Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co to je dry brushing: 5 tipů, jak na suché kartáčování

Co to je dry brushing: 5 tipů, jak na suché kartáčování

Co to je dry brushing: 5 tipů, jak na suché kartáčování

23. března 2023 od Marta Pušová

23. března 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Marta Pušová

Je řada způsobů, jak docílit krásně vypadající a hebké pokožky nejen v obličeji, ale i po celém těle. Každému vyhovuje něco jiného, ať už s ohledem na finance, dostupnost nebo třeba alergie. U suchého kartáčování nemusíte na nic z toho brát ohled. Stačí vám k němu totiž pouze kartáč, díky kterému brzy docílíte viditelných výsledků i zdravotních benefitů.

1. Co to je suché kartáčování?

Jak vyplývá už z názvu, jedná se o kartáčování kůže nasucho, které se provádí většinou před sprchováním. Tato technika nazývaná také dry brushing nebo garshana má za cíl odstranit z pokožky odumřelé buňky, prokrvit ji a usnadnit vylučování toxinů z těla. Obecně se pro suché kartáčování doporučuje používat pevný kartáč s přírodními štětinami s dlouhou rukojetí, která vám dovoluje dostat se na celou plochu zad a jednoduše si kartáčovat spodek nohou a zadní strany nohou.

2. Kartáčováním ke krásné pokožce

S věkem pokožka hrubne a ztrácí na jemnosti. Právě díky kartáčování ale můžete tento proces zpomalit a dopřát kůži dokonalou jemnost. Výsledky pocítíte hned po prvním vyzkoušení! Kartáčování vás totiž zbaví odumřelých kožních buněk, čímž dochází k přirozenému peelingu, takže bude vaše pokožka schopná lépe přijímat vlhkost a zůstane tak déle hydratovaná. Tím, že pokožku prostřednictvím kartáčování zbavujete nežádoucích toxinů, navíc zmírňujete tvorbu nechtěných pupínků, akné nebo ekzémů.

3. Zdravotní benefity

Suché kartáčování neprospívá jen vaší kráse, ale i zdraví. Dokonale stimuluje lymfatický systém, čímž nabudí vylučování toxinů z těla. Během procesu dochází k podpoře cirkulace krve, což vede k prevenci otoků, křečových žil a také celulitidy. Kartáčování je prospěšné též ke snížení psychického napětí a zklidnění nervového systému.

4. Jak na to?

  • Ideální doba, kdy se kartáčování věnovat, je ráno před sprchou.
  • Stačí tak dvakrát až třikrát týdně.
  • Na kartáč nevyvíjejte příliš velký tlak, abyste pokožku nepodráždila, a všechny pohyby veďte směrem k srdci.
  • Začněte od kotníků směrem k trupu, stehna a hýždě masírujte krouživými pohyby a stejně tak bříško. Na rukou provádějte masáž od hřbetu ruky přes vnější stranu k ramenům a stejně pokračujte i po vnitřní straně.
  • Na zádech pak postupujte od středu k lopatkám.
  • Nezapomínejte ani na dekolt, zde však buďte obzvlášť jemná.

5. Co dělat po kartáčování?

Nejlepší způsob, jak zakončit dry brushing, je příjemná sprcha. K mytí zvolte jemný sprchový gel s uklidňujícími účinky jako třeba Palmolive Naturals Milk Proteins Sensitive sprchový gel (koupit v e-shopu) nebo Ameté Sprchový gel Levandule (koupit v eshopu) a po sprše pokožku jemně osušte ručníkem. Nakonec jí dopřejte péči v podobě důkladného namazání tělovým olejem PURITY VISION Bio Levandule olej (koupit v e-shopu), který příjemně zakončí celý rituál, po němž se budete cítit nabitá energií.
Tip redakce:
Péče o kartáč
I v případě suchého kartáčování je samozřejmě hygiena na prvním místě, obzvlášť proto, že mezi štětinami ulpívají zbytky odumřelé kůže. Kartáč proto pravidelně čistěte přírodní dezinfekcí, důkladně opláchněte vodou a nechte vyschnout ve vodorovné poloze. Jednou za půl roku pak nezapomeňte starý kartáč vyměnit za nový.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Marta Pušová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít