Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Trendy podzimní účesy: Hladká elegance i vintage rošťáctví

Trendy podzimní účesy: Hladká elegance i vintage rošťáctví

Trendy podzimní účesy: Hladká elegance i vintage rošťáctví

15. září 2017 od Eva Suchomelová

15. září 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Co prozradila módní mola o trendech následující sezony? Čím se můžete inspirovat? Skvělou zprávou je, že ohledně délek a barev vlasů je dovoleno vše. V účesech bylo ale možno vystopovat několik výrazných prvků, které stojí za pozornost. Vytipovali jsme pro vás šest výrazných trendů pro letošní podzim a zimu.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Vlny a kudrlinky

Jarní trend lehce zvlněných, přirozených vlasů zdánlivě bez větší úpravy se na podzim rozvinul v plejádu různého stupně zvlnění. Záplavu renesančně zvlněných pramenů, kterou jsme mohli vidět na přehlídkách Fendi či Calvin Klein, střídaly třeba střapaté vlnky na kratších účesech Alice + Olivia.

Účesové trendy podzim/zima 2017/18: Hladká elegance i vintage rošťáctví

Ovšem rozhodně nechyběly ani prstýnky a afro kučery, a to jak na dlouhých vlasech, středních délkách i krátkých střizích. Přesně takovými kudrnatými hřívami se pyšnily modelky na molech značek Naeem Khan a především Brandon Maxwell. Jestliže máte takové vlasy od přírody, podpořte jejich přirozenou texturu.

Účesové trendy podzim/zima 2017/18: Hladká elegance i vintage rošťáctví

Pokud se pro takový účes rozhodnete a nejste majitelkami přirozených kudrn, můžete zvolit buď trvalou ondulaci, anebo si pořídit vlnité vlasy bez trvalé.


Lesk bez mastnoty

Kontrastní trend, který nejlépe vyzní na kratších vlasech, ale rozhodně ho do svého stylingu mohou zakomponovat i dlouhovlásky, sází na uhlazenost. Vlasy jsou pomocí stylingových přípravků zkroceny a těsně přiléhají k hlavě, lesknou se, ale nesmí vypadat mastně. „Ulízaný“ vzhled vyžaduje hezký tvar hlavy a velmi odhaluje obličej. Celek působí sebevědomě a energicky. Tento trend se objevil na přehlídkách americké značky Carolina Herrera nebo singapurského návrháře Prabala Gurunga.

Účesové trendy podzim/zima 2017/18: Hladká elegance i vintage rošťáctví


Dvojí textura na jedné hlavě

Pozoruhodnou syntézou předchozích dvou zmiňovaných je pak třetí trend. Horní partie vlasů je přísně uhlazena k hlavě, ale v oblasti uší hair stylisté účes zkadeřili a dodali vlasům výrazný objem. Celek působí nesmírně slušivě a žensky. S takovými kreacemi se procházely po mole modelky značek Tracy Reese či Naeem Khan.


Pěšinky

Výrazným prvkem letošních přehlídek newyorského týdne módy pro podzim a zimu se staly jasně definované pěšinky. Nejčastěji se vyskytovaly přesně uprostřed hlavy, ať byla hlava plná kudrn, nebo ji zdobil hladký účes. Takové byly k vidění třeba na molech značek Calvin Klein, Alice + Olivia, Anna Sui, Jonathan Simkhai či Tracy Reese. Ale například italská značka Fendi nebo britská návrhářka Jenny Packham ozdobily hřívu některých modelek pěšinkou na straně, a to jak u rozpuštěných, tak i zapletených účesů.

Účesové trendy podzim/zima 2017/18: Hladká elegance i vintage rošťáctví


Zapletené výčesy

Touha po nostalgii zachvátila některé módní tvůrce natolik, že hlava ozdobená korunou z copu oslavila návrat do světel ramp. Nejpatrnější to bylo na přehlídce značky Alice + Olivia, kde se to tímto původně lidovým účesem jen hemžilo.

Účesové trendy podzim/zima 2017/18: Hladká elegance i vintage rošťáctví

Mnohem volnější variantu splétaného účesu bylo vidět u modelek návrhářky Jenny Packham. Boční pěšinka rozdělila vlasy na nestejné díly, boční prameny byly stočeny a vzadu na hlavě sepnuty k sobě. Díky tomu vznikla na čele přirozená patka, z které ležérně vykukovaly malé pramínky.


Vintage uzly

Inspirace 40. lety, interpretovaná ale naprosto moderně, probleskla v několika podobách. Zajímavě pojala tento trend Anna Sui. Modelky měly z horních partií vlasů vytvořeny nahoře na hlavě dva pevně zatočené malé drdůlky, z nichž sem tam trčely konce pramínků. Zbytek vlasů v dolní části byl přirozeně zvlněn a volně splýval. V kombinaci s až divadelně výraznými barevnými brýlemi tak návrhářka dosáhla velmi rošťáckého vzhledu.

Účesové trendy podzim/zima 2017/18: Hladká elegance i vintage rošťáctví

Cestou elegance se vydal malajsijský designér Zang Toi. Pomocí tří řad napletených vlasů pod vlastní kšticí modelek dosáhl neuvěřitelného objemu. Vlasy nahoře přihladil k hlavě, sepjal v týle a vytvořil objemný zatočený uzel. Celek byl uhlazený, elegantní a decentně krásný.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít