Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 7 triků pro krásnější dekolt

7 triků pro krásnější dekolt

7 triků pro krásnější dekolt

6. května 2019 od Helena Hladíková

6. května 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Mgr. Hana Čihánková

Nejen obličej je vaší vizitkou, dost o vás prozradí i oblast krku a dekoltu. Pečujete o ni dostatečně? A víte, že ji lze zkrášlit i pomocí malých kosmetických fíglů? Pokud ne, přečtěte si rady vizážistky Mgr. Hany Čihánkové.
Jako oblast dekoltu se označuje krk, šíje a horní část trupu. „Pokožka je v těchto místech velmi tenká, jemná a citlivá a velmi brzy se na ní projeví následky nedostatečné ochrany před sluníčkem a opomíjená péče vůbec,“ vysvětluje odbornice. Pokud se tedy nechcete trápit vráskami v dekoltu, povislou kůží, pigmentovými skvrnami a  podobně, věnujte této oblasti dostatek času. Co všechno vám pomůže ke krásnému dekoltu?

1. Každodenní čištění

Odličování a čištění pleti obličeje je pro vás nejspíš samozřejmostí, ale nezapomínáte náhodou právě na dekolt? „Řešení je přitom úplně jednoduché. Stačí, když protáhnete zónu čištění až na krk a oblast nad prsy,“ radí expertka.

Tip redakce:
Pořiďte si k tomu ideálně větší velikost odličovacích tamponů, díky nimž vyčistíte naráz větší plochu kůže. 
péče o dekolt

2. Dostatečná hydratace

Kůže v oblasti dekoltu má málo mazových žláz, tudíž je náchylná k vysoušení. Zabraňte dehydrataci pravidelným používáním hydratačního krému či tělového mléka a nezapomínejte také na dostatečný pitný režim. Kůže totiž potřebuje napít zvnějšku i zevnitř. Otestujte třeba Ameté Tělové mléko Almond Oil s obsahem pečujícího mandlového oleje a se složením Hydroformula.

Tip redakce:
Krém i mléko roztírejte vždy ve směru odspodu nahoru, abyste si kůži zbytečně nenapínaly a nevytahovaly.

3. Ochrana před sluníčkem

Stejně jako obličej je i dekolt velmi často vystaven slunečním paprskům, proto je potřeba ho rovněž chránit. Zařaďte do svého ranního kosmetického rituálu i aplikaci krému s UV faktorem, a zabráníte tak předčasnému stárnutí pokožky, vzniku vrásek i pigmentových skvrn. Skvěle vám k tomu poslouží například NIVEA Zpevňující denní krém proti vráskám Q10 Power OF 30, který intenzivně hydratuje, redukuje vzniklé vrásky a bojuje proti novým a zároveň chrání proti škodlivému UV záření.

4. Správná podprsenka

Ano, i díky ní může být váš dekolt mnohem krásnější. Stačí vybrat vhodný typ a vhodnou velikost podprsenky tak, aby poskytovala dekoltu co nejlepší podporu a zároveň pokožku v této oblasti příliš nenapínala.

5. Péče navíc

Ať už jde o jemný peeling, nebo pleťovou masku, za každou péči navíc se vám pokožka dekoltu náležitě odmění. Prospěje jí i samotná masáž pleťovými či tělovými oleji, která podpoří mikrocirkulaci krve a kůži krásně zjemní a vyhladí. Dopřejte pokožce porci hydratace třeba pomocí Freeman Hydratační látkové masky s aloe a rakytníkem. Aloe vera dodá pleti potřebnou vláhu a rakytník zase pomůže zlepšit elasticitu.

Tip redakce:
V závěru sprchování vyzkoušejte střídání teplé a studené vody. Pokud si na to netroufáte, přikládejte střídavě žínku namočenou ve studené a v teplé vodě nebo přejeďte po dekoltu kostkou ledu.
cvičení pro krásný dekolt

6. Pravidelný pohyb

Nejspíš to zní otřepaně, ale pohybová aktivita vašemu tělu skutečně nesmírně prospívá a týká se to i zdánlivě nesouvisející oblasti dekoltu. Správný druh pohybu totiž pomůže ke zpevnění prsních a zádových svalů. Chcete-li tedy prospět svému vzhledu (a tělu celkově), vyzkoušejte například plavání, veslování, kliky nebo posilování s činkami.

Tip redakce:
Víte, že pěkného vzhledu dekoltu dosáhnete i tehdy, když nebudete sedět a chodit shrbeně? Jinak se totiž kůže zbytečně stahuje a mačká, a v dekoltu se tak mohou tvořit vrásky.
líčení dekoltu

7. Zkrášlovací triky

Ať už se o dekolt staráte jakkoli, někdy nastanou chvíle, kdy prostě chcete vypadat úchvatně, a to okamžitě. „V takovém případě přichází na řadu dekorativní kosmetika, která vám pomůže k dokonalému vzhledu rychle a jednoduše. Pokud chcete opticky plnější a větší poprsí, vyzkoušejte contouring dekoltu, který se hodí pro ženy v kterémkoli věku,“ doporučuje odbornice. A jak na to?
  1. Vezměte do ruky make-up s tmavším odstínem, než máte na obličeji, nebo bronzer.
  2. Mezi prsy vytvořte čáru do tvaru mírného trojúhelníku (širší částí nahoru).
  3. Těsně nad oběma prsy udělejte mírné obloučky.
  4. Čáry veďte i těsně pod a nad klíčními kostmi a svisle po stranách krku.
  5. Poté k tmavým čarám přidejte ještě světlejší odstín nebo rozjasňovač.
  6. Vše pak důkladně rozetřete doztracena.
A pokud se chcete svým dekoltem opravdu „blýsknout“, zkuste na něj použít tělový pudr se třpytkami, případně přimíchejte do svého oblíbeného tělového mléka trochu jemného glitrového prášku (pozor, nic se nemá přehánět, takže stačí opravdu jen malé množství). Odvážnější z vás se mohou zkrášlit třeba i dočasným tetováním, trendy je teď kamínkové či se zlatými vzory.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Mgr. Hana Čihánková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mgr. Hana Čihánková
Make-up Artist & Hair Stylist
198
"Nadšení je rozdíl mezi prací a zábavou."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít