Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Opálená i bez sluníčka: Samoopalování krok za krokem

Opálená i bez sluníčka: Samoopalování krok za krokem

Opálená i bez sluníčka: Samoopalování krok za krokem

9. června 2023 od Lenka Knápková

9. června 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Také milujete bronzově opálenou kůži, ale nechcete trávit hodiny nezdravým opalováním? Opálené pokožky můžete dosáhnout i jinak než dlouhým vystavováním slunci. Hledáte-li zdravou alternativu slunění, zkuste samoopalovací přípravky. Poradíme vám, jak na to.

Typy samoopalovacích přípravků:

  • Samoopalovací krémy a tělová mléka

Jsou nejběžnější a ideální pro normální až sušší pokožku, protože ji současně zvláčňují a vyživují.
 
Tip redakce:
Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer Samoopalovací mléko (koupit v e-shopu) obohacené o vitamin E a vyživující meruňkový olej poskytuje přirozené opálení beze šmouh, které vydrží až 1 týden. Zároveň poskytuje 8hodinovou hydrataci. Nebo zkuste Dermacol Samoopalovací tělové mléko (koupit v e-shopu), které obsahuje panthenol a také příjemně voní po čokoládě s pomerančem.
  • Samoopalovací spreje
Jsou oblíbené díky snadné aplikaci, rovnoměrnému nanášení a lehkému složení, které se okamžitě vstřebává.
 
Tip redakce:
Vyzkoušejte 
Helios Herb Samoopalovací sprej s ořechovým extraktem (koupit v e-shopu) s extraktem z vlašských ořechů, jenž propůjčuje pokožce krásnou barvu.
  • Samoopalovací pěny
Bronzující pěny se snadno roztírají, rychle vstřebávají a navzdory nemastné textuře pokožku zvláčňují.
 
Tip redakce:
Doporučujeme
Astrid Hedvábnou samoopalovací pěnu (koupit v e-shopu), která obsahuje hydratační komplex pro co nejdelší opálení. Nebo Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer Samoopalovací pěnu (koupit v e-shopu), která vytváří vzhled beze šmouh.
  • Samoopalovací přípravky na obličej
Trendem posledních let jsou samoopalovací kapky určené přímo na obličej. Stačí rozetřít pár kapek v dlaních a nanést na obličej a krk. Kapky bývají obohacené o pečující přípravky, jako je kyselina hyaluronová. Můžete je také smíchat se svým denním krémem.
 
Tip redakce:
Zkuste
Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer Samoopalovací kapky na obličej (koupit v e-shopu) s hydratační kokosovou vodou a kyselinou hyaluronovou.

Jak vykouzlit opálenou pokožku bez sluníčka krok za krokem:

  • Po vstřebání krému aplikujte samoopalovací přípravek. Roztírejte důkladně a rovnoměrně krouživými pohyby. Začínejte vždy u nohou, přes nárty, kotníky až po stehna a zadek. Pokračujte břichem a dekoltem přes ramena až po záda. Nakonec si nechte paže.
  • Při aplikaci přípravků se vám budou hodit rukavice Q-Home Jednorázové vinylové rukavice (koupit v e-shopu), zabráníte tak zhnědnutí dlaní.
  • Pokud chcete své pokožce propůjčit jen lehké zabarvení, používejte pravidelně Nivea Q10 Zpevňující tónovací tělové mléko (koupit v e-shopu), které ji za 10 dní postupně lehce natónuje. Kromě toho zlepšuje její elasticitu a krásně ji provoní.
Tip redakce:
Pozor na povlečení a pyžamo
Samoopalovací přípravky se déle vstřebávají, doporučujeme nanášet je vždy ideálně večer před spaním, ale než si půjdete lehnout, počkejte 20 minut. Často i po zaschnutí tyto přípravky barví, proto si připravte raději starší pyžamo a také staré povlečení.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít