Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Ztrácíte motivaci k hubnutí? Toto ji znovu nastartuje!

Ztrácíte motivaci k hubnutí? Toto ji znovu nastartuje!

Ztrácíte motivaci k hubnutí? Toto ji znovu nastartuje!

24. ledna 2020 od Helena Pokorná Hladíková

24. ledna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Pokorná Hladíková

Začátkem roku jste celí natěšení vtrhli do fitka, ale v únoru už vaše snaha zhubnout poněkud „drhne“. Poznáváte se v tomto scénáři? Pokud ano, možná jen nemáte tu správnou motivaci…
Jedno pravdivé rčení říká: Kdo nechce, hledá důvody, kdo chce, hledá způsoby.“ A platí to ve všech odvětvích lidské činnosti včetně odvěké touhy po pěkné figuře. Jenže zhubnout se nedá ze dne na den, a tak jste nejspíš dospěli do bodu, kdy se ručička na váze nechce pohnout a centimetry rovněž neubývají tak, jak byste si přáli. Co teď? V takových chvílích dostává hlavní slovo vaše motivace.

„Muset“ a „chtít“ je rozdíl

Rozlišuje se motivaci vnější a vnitřní. Jak už z jejich označení vyplývá, vnější vzniká jako nátlak okolí. Tento druh motivace se tedy bere jako povinnost. A co naplat, lidskému mozku se povinnosti nelíbí, dokud se z nich prostě nestane rutinní zvyk. Tím se dostáváme ke druhému typu motivace, která by při snaze zhubnout měla být tou hlavní – vnitřní motivace. Pramení totiž z vás, z toho, že vy sami něco chcete, a tak je pro vás díky ní mnohem snazší dělat klidně i nepříjemné činnosti.

Vy sami jste důvod

Když jste s redukcí své váhy začali, jistě za tím stál nějaký konkrétní důvod. Možná nové šaty, možná nová láska. Ale co kdybyste teď, ve chvíli, kdy vaše motivace potřebuje trochu „nakopnout“, postavili na vrchol pomyslné pyramidy sami sebe? Co kdybyste začali brát cvičení a zdravou stravu jako projev lásky k sobě, ke svému tělu i své duši? Co dalšího vám v tom pomůže vytrvat?
Tip redakce:
Víte, že skvělou postavu můžete získat i pouhým
20minutovým cvičením v pohodlí domova stejně jako v případě, že máte dítě nebo zrovna potřebujete doma uklidit?

1. Cvičte tak, jak vás to baví

Dočetli jste se, že nejlépe zhubnete tréninky v posilovně, tak tam dřete a dřete, ale ani za mák už vás to nebaví? Nenuťte se do činnosti, která vám nesedí! Raději si najděte takový druh fyzické aktivity, díky němuž vám bude dobře také na duši. Vězte, že i když to na první pohled možná nebude ta největší „palírna“ kalorií, jste právě díky tomu dobrému pocitu a vlídnému přístupu k sobě samým na nejlepší cestě v procesu hubnutí vytrvat.

2. Popište svoje pocity

Pište si hubnoucí deník a zapisujte tam nejen naměřené hodnoty, ale také svoje pocity. Jak jste se cítili po hodině cvičení? A jak vám bylo, když jste si místo šlehačkového dortu dali ke kávě jen kostičku kvalitní čokolády?

3. Hubnout kvůli zdraví zní lépe

Popřemýšlejte o svých hubnoucích cílech a představách, zda jsou opravdu uskutečnitelné. Nereálné cíle jsou totiž nesplnitelné, tudíž vedou jen k pocitu frustrace z neúspěchu. A možná díky novému přístupu k hubnutí jako projevu sebelásky zjistíte, že vaším cílem už není shodit pět kilo do plavek, ale spíše žít a stravovat se zdravěji, abyste se zdravěji také co nejdéle cítili.

4. Važte si svého úsilí

Ke správné motivaci patří odměny. Ano, můžete si povolit jednou za čas sladký zákusek, ale nebylo by lepší za odměnu investovat třeba do zajímavé knížky, kvalitního vína nebo nových běžeckých bot? Vynaloženého úsilí si pravděpodobně budete více vážit a sami sobě dáte najevo, že vám na sobě záleží.

5. Za odměnu se hýčkejte

Fyzická aktivita a zdravá strava je jedna věc, péče o proměňující se tělesnou schránku věc druhá. Povedlo se vám zeštíhlet břicho nebo ubylo pár centimetrů přes stehna? Odměňte svůj úspěch třeba hýčkajícím NIVEA Tělovým suflé: Kokos & olej Monoi (koupit v e-shopu), NIVEA Tělovým suflé: Třešňový květ & jojobový olej (koupit v e-shopu) nebo Purity Vision Bio prémiovým bambuckým máslem (koupit v e-shopu). Případně sáhněte po přípravcích podporujících formování a zeštíhlení postavy, jako je například Eveline Cosmetics Tělové sérum Slim Extreme 4D Scalpel s hřejivým efektem (koupit v e-shopu), které díky patentované technologii účinně eliminuje přebytky tukové tkáně zejména v pase a na stehnech. Ať už zvolíte cokoli, přičtěte těchto pár minut strávených péčí o svoje tělo ke snaze zhubnout a cítit se lépe. Uvidíte, že se váš pohled na celý proces hubnutí rázem změní.

Připravil/a pro vás Helena Pokorná Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít