Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak si ulevit při spáleninách od sluníčka: Tohle funguje!

Jak si ulevit při spáleninách od sluníčka: Tohle funguje!

Jak si ulevit při spáleninách od sluníčka: Tohle funguje!

3. července 2023 od Lenka Knápková

3. července 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Každý se občas spálí, i když se snaží poctivě mazat. Pokud se vám tato nepříjemná věc stane, nezoufejte a začněte jednat a postarejte se o podrážděnou spálenou pokožku. Přinášíme vám 5 tipů jak hojení urychlit.

Jak poznat spálenou kůži?

Spálená kůže je zarudlá, bolavá a horká. Často dochází k otoku, zvýšené citlivosti a také se může objevit bolest hlavy a únava. Nebojte se vzít si prášek proti bolesti a přiložte na spánky a čelo mokrý ručník.

Jak postupovat při spálení pokožky na dovolené?

1. Sledujte své tělo

Cítíte-li už během pobytu na slunci píchání, svědění nebo pálení kůže, pravděpodobně budete mít spáleniny. Okamžitě se přesuňte do stínu anebo alespoň zakryjte postižené místo. Nezapomeňte se pořádně zavodnit, ať předejdete dehydrataci. Ideální je vypít větší množství neperlivé vody.
Tip redakce: Pokud se na spálených místech objeví velké množství bolestivých puchýřků naplněných tekutinou a jsou ve větších plochách, raději se obraťte na lékaře.

2. První pomoc – chlaďte

První pomocí na spáleniny od sluníčka je určitě přiložit chladivý obklad nebo si dát vlažnou sprchu a ošetřit bolavé místo pomocí chladivého tělového sprchového gelu Helios Herb Chladivý sprchový gel po opalování (koupit v e-shopu) s obsahem panthenolu a aloe vera.

3. Aplikujte hojivé aloe vera nebo panthenol

Panthenol

Po koupeli spálenou pokožku jemně osušte a naneste speciální regenerační přípravek s obsahem D-panthenolu ve formě tělového mléka, jako je Helios Herb Mléko po opalování 10% Panthenol (koupit v e-shopu) nebo ve spreji  Panthenol Pěna ve spreji po opalování (koupit v e-shopu). Panthenol ulevuje od bolesti, pokožku zklidní a díky obsahu vitaminů urychluje její hojení.
Tip redakce: Pro maximální chladivý efekt umístěte sprej nebo mléko do ledničky.

Aloe vera

Stejně jako panthenol vám poslouží i aloe vera, která má regenerační, hojivé a zklidňující účinky na podrážděnou pokožku. Ustřihněte kus listu, vymáčkněte šťávu a naneste na spáleninu. Nemáte-li po ruce aloe, použijte Saloos BIO Aloe Vera Gel (koupit v e-shopu), který má jemnou, rychle vstřebatelnou konzistenci a kromě spálenin ho využijete ke zklidnění i po štípnutí hmyzem.

4. Nevystavujte podrážděnou pokožku slunci

Nechoďte na sluníčko, dokud se kůže neuzdraví. Před slunečním zářením vás spolehlivě ochrání oděv, který neprosvítá, když jej zvednete proti světlu. Pokožku pravidelně ošetřujte hojivými přípravky.

5. Nezapomínejte na prevenci

Předcházejte spáleninám pravidelnou aplikací ochranného přípravku s vysokým faktorem. Zejména pokud máte světlou pleť, neberte ochranu pokožky na lehkou váhu. Nezapomínejte na nos, uši, krk či nárty. Pořiďte si velké rodinné balení Helios Herb Rodinný sprej na opalování OF 50 (koupit v e-shopu)

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít