Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Trendy podzimní líčení: Inspirujte se světovými přehlídkami!

Trendy podzimní líčení: Inspirujte se světovými přehlídkami!

Trendy podzimní líčení: Inspirujte se světovými přehlídkami!

19. září 2017 od Eva Suchomelová

19. září 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Margita Skřenková

Pro nové trendy v líčení na nastávající sezonu jsme se vypravili na přehlídková mola newyorského týdne módy New York Fashion Week. Jak vidí make-up trendy vybraní módní návrháři? Jak se inspirovat světovými trendy, si nechte poradit od expertky Margity Skřenkové, Maybelline NY National Make-up Artist.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Nutno podotknout, že na newyorském týdnu módy se rozhodně nešetřilo barvami. „Po několika velmi „nude“ sezonách přichází přímo výbuch barev a kreativity. V kurzu jsou výrazné a sytě barevné looky, často inspirované uměním. Čím výraznější a odvážnější, tím lepší,“ charakterizuje v kostce celkový dojem ze současných make-up trendů Margita Skřenková. „Dobrá zpráva navíc je, že tyto looky jsou velmi dobře nositelné i v běžném životě.“


Suverénní make-up

Než se rozhodnete, po kterém looku sáhnete, dobře si rozvažte, k jaké části obličeje chcete přitáhnout pozornost. Budou to oči? Nebo snad rty či líčka? „Líčení je určeno pro silné ženy a dívky, které používají make-up jako formu sebevyjádření,“ říká expertka. „Ať už se tedy rozhodnete pro syté oční stíny, výrazné linky, vamp rty nebo jednoduché líčení, svět je jen váš.“

Newyorským molům dominovala vize silné ženy, a to buď doslova, nebo v náznaku. Někteří návrháři použili pro zdůraznění ženské síly například oči nalíčené bohatými stíny, často ještě zdůrazněné leskem. Ať už měly modelky nalíčené jen oči, nebo i výrazné rty, všechny looky reprezentovaly jediné – neohrožený přístup k životu a zdravé sebevědomí.


Phillip Plein: „Velký“ make-up

„Make-up artista Yadim se pro přehlídku německého návrháře Phillipa Pleina inspiroval „velkými“ make-upy z fotografií Richarda Avedona nebo Helmuta Newtona – všeho bylo hodně,“ konstatuje Margita Skřenková. Pleť sjednotil matujícím pěnovým make-upem, který se už nemusí pudrovat. Oči orámoval černou tužkou, kterou rozetřel doztracena, a celé horní víčko vystínoval tmavě šedým stínem.
Řasy jsou opravdu velké a jasně viditelné, obočí přesně definované. Celý make-up korunují precizně vymalované rudé rty.
 

Pro koho se hodí tento make-up:

Tento makeup je opravdu velmi výrazný, nemyslím si, že se hodí na denní užití, ale pokud celý look vytvoříme v jemnějším duchu, není potřeba se bát,“ doporučuje make-up artistka.

Trendy podzimní líčení: Inspirujte se světovými přehlídkami!
Naeem Khan: Make-up čerstvý a jemný jako vánek

„Na přehlídku amerického návrháře indického původu Naeema Khana vytvořil hlavní make-up artista přehlídky Gato Zamora velmi jemný fresh look,“ popisuje Margita Skřenková. Pleť je sjednocena lehkým matujícím pěnovým make-upem bez pudru, středovou část vizážista prosvětlil korektorem o jeden odstín světlejším než odstín pleti. Obočí je pečlivě učesané a zvýrazněné řasenkou na obočí, řasy tentokrát úplně bez řasenky a oči se pouze prosvětlily.
V tomto typu make-upu jsou klíčová líčka, nalíčená kupodivu rtěnkou v růžovohnědém odstínu. Rtěnku nanesl make-up artista štětcem na spodní část tváře, pod lícní kosti, a postupně rozestínoval dolů směrem k uchu tak, aby výsledný efekt působil jako přirozené zčervenání tváře. Ten samý odstín rtěnky vklepal jemně bříškem prstu do středu dobře hydratovaných rtů.
 

Pro koho se hodí tento make-up:

„Tento make-up je vhodný pro všechny barevné typy, nelimituje jej žádná barva vlasů. Podmínkou je kvalitní, dobře hydratovaná pleť bez pórů,“ radí expertka.

Trendy podzimní líčení: Inspirujte se světovými přehlídkami!
Rochambeau: Tyrkysová kočka

„Tento look je v podstatě velmi jednoduchý na samotné líčení, zato však velmi efektní,“ komentuje Margita Skřenková práci make-up artistky Caroliny Dali pro přehlídku značky Rochambeau. Pleť sjednotila make-upem ve stejném odstínu, jaký má pleť, a nad lícní kosti aplikovala rozjasňovač. Tím se pleť krásně prosvětlí. Na celé horní mrkací víčko nanesla gelový stín v tyrkysovém odstínu a lehce ho protáhla směrem ven a nahoru z oka tak, že docílila kočičího tvaru. Pak pročesala řasy řasenkou a na tváře i rty nanesla jemným vklepáním hydratační rtěnku v meruňkovém odstínu.
 

Pro koho se hodí tento make-up:

„Linka ve stylu kočičích očí dokáže opticky zvednout pokleslá víčka, je tedy vhodná pro všechny, které tento problém řeší. Ovšem nehodí se pro zapadlé oči. Tento look vynikne na zdravé, opečovávané pleti a světlá rtěnka vyloženě prospěje úzkým rtům, jimž propůjčí opticky objem,“ vysvětluje zkušená vizážistka.
Trendy podzimní líčení: Inspirujte se světovými přehlídkami!

Jason Wu: Lekce rudých rtů

„Tento velmi sofistikovaný look přitáhne zaručeně pozornost a jeho velkou výhodou je, že se hodí jak na denní nošení, tak na večer i na party,“ hodnotí Margita Skřenková další aktuální trend, vzešlý z hlavy a rukou make-up artisty Yadima, tentokrát pro přehlídku kanadského návrháře čínského původu Jasona Wu. Po sjednocení pleti prosvětlil celou středovou část obličeje korektorem o odstín světlejším, než byl odstín pleti, a dobře rozetřel doztracena. Vyčesal a zafixoval obočí, řasy nelíčil. Rty nalíčil nejčervenějším odstínem červené matující rtěnky, čímž celý make-up korunoval.
 

Pro koho se hodí tento make-up:

„Vpodstatě jej může použít každá žena, je velmi univerzální. Záleží pouze na míře odvahy a sebevědomí – měla by zvolit tak intenzivní odstín červené, jaký unese,“ říká make-up artistka.Trendy podzimní líčení: Inspirujte se světovými přehlídkami!

La Perla: Rtěnka v odstínu burgundy hraje prim

„Look vytvořený na přehlídku La Perla je přesně tak dramatický a sexy, jak vypadá, ale nenechte se zmást, jeho vytvoření je velmi jednoduché. Vše je o dobře hydratované pleti sjednocené matným make-upem, stejně jako o velmi výrazných rtech v barvě burgundy,“ prozrazuje Margite Skřenková tajemství make-up looku londýnské make-up artistky Erin Parsons, která letos na tuto barvu vsadila všechny karty, inspirována atmosférou britských zahrad. Pleť sjednotila make-upem a prozářila rozjasňovačem ve středu čela až na kořen nosu, na vrcholcích lícních kostí ze stran a těsně pod obočím. Obočí je velmi přesně vytvarováno a řasy dostaly štědrou vrstvu řasenky. K dokončení dokonalého sexy looku zbývají jen precizně nalíčené rty, a to matnou rtěnkou v odstínu tmavé burgundy.
 

Pro koho se hodí tento make-up:

„Tento look bude velmi slušet majitelkách silnějších rtů a tmavších, výraznějších očí. Temná červeň zmenšuje rty, ale zároveň k nim přitahuje pozornost. Jste-li odvážná, rozhodně tento trend vyzkoušejte,“ vybízí odbornice.Trendy podzimní líčení: Inspirujte se světovými přehlídkami!

Derek Lam: Překvapivá éteričnost

„Na první pohled křehký look je na aplikaci velmi jednoduchý. V první řadě si však dejte velmi záležet na pleti,“ odhaluje Margita Skřenková trik vizážisty Toma Pecheux, na kterém postavil make-up look pro módní přehlídku amerického návrháře Dereka Lama. Hydratovanou pleť sjednotil a nedostatky zakryl korektorem. Obočí vyčesal a zafixoval, řasy nelíčil, aby si look podržel éterický vzhled. Na lícní kosti aplikoval tvářenku ve světle broskvovém odstínu a rty pouze přetřel hydratačním transparentním balzámem. Hlavní důraz je kladen na víčka – celé horní víčko vybarvil světlým šedomodrým očním stínem, který vznikl smícháním světle šedého a světle modrého odstínu. Rozetřel jej pečlivě až k obočí.
 

Pro koho se hodí tento make-up:

„Je vhodný na denní nošení, protože i přes netradiční barevnost působí nenápadně. Nejvíc vynikne na světlých typech, ale vyhýbat se mu nemusí nikdo. Jen pozor na správně namíchaný odstín – má být jemně šedomodrý,“ dodává expertka.Trendy podzimní líčení: Inspirujte se světovými přehlídkami!

A jaký trend nadchl vás?

Zdroj foto: archiv značky Maybelline

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Margita Skřenková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Margita Skřenková
Make-up artist, vlasová stylistka
27
"Ať děláš cokoli, vždycky do toho dej kus lásky."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít