Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Testujeme: Která žiletka je ta pravá?

Testujeme: Která žiletka je ta pravá?

Testujeme: Která žiletka je ta pravá?

13. března 2019 od Jana Kantorová

13. března 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Holení patří k našim každodenním činnostem. Ačkoli možností depilace je více, žiletka stále patří mezi nejoblíbenější stálice. Vyberete si tu pravou díky našemu hodnocení?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Gillette Venus Embrace Holicí strojekVenus Embrace Holicí strojek (Gillette)

Viola Hojstričová, koordinátorka redakce

Praktický holicí strojek s pěti břity, který nedráždí pokožku a snadno holí. Za krátký čas zajistí hladké oholení na delší dobu.

Můj názor: 

Holicí strojek Gillette Venus Embrace má na svém obale lákavý text: Objevte v sobě bohyni. Tu jsem v sobě sice za pár minut efektivního holení nenašla, ale tento produkt si určitě najde v mé koupelně své místo. Výhodou holicího strojku je jednoduchá výměna holicích hlavic, které je navíc možné použít ke všem rukojetím holicích strojků Venus. V porovnání s jiným holicím strojkem stejné značky se třemi břity, který jsem používala dříve, slibuje tento delší pocit hladkosti. A to splnil dokonale. Víc břitů je v tomto případě rozhodně více preciznosti a trvalejší pocit hladké pokožky.

Pohodlnost použití: 100 % Už při prvním použití se holítko drží s lehkostí. 5 břitů navíc efektivně a za krátkou dobu oholí i velmi citlivou pokožku. Příjemně mě překvapila pohyblivost hlavice, která je mimořádně flexibilní a bez problémů se přizpůsobí křivkám těla. Ochranná zvlhčující plocha pro snadný skluz holicího strojku je v případě holítek Gillette standardem.

Hebkost pokožky po použití: 100 % Jediným tahem jsem pomocí pěti břitů oholila pokožku natolik, že její výsledná hebkost mě příjemně překvapila ještě před osušením a finálním nanesením tělového mléka.

Trvalost depilace: 100 % Po oholení jsem si zvykla ledabyle se dotýkat pokožky a kontrolovat nakolik je stále jemná a hladká. Proto mě potěšilo, když jsem zjistila, že podobný pocit hebkosti přetrvával i po deseti dnech od prvního oholení.  A to se mi u běžných holítek ještě nestalo.


Hodnocení: 5/5



BIC Miss Soleil Holicí strojek se třemi břityMiss Soleil Holicí strojek se třemi břity (BIC)

Helena Hladíková, redaktorka

Díky třem pochromovaným čepelkám dosáhnete rychlého a dokonalého oholení. Zvlhčující pásek s vitaminem E holení nejen zpříjemní, ale zároveň pokožku vyživí a zklidní.


Můj názor:

Depilace, která by vydržela co nejdéle, to je můj věčný boj nejen v létě, ale po celý rok, protože ačkoli jsem od přírody světlovlasá, mám chloupky tmavé a dost viditelné. Vyzkoušela jsem už všechny možné strojky, žiletky, pásky a krémy a byla jsem zvědavá, jak obstojí tyto holicí strojky. Žádný wow efekt se však bohužel nekonal… Oholení šlo snadno, ale pocit božsky hladkých nohou se nedostavil. Navíc se mi holítko dost špatně drželo a v kombinaci s napěněným gelem na holení mi několikrát vypadlo z ruky. 

Pohodlnost použití: 60 % Trojitý břit oholil dobře, ale problém jsem měla s tím, abych holítko vůbec udržela v ruce, protože hodně klouzalo. Rukojeť je sice ergonomická se zajímavou protiskluzovou úpravou, ale její funkčnost mi připadala dost špatná. Ani pohyblivost hlavice nebyla právě nejlepší, takže jsem se hlavně v oblasti kolen párkrát pořezala.

Hebkost pokožky po použití: 90 % Pokožka nebyla nijak podrážděná, bez pupínků a zarůstajících chloupků, což jsem velmi ocenila. Hebká byla také, ale to připisuji spíše svému dobrému krému po holení.

Trvalost depilace: 30 % Několik hodin po použití byl výsledek poměrně dobrý, ale ještě tentýž den večer jsem měla pocit, že bych se klidně mohla jít oholit znovu.


Hodnocení: 2/5



Gillette Venus Tropical Dámská pohotová holítkaVenus Tropical Dámská pohotová holítka (Gillette)

Eliška Pechová, grafická editorka

Sada obsahuje tři dámská pohotová holítka s tropickou vůní. Hlavice má tři břity, zvlhčující polštářky s Aloe vera gelem, který vyživuje a usnadňuje skluz holítka po pokožce, a indikační proužek, který ukazuje opotřebení. Díky jejich typické „Venus“ zaoblené konstrukci s ohybným kloubem u hlavice se s nimi velmi dobře manipuluje.


Můj názor:

Pokud potřebuji pohotové holítko například během cestování, vždy si ho beru od značky Venus. Už roky mám doma jednu rukojeť, ke které si dokupuji nové hlavice. U této Tropical verze není možné koupit nové hlavice, po několika použitích je prostě vyhodíte. Myslím, že to může být pro mnoho lidí z ekologických důvodů problém. To, že je na čase žiletku vyhodit, poznáte podle indikačního proužku, který vybledne. Zároveň jsou polštářky kolem žiletek napuštěny Aloe vera gelem pro snadný skluz po pokožce, což mohu potvrdit. Holítko se příjemně drží v ruce a hlavice se díky kloubu dobře přizpůsobuje tělesným křivkám. Na tropické verzi mě bavil jejich hravý barevný design.
 

Pohodlnost použití: 100 % Při holení se příjemně drží v ruce a díky oblým tvarům se s nimi jednoduše manipuluje. Navíc mají tři barevné – „tropické“ – odstíny, které mají vyvolat pocit, že je člověk na dovolené, což splňují. Rukojeti příjemně voní.
 
Hebkost pokožky po použití: 90 % Tři břity bohatě stačí k oholení jedním tahem, zvlhčující proužky napuštěné Aloe vera gelem pomáhají snadnějšímu klouzání po pokožce. Nezaznamenala jsem žádné problémy či zarůstání chloupků.
 
Trvalost depilace: 100 % První dvě použití jsou bez problémů, ale při dlouhodobějším používání bylo znát ztupení. V ohledu trvalosti oholení jsem dlouhodobě spokojená, a to i proto, že se díky ohybnému kloubu hlavice krásně dostane i do obtížněji přístupných míst, jako jsou kotníky nebo kolena.


Hodnocení: 4/5



Ameté jednorázová holítkaJednorázová holítka (Ameté)

Pavla Maříková, šéfredaktorka

Jednorázová holítka s dvojitým břitem a zvlhčujícím proužkem.


Můj názor:

Jsem zvyklá na holítka s „mýdlíčky“, která již nepotřebují žádný další gel nebo pěnu na holení, ale na dovolené nebo tehdy, když jsem mimo domov, velmi ocením i obyčejné jednorázové žiletky. Jednorázová holítka Ameté patří mezi ta levnější a jednodušší, ale i ta se mohou hodit. A překvapila mne – pokud se použijí, jak mají, tedy s holicím gelem nebo pěnou, a holení se provádí pečlivě, svou práci odvedou dobře a výsledek je skvělý.

Pohodlnost použití: 80 % Holítka dobře padnou do ruky a díky protiskluzovým drážkám ani nekloužou v dlani.

Hebkost pokožky: 100 % S výsledkem jsem byla spokojená. Neobjevily se žádné pupínky ani zarůstající chloupky.

Trvalost depilace: 90 % Chloupky mi dorůstají vcelku rychle, ale při srovnání s jinými typy holítek dopadla ta od Ameté stejně. Hebké oholení mi vydrželo cca 3 dny, pak již bylo třeba holení opakovat.


Hodnocení: 3/5



Gillette Venus Embrace Snap Holicí strojekVenus Embrace Snap Holicí strojek (Gillette)

Jana Kantorová, šéfeditorka

Cestovní verze holicího strojku Venus Snap se snadno vejde do každé kabelky nebo zavazadla. Rukojeť se pohodlně drží v ruce a neklouže, strojek je navíc ukrytý v praktickém pouzdře. Gelové proužky a 5 břitů zajistí hladké oholení, i když jste na cestách.


Můj názor:

Holicí strojky Gillette běžně používám i já. A právě na cesty jsem si pořídila tuto cestovní verzi, abych ušetřila v batohu místo. A rozhodně nelituji. Zvlhčující pásek zaručuje hladký a snadný skluz holicího strojku. Navíc jsem velmi ocenila box do sprchy, do kterého se žiletka schová. Výkyvná hlava nechybí ani u tohoto modelu, a proto jsem se dostala ke každému chloupku.

Pohodlnost použití: 90 % Holicí strojek se nedrží tak snadno jako klasický, ale nejspíš jde jen o zvyk. Při třetím holení už jsem se naučila se strojkem manipulovat tak, aby mi z ruky nevyklouzl. Díky ohebné hlavici se i při rychlejším holení dostanu na hůře dostupná místa, jako jsou kolena nebo třísla. Běžně jsem zvyklá na Gillette Venus Breeze s pásky napuštěnými gelem. Tyto žiletky se snadněji vymývají při používání než tato cestovní verze.

Hebkost pokožky po použití: 100 % I rychlé oholení zaručí hladkou pokožku na dlouhou dobu.

Trvalost depilace: 100 % Asi se mi ještě nestalo, že by u Gillette holítek nebyla depilace oproti jiným značkám dlouhodobější. A to i přes to, že jde o holení žiletkou. Hladké oholení u mě zaručí vždy minimálně na 4 dny.


Hodnocení: 5/5

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít