Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Zdravé hubnutí: 7 tipů, jak to tentokrát zvládnout

Zdravé hubnutí: 7 tipů, jak to tentokrát zvládnout

Zdravé hubnutí: 7 tipů, jak to tentokrát zvládnout

3. února 2022 od Martina Hrušková

3. února 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Martina Hrušková

Do hubnutí se každý pouští s velkým nadšením. Co ale udělat, aby naše snažení, se kterým jsme se pustili do změny zdravého životního stylu, nepolevilo? Vyzkoušejte naše osvědčené a jednoduché tipy.
Hubnutí, to je věčné téma nás žen, ale i mužů. Pokud i vy patříte mezi ty, kteří se rozhodli pro postavu snů, gratulujeme. Rozhodnutí je totiž nejdůležitější! A nyní již zbývá „jen“ ve snažení nepolevit a vydržet. Je jasné, že přijdou krize a těžké momenty. Ale nebojte se! S našimi triky to zvládnete levou zadní!

1. Všem to řekněte

Tohle se vám možná bude zdát trochu divné, ale věřte nám. Opravdu to funguje. Řekněte co nejvíce lidem ve vašem okolí, že jste se rozhodli hubnout. Nejenže se tak vyhnete různým pokušením v podobě dortíků a jiných laskomin (přátelé, kteří o vaší snaze zhubnout budou vědět, vám je nebudou nabízet), ale funguje to i tak, že nebudete chtít nejen sebe, ale ani své okolí zklamat.

2. Neklaďte si příliš vysoké cíle

Je nám jasné, že s rozhodnutím zhubnout přichází i nápad, aby to bylo co nejrychleji. Je nám líto, ale takto to bohužel nefunguje. Pokud chcete opravdu zhubnout a zůstat štíhlí, je potřeba vzít rozum do hrsti. Neplánujte si, že budete chodit 5x týdne cvičit a přísně dodržovat dietu a už se nikdy nedotknete ničeho sladkého. To nedodržíte a budete jen zklamaní. Základ je si nastavit reálné cíle. Nezapomínejte, že všechny povinnosti jako práce, domácnost atd. vám zůstanou a den má stále jen 24 hodin. Nastavte si nějaký režim a postupně přidávejte podle toho, jak se budete cítit a jak budete stíhat.

3. Zapojte pohyb, který vás baví

Bez pohybu to nepůjde. Nenuťte se ale do cvičení, které vás nebaví. Nesnášíte běhání? Tak neběhejte! Choďte na procházky. Nebaví vás skupinové lekce? Můžete cvičit sami nebo s trenérem. Také existujte nepřeberné množství cvičicích programů, které najdete na internetu. Nemusíte tak ani opouštět pohodlí domova. Nebo si najděte svou oblíbenou sestavu na problematické partie, na kterých chcete zapracovat. Třeba takové břicho, to je věčné téma. A rozhodně najdete cviky i pro začátečníky, které zvládnete. Je důležité vybrat správně, abyste necvičili jen jednou a pak už ne, protože to pro vás bude příliš náročné.

4. Mlsejte, ale zdravě

Říct si, že se odteď nesmíte dotknout ničeho sladkého, je nesmysl. Navíc ta představa je pro mnohé z nás tak nepředstavitelná, že bychom to raději rovnou vzdali. Dobrá zpráva je, že sladké si dopřát můžete! Ale ne tak ledajaké. Sladkosti a cukr  nahraďte například sušeným ovocem. Vyzkoušejte Mr. Mango, 40 g snack (koupit v e-shopu). Obsahuje navíc dostatek vlákniny, která je při hubnutí zásadní. Ale neznamená to, že byste najednou museli sníst na posezení celý balíček. Spíš to berte tak, že zaženete chuť na sladké. Dobrou volbou je třeba i kostička kvalitní 70%  čokolády,  třeba Carla Hořká čokoláda 70% (koupit v e-shopu).

5. Mějte po ruce vždy něco malého k snědku

Představte si situaci: Běžíte z jedné schůzky na druhou, nestíháte se najíst a máte ukrutný hlad. V rychlosti sáhnete po čemkoli, co je poblíž. A to je právě ten problém. Abyste zabránili těmto situacím, mějte po ruce vždy něco malého, ale zdravého k snědku. Nakupte si zásobu proteinových tyčinek a mějte vždy jednu či dvě v kabelce, kapse nebo v pracovním stole. Tyčinka Keto tyčinka PRO-TE(BE)-IN Low carb lískový ořech (koupit v e-shopu) je skvělá! Nejenže výborně chutná, ale obsahuje mnoho bílkovin a její složení je kompletně bez lepku. Pokud nejste moc na sladké, i pro vás máme variantu v podobě Jim Jerky Prémiové sušené maso hovězí 23 g (koupit v e-shopu). Sušené maso si zachovává maximum výživových hodnot při minimální hmotnosti, takže ho můžete nosit stále u sebe.

6. Dodržujte pitný režim

Pitný režim je zdánlivě obyčejná věc, ale při hubnutí nesmírně důležitá. Než se pustíte do jakéhokoli jídla, vypijte sklenici vody. Pomůže vás částečně zasytit a vy pak nebudete mít tendenci se tolik přejídat. Pití vody se doporučuje i před cvičením, protože zrychluje metabolismus. Pokud máte stejně jako já problém vypít 2 litry čisté vody (což je hranice, kterou by měl každý dospělý člověk nejen při hubnutí denně vypít), přidejte si do ní plátek citronu nebo pomeranče. Chcete-li pitím zároveň i podpořit své zdraví, vyzkoušejte zázrak jménem Captain Kombucha Original 0,4 l (koupit v e-shopu). Kombucha je právem nazývaná zázrakem. Jde o kvašený nápoj z čaje, který obsahuje živou kulturu. Ne každému její chuť vyhovuje, ale je to opravdu skvělý pomocník nejen při hubnutí.

7. Odměňujte se

Poslední rada, ale možná ta nejdůležitější. Odměňujte se! Dejte si ve vaší snaze různé milníky. Je vás cíl shodit 8 kg? Za každé dvě, kterých se úspěšně zbavíte, si kupte nějakou maličkost, která vám udělá radost. Třeba nový parfém, nějakou svěží, fresh vůni, která vás podpoří ve vašem úsilí, třeba Dolce & Gabbana Light Blue Eau de Toilette (koupit v e-shopu). Uvidíte, že pak půjde všechno snáz.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Martina Hrušková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít