Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Kolo, nebo koloběžka? Vyrazte na výlet a zhubněte!

Kolo, nebo koloběžka? Vyrazte na výlet a zhubněte!

Kolo, nebo koloběžka? Vyrazte na výlet a zhubněte!

26. května 2022 od Věra Exnerová

26. května 2022 4 minuty čtení
Připravil/a Věra Exnerová

Hezké počasí láká k výletům a poznávání nových míst. Proč nevyrazit na kole nebo koloběžce? Známe krásná místa, která stojí za to projet i se zastavit a pokochat se okolím.

Proč jezdit na kole?

Je naprosto ekologické. Jeho provoz nestojí kromě servisu vůbec nic, takže si můžete užívat jízdu na vlastní pohon. Uděláte něco pro životní prostředí, zvlášť když auto vyměníte za kolo i při cestě do práce nebo na nákup.
Proč jezdit na kole?

Zlepšíte své zdraví. Je to tak! Jízda na kole je skvělým kardiem, ne nadarmo i ve fitku najdete rotopedy nebo lekce spinningu. Na výletě navíc budete dýchat čerstvý vzduch a pročistíte si hlavu. Pohyb je nejen zdravý, ale také pomáhá při hubnutí. Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou, a kdo by nechtěl pevné a krásné nohy. Navíc jízda na kole nezatěžuje klouby, je tedy o poznání šetrnější než třeba běh.

Je vhodné i pro starší osoby. Je to jako jízda na kole, to nezapomeneš. Ale věděli jste, že i tuhle zažitou jízdu si můžete zjednodušit použitím elektrokola? Pokud vyrazíte na celodenní výjezd, pak se vám bude malá pomoc v podobě motorku do kopce zaručeně hodit.
 

Proč zvolit koloběžku

Proč zvolit koloběžku
Jízda na koloběžce posiluje komplexně svaly. Posílíte nejen svaly na nohách, ale i záda, ruce, nebo hýždě. Koloběžka je doporučována před kolem u osob, které trápí bolesti zad, jelikož se nekrčíte k řídítkům, ale naopak záda i střed těla aktivně používáte. Nezapomeňte nohy při jízdě střídat, abyste nezatěžovali jen jednu polovinu těla. Odborníci doporučují vystřídání po zhruba 6 odrazech.

Otlaky z tvrdého sedla? To se vám na koloběžce rozhodně nestane! Kdo nejezdí na kole pravidelně, zná tento negativní a bolestivý následek dlouhé jízdy. I když ho eliminují různé gelové vložky nebo speciální oblečení, na koloběžce nic takového nehrozí.

Spálíte více kalorií – díky zapojení větší svalové plochy bude hubnutí i zpevnění těla mnohem rychlejší a efektivnější. Pokud hledáte sport, který je ekologický, a navíc při něm zpevníte rychle tělo, pak je koloběžka to pravé.
Nezapomeňte na bezpečnost

Nezapomeňte na bezpečnost

U obou sportů rozhodně nezapomeňte na bezpečnost a vždy si nasaďte helmu! Mozolům zabrání speciální rukavice. A pokud už se nějaký objeví, zachrání vás Barnängen Krém na ruce SOS Vård Repairing (koupit v e-shopu), který zjemňuje pokožku a dodává jí dostatek živin. V případě nějaké oděrky či pádu by se vám mohla hodit také náplast – třeba Cosmos Pevná (koupit v e-shopu).
To platí i pro vaše dvoukolové miláčky, vždy je nezapomeňte zabezpečit proti krádeži pomocí zámku i tam, kde se vám zdá, že žádná krádež nehrozí. Nenechávejte si nic cenného v taškách na kolo či helmu na řídítkách.

Kam vyrazit na výlet?

Pro milovníky přírody můžeme doporučit Šumavu. Nádherné trasy kolem potoka, které vás zavedou od Modravy až na Tříjezerní slať a pak dál cestou, jež je uprostřed lesa, který vám poskytne příjemné klima a i v horkém létě si užije celá rodina.
Kam vyrazit na výlet?
Milovníky kratších tratí bude bavit cesta přírodní rezervací Roztocký háj – Tiché údolí, která vede až do Únětického pivovaru, což je skvělý cíl nejen pro tatínky…

Pokud holdujete zámkům, zkuste vyrazit z Letňan přes lesopark a Kbely do Ctěnic, kde naleznete krásný zámek s udržovanou zahradou i zahradnictvím. Nechybí zde ani kavárnička, stáje s koňmi nebo zrenovované kočáry.

Co si zabalit ke svačině?

Co si zabalit ke svačině?
Výlet bez svačiny by nebyl výletem! Kdo nemiluje posezení v trávě s oblíbenou dobrotou… Hodit se budou i Ameté Vlhčené ubrousky s antibakteriální (koupit v e-shopu), které očistí a vydezinfikují vaše ruce. Děti ocení výborné Čoko-kokosky s kakaem z Biopekárny Zemanka (koupit v e-shopu). Jsou bez palmového tuku, mléka, vajec i bílého cukru.
Při celodenním výletu, který vezme hodně energie, svačinka v podobě Shake-it Protein Snack - italské bylinky (koupit v e-shopu) bude tou pravou. Je vhodná pro vegany, je bez lepku a laktózy. Zapomínat se nesmí ani na pitný režim. Energii na další jízdu vám dodá Oshee Vitaminová voda červené hrozny–pitahaya (koupit v e-shopu). Díky složení vitaminů a minerálů pro správné fungování těla neobsahuje žádné konzervanty ani umělá barviva. Přibalte i nakrájená jablka, papriky a mrkev, osvěží a dodají energii.

Tak šťastnou cestu!

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Věra Exnerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít