Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 7 velkých chyb při holení: Přestaňte je dělat!

7 velkých chyb při holení: Přestaňte je dělat!

7 velkých chyb při holení: Přestaňte je dělat!

11. května 2020 od Vanda Vízková

11. května 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Podráždění, zarudlá kůže, zarostlé chloupky... Skoro by se mohlo zdát, že tyto „radosti“ se prodávají v jednom balíčku s holicím strojkem. Obejít se po holení bez nich – jde to vůbec? Jde! Stačí se jen vyvarovat těchto několika chyb.

1. Kupujete nekvalitní holicí strojek

Prvním krokem k hladké pokožce bez zarostlých a hnisavých hrbolků je výběr správného holicího strojku. Nerozhodujte se podle ceny. Ano, levný strojek vás oholí tak jako dražší. Rozdíl ale je v tom JAK. Už rukojeť a uchycení žiletek by měly být pevné a solidní, žádné viklání a prohýbání se nepřipouští. Pak se zaměřte na počet čepelek. Čím více čepelek bude váš vybraný strojek mít, tím bude výkonnější. Tlak, který na strojek vyvíjíte, se totiž rovnoměrněji rozloží mezi více žiletek. Vy tak můžete na strojek méně tlačit, ale holit se naopak účinněji. Jinými slovy, dosáhnete lepšího a hladšího oholení, aniž byste tolik riskovali pořezání a podráždění. Pokud bude mít váš strojek navíc zklidňující gelové pásky, jste zase o krůček blíž k eliminaci podráždění.
Tip redakce:
5 ostrých břitů a gelové pásky uvolňující tělová másla v 
Gilette Dámském holicím strojku Venus ComfortGlide Olay (koupit v e-shopu) zaručí perfektní oholení bez podráždění.

2. Nepřipravíte pokožku proti zarůstání chloupků

Než si začnete holit nohy nebo oblast bikin, naložte se předtím asi na 10 minut do teplé vody. Pomůže to změkčit vnější vrstvu pokožky, což usnadní následné odstraňování chloupků. Poté pokožku osušte, a ještě přizvěte na pomoc žínku nebo jemný exfoliant. Jemným drhnutím odstraňte odumřelé kožní buňky. Žiletky pak lépe přilehnou k pokožce, a uvolní se tím i případné zarostlé chloupky.

Tip redakce:
Přírodní krystalky cukru v 
Ameté Cukrovém tělovém scrubu Grape & Kiwi (koupit v e-shopu) odstraní odumřelé kožní buňky a připraví pokožku na holení.
Žena ve vaně s žínkou

3. Vynecháváte holicí přípravek

Možná si myslíte, že holicí pěna nebo gel se používají spíše pro větší komfort při holení a hezkou vůni.  Ale je to mnohem víc. Když si holíte chloupky, holíte si také vrchní vrstvu pokožky. Pokud nepoužijete holicí přípravek, po kterém by žiletky při holení hladce klouzaly, jdete zarudnutí a podráždění naproti. Používejte kvalitní holicí gel s přísadami, jako je bambucké máslo, olivový nebo kokosový olej pro hladký skluz a zároveň pro péči o pokožku. Holicího přípravku na požadovanou oblast naneste pouze tenkou vrstvu – tak, abyste viděli horní část pokožky a chloupků. Díky tomu uvidíte, jestli a co jste už oholili, a nebudete muset po pokožce žiletkami pohybovat tam a zpátky.

5. Nezklidníte pokožku po holení

Jakmile odložíte holicí strojek, přiložte si na čerstvě oholené partie studený obklad, abyste zabránili podráždění. Cca po 10 minutách si partii bikin ošetřete sérem či krémem proti zarudnutí pokožky. Ideální je takové, jež obsahuje např. Tea Tree oil, který  je přirozeně protizánětlivý a antiseptický, nebo Aloe vera, jako například NIVEA Care Zklidňující krém (koupit v e-shopu).

6. Zanedbáváte hydrataci

Po holení je důležité vždy pokožku důkladně hydratovat. Obě strany linie bikin ošetřete neparfémovaným hydratačním mlékem nebo krémem bez obsahu alkoholu. Díky tomu uzamknete v narušené pokožce vlhkost a zabráníte nadměrnému vysoušení, které vede k dalšímu podráždění. A co by naopak ideální hydratační přípravek obsahovat měl? Zklidňující Aloe vera, jojobový olej a vitamin E.
Nanášení tělového mléka
Tip redakce:
Pokožce podrážděné holením poskytne úlevu i dlouhodobou hydrataci
NIVEA Lehké tělové mléko Aloe & Hydration (koupit v e-shopu).


7. Nečistíte si holicí strojek

Po každém oholení žiletky holicího strojku vydezinfikujte alkoholem a horkou vodou. Holicí strojek neskladujte ve sprchovém koutě nebo na vaně. Vlhkost a bakterie vyskytující se na těchto místech žiletkám ani vaší kůži neprospívají. Pokud jste holicí strojek nějakou dobu nepoužívali a čepelky vám stihly zrezivět, raději strojek vyhoďte. A udělejte to i v případě, že jste se holicím strojkem oholili více než sedmkrát.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít