Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak zabránit povislé kůži?

Jak zabránit povislé kůži?

Jak zabránit povislé kůži?

10. srpna 2019 od Jana Kantorová

10. srpna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Trápí vás ochabování pokožky na břiše či pažích? Pokožka lidského těla je naším největším orgánem. S věkem, hormonálními změnami nebo po zhubnutí ale dochází k jejímu ochabování. Proč tomu tak je a lze to zastavit?

Pokožka je velmi citlivá a reaguje na různé podněty a změny. Mezi ně patří třeba teplota, zdraví člověka, prostředí, ve kterém konkrétní člověk žije, a další aspekty. To se pak odráží na jejím stavu a u každého individuálně. Právě proto se můžete setkat s lidmi, kteří se o pokožku nikterak speciálně nestarají, a vypadá dobře, nebo s těmi, kteří doslova odnesou jakoukoli změnu.


Proč pokožka ochabuje?

Kůži tvoří 3 hlavní vrstvy, a to nejspodnější ochranná subcutis, která je složena z tukových buněk, krevních cév a kolagenových vláken, pevná a pružná dermis složená z elastinu, kolagenu a kyseliny hyaluronové, a známá epidermis, kterou vidíme okem. Avšak právě úbytek tří důležitých složek v dermis má na svědomí ochabování kůže, ztrátu pružnosti a tvorbu vrásek. Nejvíce bývá ohrožena pleť na obličeji, ale i na těle ztrácí pokožka svou pevnost.

K převisům kůže dochází po výrazném zhubnutí, a to zejména u osob vyššího věku, kdy kůže není již tak pružná, aby se dokázala zpět vyrovnat. Kůže ale ochabuje věkem i hormonálním změnami. I těhotenství pak změní kvalitu kůže. Kolagenová vlákna nevydrží silný nápor. Povislá kůže na břiše, vnitřní straně stehen a pažích pak netrápí jen ženy kolem menopauzy.

krémy

Jak zabránit ochabování pokožky na…

…krku?

Pokožka právě v těchto partiích je poměrně specifická a stejně tak speciální by měla být i péče o ni. Je vystavena gravitaci a neustálým pohybům. A tak dříve nebo později ztrácí svou pevnost a pružnost. Pokožka krku je tenčí než na obličeji, a proto je potřeba ji čistit, vyživovat a hydratovat klidně i dvojnásob například s NIVEA Q10 Power Zpevňující koenzymovou kúrou. Dále můžete použít klidně i zpevňující pleťové krémy proti vráskám na obličeji, anebo ještě lépe krémy či oleje určené přímo na pokožku krku a dekoltu.

prsa

…poprsí?

Pokožka na prsou je velmi tenká, a navíc nemají prsa svalovou podporu. Těhotenství, kojení, změna váhy, věk či vysušená pokožka tak mohou prsa velmi změnit. Objevit se tak mohou vrásky na křivce prsou, strie či ztráta pevnosti. Ideální je tak oblast prsou pravidelně procvičovat a také promazávat hydratujícím a vyživujícím tělovým mlékem či olejem s kolagenem, kyselinou hyalunorovou či koenzymem Q10. A to například Dermacol Enja Zpevňující péče na dekolt a poprsí.

cvičení paží

…vnitřní části paží?

S touto partií mají problém hlavně ženy. Možná je to tím, že muži svoje ruce většinou posilují až až, zatímco ženy na ně tak trochu zapomínají. Možná je to i kvůli strachu z velkých svalů na rukách. Tato obava je však neoprávněná. Za nevzhledné ochablé paže většinou může tuková řasa, která se tvoří na tricepsu. Nejlépe tak uděláte, když změníte životosprávu a začnete paže pravidelně posilovat. K tomu pak přidejte pravidelnou hydrataci a modelaci za pomocí tělového krému. Využít můžete například NIVEA Q10 Plus Zpevňující a remodelační tělový krém.

krém na stehna

…břiše a stehnech?

Při větším váhovém úbytku nebo i s věkem se největší povolování kůže objevuje právě na břiše a stehnech. Stejně jako v předchozím případě i tady je potřeba být aktivní a pravidelně tyto problematické partie posilovat. K jejich zpevnění ale rozhodně můžete ještě přispět pravidelnou péčí. Tím, že budete dodávat kůži látky, o které například věkem přichází, budete ji pravidelně masírovat a pečlivě se o ni starat, velmi rychle zpomalíte známky stárnutí. Na bříško se hodí například Dermacol Enja Slim Zeštíhlující gel na bříško a na stehna Eveline Cosmetics Slim Extreme 4D Noční sérum, které nejenže zpevňuje pokožku, ale bojuje také proti celulitidě.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít