Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Letos už žádné zarostlé chloupky: Jak oholit (nejen) intimní partie?

Letos už žádné zarostlé chloupky: Jak oholit (nejen) intimní partie?

Letos už žádné zarostlé chloupky: Jak oholit (nejen) intimní partie?

19. května 2022 od Marta Pušová

19. května 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Marta Pušová

Nastává období odhalených nohou i pobytu na plážích v plavkách. Mnohé dámy bývají přes zimu k odstraňování chloupků laxní, jelikož se nikde příliš neodhalují. Nyní je ale na čase se jich zbavit. Jak se dokonale oholit a hlavně jak to udělat, aby nám nezarůstaly chloupky?

1. Krok: Peeling aneb než začnete s holením

Odumřelé buňky na vašem těle dokážou působit neplechu a podporují přenos bakterií. Ideální proto je dopřát si před holením jemný peeling, který vám pomůže se odumřelé kůže zbavit. V závislosti na tom, z jakého místa zrovna chloupky odstraňujete, použijte buď Neutrogena Jemný obličejový peeling Bright Boost (koupit v e-shopu), nebo klasický Dove Tělový peeling makadamové ořechy a rýžové mléko (koupit v e-shopu). Snažte se neholit se každý den, pokud to však nejde jinak, není nutné peeling používat pokaždé, tím byste pokožku spíše poškodila.

2. Krok: Změkčujte vodou i kosmetikou

Zkuste si na holení najít víc času a dopřejte si sprchu nebo koupel po dobu patnácti minut, protože tak se chloupky změkčí a folikuly se otevřou. Pokud ale budete ve vodě moc dlouho, začne se kůže krabatět a vrásnit, takže dosáhnout hladkého oholení bude složitější.
Bez ohledu na to, jak spěcháte, nemůžete si nohy holit „nasucho“ bez použití gelu. Použijte raději Satin Care Sensitive Aloe Vera Glide gel na holení (koupit v e-shopu), předejdete tak zbytečnému podráždění kůže nebo případnému pořezání. V kritické situaci, když nemáte po ruce pěnu, můžete použít kondicionér na vlasy VOONO Hydratační kondicionér (koupit v e-shopu), je to ale spíše krajní řešení nebo tip na cesty, kdy s sebou nevezete tolik kosmetických produktů.  Strojek po nohou lehce sklouzne, a zmenší se tak riziko pořezání. Na mýdlo však rozhodně zapomeňte!

3. Krok: Se strojkem opatrně

  • Při používání holicího strojku platí hned několik pravidel. Řada žen si kupuje jednorázový holicí strojek, protože to zkrátka vyjde levněji. V případě pravidelného holení je ale rozhodně lepší zainvestovat do dražšího strojku na více použití, jako například do Gillette Venus Extra Smooth Sensitive Rosegold s kovovou rukojetí (koupit v e-shopu).
  • Důležité je také pravidelně měnit žiletky. Tupé žiletky jsou neúčinné, způsobují podráždění kůže a hromadí se na nich bakterie, které mohou způsobit infekci, což  má za následek vznik pupínků zejména v oblasti intimních partií a klína. Většina dražších strojků má výměnné hlavice, a tak není problém po vyčerpání zásob dokoupit další výbavu samostatně
  • Problémem bývá i to, že v holicím strojku během holení zůstává spousta chloupků a zbytky odumřelých buněk, takže zde vesele bují bakterie, což následně vede k zarůstání chloupků i k poraněním. Dbejte proto na dokonalou čistotu svého holicího strojku. Po každém použití ho nejen důkladně propláchněte pod tekoucí vodou ze všech stran, ale následně také očistěte tamponkem namočeným v alkoholu. Snažte se navíc strojek uchovávat v suchém prostředí, nejlépe mimo koupelnu, aby bakterie neměly šanci.

4. Krok: Závěrečná péče

Právě péče po holení je to, na co ženy často zapomínají, ačkoliv je také důležitá. Pokožka je totiž po zásahu žiletkou citlivá a podrážděná, proto potřebuje zklidňující ošetření. Není to žádná věda, někdy postačí obyčejný dětský olej  Alpa Aviril Dětský olej s azulenem (koupit v e-shopu), nebo si pořiďte  Neutrogena Hydratační tělové mléko na citlivou pleť se zklidňujícími účinky (koupit v e-shopu).

5. Krok: Správný čas na holení i vhodná péče

Také oblečení dokáže po holení občas způsobit pěknou neplechu a podráždění. Ideální je se holit večer před spaním, takže čerstvě oholenou pokožku nebude dráždit žádná látka. Pokud to však nejde, dbejte na to, abyste oblékla spíš bavlněné spodní prádlo, v němž může pokožka dýchat. To samé se týká i kalhot, vyhněte se těsným střihům a umělým materiálům, zejména silonkám. Stačí pár hodin, než se kůže vzpamatuje a vrátí se do normálu.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Marta Pušová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít