Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Škodí culíky vlasům? Ano i ne! Vyberte si správnou gumičku.

Škodí culíky vlasům? Ano i ne! Vyberte si správnou gumičku.

Škodí culíky vlasům? Ano i ne! Vyberte si správnou gumičku.

30. července 2017 od Pavla Maříková

30. července 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková ve spolupráci s expertem Lenka Floriánová

Také jste od dětství slýchávala, že si nemáte často česat culík, protože to ničí vlasy? A že gumičky vlasy polámou? Protože je nás v redakci hned celá řada „culíkářek“, rozhodly jsme se přijít na kloub tomuto „mýtu“ a odhalit pravdu!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Většina vlasových expertů se skutečně shoduje v tom, že časté česání vlasů do culíku, navíc ve stejné výšce a se silně utaženou gumičkou, vlasům škodí.Ano, vlasy se v gumičce lámou z důvodu zatížení vlasů, které je navíc ovlivněno také způsobem svázání a častým nošením gumičky,“ říká kadeřnice Lenka Floriánová ze studia Bomton Jalta.  „Vlas se může poškodit již při špatném rozčesávání, a může dojít dokonce až k jeho přetržení.“ K tomuto poškození mají větší tendenci chemicky narušené nebo naopak velmi jemné vlasy. Pokud je to i váš případ, schválně se zkuste podívat do zrcadla a zjistit, zda přesně v místě, kde si každý den utahujete culík, nemáte vlasy polámané do poloviny délky ostatních vlasů.

Škodí culíky vlasů? Ano i ne! Vyberte si správnou gumičkou.


Neviditelné gumové gumičky

Co tedy s tím, pokud se culíkatého účesu nechcete navždy vzdát? Hodně můžete vylepšit již samotným výběrem vhodné gumičky. Úplně zapomeňte na tenké „oldschool“ gumičky à la zavařovačky – ty vlasům opravdu velmi škodí, přetrhávají totiž vlasové vlákno. Textilní gumičky také příliš ideální nejsou, protože z vlasu kloužou a musí se hodně utahovat. Skvělé jsou naopak zakroucené gumové gumičky, které ve vlasech nejsou téměř vidět, perfektně drží, ale přímo v culíku vytváří minimální tlak, a vlasy tak neničí. Dokonce ani po celém dni nezanechávají na vlasech stopy. Běžné gumičky z jakéhokoliv materiálu navíc nasávají veškeré stylingové přípravky, takže nejsou příliš hygienické.

Kromě toho se vám již určitě stalo, že se vám do kovových spojů, které gumičky obsahují, zamotaly vlasy.  To vše u zakroucených gumových gumiček odpadá. I sama kadeřnice doporučuje zvolit tento typ gumiček, popř. zvolit jiný vlasový doplněk. „Jako šetrnější určitě vidím skřipec nebo vlásenky a pérka – ty bych doporučila ze všeho nejvíce na sepnutí vlasů.“
Škodí culíky vlasů? Ano i ne! Vyberte si správnou gumičkou.

Nejšetrnější úpravou je cop

Možná vás napadne, zda není vůbec nejlepší nechat vlasy jen tak rozpuštěné bez jakékoliv úpravy. Ani to však není podle vlasových expertů ideální – vlasům příliš nesvědčí „šoupání“ po textilii, může to podporovat jejich třepení a ztenčování konečků. „Velmi záleží na materiálu vašeho oblečení a také na kvalitě vašich vlasů. Určitě ale nedoporučuji flitrované topy nebo drsné svetry, do kterých se vlasy mohou zadrhnout,“ zdůrazňuje Lenka Floriánová. Jako naprosto nejšetrnější považuje smotat vlasy do copů, které jsou momentálně velmi trendy jak na klasické nošení, tak i na společenskou událost. „Vlas je upravený a přitom se neničí, je jen šetrně zapleten a je jedno jak. Je dobré před tímto úkonem vlas umýt, aplikovat termoochranu, vyfoukat a teprve poté zaplést,“ zdůrazňuje na závěr.

Škodí culíky vlasů? Ano i ne! Vyberte si správnou gumičkou.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Pavla Maříková ve spolupráci s expertem Lenka Floriánová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lenka Floriánová
Vlasová expertka
22
"Žena, která si ostříhá vlasy, je připravena změnit celý svět."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít