenní nošení až po poměrně náročné. Cop vedený asymetricky kolem hlavy stojí především na velmi přesné a trpělivé práci a pečlivě rozčesaných vlasech. Pokud si s ním ale dáte tu práce, máte ideální účes na horké letní dny. Navíc jde o originální způsob, jak upravit polodlouhé vlasy.

„Základem je začít na jednom spánku a postupným připlétáním pramínků shora i zespod pokračovat napříč přes hlavu až ke druhému uchu. Tam potom cop zakončíte gumičkou a pinetkou připnete k hlavě, popisuje Petra Brtnická. Konečky vlásků můžete schovat pod ozdobné pinetky či sponky, nebo je nechat viset jako krátký culíček. Samozřejmě můžete využít různé zdobené skřipce nebo spony, případně také nejrůznější hřebínky s aplikacemi.

„A jak dosáhnout dokonale rozčesaných a zdravých vlasů? Používejte spíš kartáče s hustými měkkými štětinami než hřebeny. Česat začínejte u konečků a postupně se přesouvejte do partií hlavy. Vyplácí se jemný přístup, protože jinak se malé holčičky často zablokují a pak už se nechtějí česat vůbec,“ uzavírá kadeřnice Petra Brtnická. 

romantický účes

2. Rozpuštěné vlasy? Ale klidně!

Pokud vaše parádnice trvá na tom, že bude nosit vlasy rozpuštěné, nemusí to být problém – pokud jí je chytře a přitom slušivě odstraníte z čela a očí. Takový účes na každý den navíc zvládnete vytvořit i ráno před odchodem do školy či školky! Ideální je i pro princezny, které si nechávají dorůst ofinu. Stačí uplést dva copánky od pěšinky jeden na každou stranu.

Navíc upletení takových copů je vcelku jednoduché. „Napřed si oddělte prameny vlasů, které rostou nad čelem a na spáncích. Pak ještě vytvořte pěšinku. Začněte plést zhruba ve dvou třetinách čela a pokračujte šikmo. Na druhé straně pak zapleťte vlasy od čela k uchu. Obě strany stáhněte gumičkami a je to,“ popisuje Petra Brtnická.

A jaké gumičky jsou nejlepší? Každému sedí něco jiného. Čím pevnější, tím budou lépe držet, ale na druhou stranu tím víc lámou vlasy. Dobré jsou oblíbené spirálové gumičky, které vlasy nepoškozují. „A když nechcete na rošťácký účes s copánky použít gumičky, můžete sáhnout po různých barevných zdobených skřipcích a sponkách s aplikacemi,“ radí Petra Brtnická.

rozpuštěné vlasy

3. Rockerka jde na mejdan!

Nejrůznější oslavy narozenin a dětské party jsou příležitost, kdy se můžou malé slečny blýsknout něčím, co běžně nenosí. Pin-up šátky do vlasů, tedy klasické bavlněné šátky ve stylu amerických 50. let,  jsou i letos in, tak není důvod, proč je třeba v kombinaci s džínovou bundou a šaty nezařadit i do šatníku parádnic školou nebo školkou povinných?

Ideální je tento účes pro dívenky s jemnými vlnitými vlasy. Ani holčičky, kterým příroda kučery nenadělila, ale nemusejí zoufat – stačí si na noc z vlasů vlhkých po koupání uplést copy a ráno se probudí s vlnami,“ vysvětluje Petra Brtnická. „Spát v copech koneckonců není zas tak špatný nápad, aspoň se vlasy přes noc nezacuchají.“ Pokud nemáte pin-up látkovou čelenku, použijte jakoukoliv čelenku – látkovou, plastovou, zdobenou nebo jednobarevnou, podle oblečení.

Drdol

4. Drdol jako pro baletku

Chystáte se do divadla, na svatbu nebo pro vysvědčení? Pak potřebujete účes, který odpovídá události. Ideální je hladký drdol, který krásně vypadá a dobře drží. „Pokud chcete vytvořit hladký, pevný drdol vhodný i pro slavnostní příležitosti, potřebujete k tomu pinetky, gumičku a podložku pod drdol, která vypadá trochu jako drátěnka na nádobí,“ říká Petra Brtnická.

Vlasy napřed dokonale rozčešte a uhlaďte, stáhněte je gumičkou a vzniklý culík prostrčte podložkou, díky které vytvoříte dokonalý drdol. Vlasy rozdělte na tenké prameny a pramen po pramínku pokrývejte těsně vedle sebe rovnoměrně celou podložku, aby výplň nebyla vůbec vidět. Konečky vlásků zastrkejte dovnitř a pevně připevněte pinetkami.

Dotáhnout můžete účes perlami do vlasů, korálky nebo třeba pinetkami se štrasovými ozdobami. Půvabné jsou třeba i spony s peříčky nebo stuha pošitá textilními květinami, kterou kolem drdolu obtočíte. Můžete použít i gumovou čelenku s květinovou aplikací.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Petra Brtnická

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Brtnická
vlasová expertka
211
"Je jedno, s čím přijdeš. Důležité je, s čím odcházíš!"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít