Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Nastartujte svůj den i náladu správnou kosmetikou

Nastartujte svůj den i náladu správnou kosmetikou

Nastartujte svůj den i náladu správnou kosmetikou

30. září 2017 od Eva Suchomelová

30. září 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Pošmourná studená jitra ani ranní spěch nikomu na náladě nepřidají. Zkuste si udělat svoje rána příjemnější už v koupelně při obvyklé kosmetické rutině. Ta správná kosmetika a pár nových zvyků dokážou divy!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Večerní rituál

Zvykněte si večer připravit k ruce vše, co budete ráno potřebovat. Nemusí toho být moc – naopak, pár dobře promyšlených kousků vám ráno ušetří čas. A jakmile si na to zvyknete, už budete sahat po paměti. Do sprchy si připravte mycí potřeby na tělo a vlasy, na odkládací plochu osušku, přípravky péče o pokožku a fén. Poličku u zrcadla vyhraďte vybranému produktu péče o pleť, aktuálně používaným líčidlům a stylingovým přípravkům.

Doporučujeme zavést si před spaním vlastní pečující večerní rituál: až už se budete ukládat do postele, namažte si ruce i nohy výživným krémem. Ráno budete velmi mile překvapeny, jak hebké je budete mít. Vyzkoušejte např. Nordic Berry krém na ruce a Nordic Berry krém na nohy od Neutrogeny. Jejich složení napomáhá přirozeným procesům v pokožce a trojnásobně zvyšuje hladinu její hydratace.

Další alternativou může být Dermacol Gold Elixir Rejuvenating Caviar Hand Cream, krém na ruce s kaviárovým extraktem, který hloubkově omlazuje a regeneruje, či zvláčňující krém na nohy Dermacol Happy Feet Cream s výživným olivovým olejem, panthenolem a vitaminem E, jenž zvláčňuje a vyživuje namáhanou pokožku nohou, příjemně je provoní a uvolní.

denní líčení


Sprchou proti špatné náladě i stresu

Je už dlouho známo, že určité vůně zlepšují náladu. Citrusové, okurkové či mátové vás nastartují, dodají energii, jiné, třeba levandule, růže, jasmín vás uklidní a zbaví stresu. Využijte toho a pořiďte si sprchový gel přesně podle potřeby.

V pošmourném tmavém ránu se nabijte energií, například pomocí NIVEA Osvěžujícího sprchového gelu Lemongrass & Oil či sprchového gelu Dove Go Fresh Okurka a zelený čaj. Před pracovním pohovorem či zkouškou si vybalancujte mysl pomocí některé z květinových vůní, třeba pomocí sprchového gelu Dove Purely Pampering Kokosové mléko a jasmín nebo NIVEA Pečujícího sprchového gelu Care & Roses.

Myjete si vlasy každý den? Pak potřebujete něco rychlého a efektivního. Ale pozor na přípravky 2 v 1! Odborníci je nedoporučují pro dlouhodobější používání. Spíš se zaměřte na kvalitní šampon, který řeší váš aktuální problém s vlasy. Potýkáte se s krepatěním? Sáhněte po šamponu Dove Nourishing Oil Care pro hladké a lesklé vlasy. Bezoplachový kondicionér Intensive Repair na poškozené vlasy pomáhá vlasy opravit a zkrotí a uhladí divoké, nepoddajné kadeře.

Rozhodnete-li se občas pro suchý šampon, vyberte si kvalitní. Pro blondýnky je tu speciálně vyvinutý Brilliant Blonde Batiste, pro všechny barvy vlasů pak třeba Aussie Aussome. Použití je velice snadné a rychlé - stačí nastříkat na vlasy a poté vyčesat.

Krásu dělají detaily – ve sprše byste neměla zapomenout použít kartáček na ruce. Nehty vyčistí a prokrví, stačí chvilka a nahradí manikúru.


Po sprše si dopřejte péči

Ani po ranní sprše nezapomínejte pečovat o svou pokožku. Ráno je vhodnější tělové mléko, ideálně ve stejné vůni jako sprchový gel, ale hlavně výživné a hydratující. Tělové mléko Garnier Body Oil Beauty, obohacené o mandlový, makadamový, růžový a arganový olej se lehce roztírá, omamně voní, rychle se vstřebává a na pokožce nezanechává mastný film, ale jen jemný sametový vzhled.

Pokud přes den očekáváte stres či si jen chcete být jisté, že ani výrazné teplotní rozdíly mezi chladným venkovním klimatem a přetopenými místnostmi nezanechají na vašem oblečení v podpaží stopy, použijte antiperspirant, např. PureACTIVE od GARNIER. Ochrání vás po dobu až 48 hodin a díky aktivním antibakteriálním prvkům a přírodnímu Tea Tree oleji jsou šetrné k pokožce, která tak netrpí vysušením.

Pokud jste zapomněly na večerní rituál, namažte si ruce a nohy rychle vstřebatelným krémem. Po ruce mějte pro případ náhlé potřeby manikúrní propriety - nůžky, pinzetu a pilník.


Vlasový styling

Je fajn si už večer rozmyslet, jaký účes chcete mít druhý den, zvlášť pokud máte vlasy delší. Pokud si vlasy chcete zaplést, třeba do copu, drdolu nebo některého z trendových účesů, bude se vám hodit přípravek pro zapletené účesy got2b Playful Styling Primer od Schwarzkopf, jemná emulze pro zapletené účesy.

Jestliže si vlasy plánujete vysušit fénem, vlnit nebo rovnat, nejprve použijte přípravek pro ochranu vlasů při tepelné úpravě. Hodí se například TONI&GUY Prep ochranný sprej pro vlasy namáhané teplem, L´Oréal Studio Line Hot & Big ochranný sprej při tepelné úpravě vlasů, který jim dodá objem, SYOSS Keratin Heat ochranný sprej pro tepelnou úpravu vlasů či SYOSS Professional Heat Protect, uhlazující sprej pro žehlení vlasů.


Za obličej krásnější

Než se pustíte do make-upu, nejprve obličej vyčistěte od látek, které se z pleti přes noc uvolnily. Zvlášť pro citlivou pleť se sklony k začervenání se hodí jemný čisticí pěnový gel Mixa. Po nanesení se gel změní na krémovou pěnu, která chrání citlivou pleť před vysušením, pocitem pnutí a začervenáním.

nanášení makeupu

Pro běžný pracovní den se hodí jednoduchý, snadno aplikovatelný make-up. Z trendů líčení pro letošní podzim/zimu 2018 nás nejvíc zaujala kreace Lekce rudých rtů. Sjednoťte pleť matujícím make-upem, např. make-upem Infallible 24H-Matte od L´Oréal, a prozařte ji rozjasňovačem v centrální části obličeje. Obočí pečlivě učešte kartáčkem a pak se již věnujte rtům. Pro dlouhodobou hydrataci a sytou barvu zvolte klasickou rtěnku Maybelline Hydra Extreme, a to v tak rudém odstínu, jaký unesete. Rtěnky mají navíc krásně lesklý efekt.

Máte-li odvahu na jiný trend této sezony, burgundskou, pak sáhněte po rtěnce Rimmel Lasting Finish, jež udrží rty svěží, budou s ní skvěle vypadat a vydrží intenzivně zbarvené až 8 hodin.


Vůně – tečka za vaší dokonalostí

Bez kapky parfému by to nebylo ono. Právě ten dokáže rozjasnit vaši duši i tvář i v tom nejnevlídnějším podzimním ránu. Řiďte se tím, jaký sprchový gel jste si vybraly – pokud osvěžující, i váš vonný obláček by měl být čerstvě svěží. Pak sáhněte po radostné toaletní vodě Elizabeth Arden Green Tea Cucumber s citrusy, okurkou, zeleným čajem, ale taky šťavnatým melounem, něžnou francouzskou fialkou a teplou ambrou.

Nadšení a jiskru dodá svobodomyslná toaletní voda Calvin Klein CK IN2U se sicilským bergamotem, růžovým grapefruitem, listem červeného rybízu, říznutá kaktusem a orchideou a okořeněná jalovce, vanilkou a ambrou.

Potřebujete nabýt duševní rovnováhy a dodat si sebevědomí? Návyková vůně Adidas Fun Sensation s náručí ovoce (citron, malina, liči) a květin (růže, fialka) se špetkou růžového pepře a uklidňujícím pižmem a santalovým dřevem je přesně to pravé.

Proti stresu spolehlivě zabere a klid do duše vnese bezstarostná toaletní voda Elizabeth Arden Green Tea Lavender. Osvěžující máta, zelený čaj, mandarinka a citron z Amalfi se snoubí s uklidňující levandulí, magnólií, pižmem a březovým dřevem.

Krásná podzimní rána!
 

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít