Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 7 důvodů, proč náš obličej a tělo potřebují peeling

7 důvodů, proč náš obličej a tělo potřebují peeling

7 důvodů, proč náš obličej a tělo potřebují peeling

4. ledna 2022 od Nina Vránová

4. ledna 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Nina Vránová

Peeling, to je takové občerstvení pro naši pleť, rty i tělo. Zabraňuje totiž stárnutí pleti a pokožky. Jak často ho dělat a co dokáže s naší pokožkou? Vyrobte si peeling doma nebo zkuste současný trend – peeling enzymatický.
Krémový, gelový nebo sypký. Peeling má různé podoby a záleží jen na vás, pro kterou se rozhodnete. Určitě totiž stojí za to ho vyzkoušet! Kromě toho, že pomáhá pleti zbavit se odumřelých buněk a přispívá k její regeneraci, tak i rozjasňuje, zlepšuje akné a zabraňuje stárnutí pleti. Má zkrátka kouzelnou moc, kterou okamžitě pocítíte doslova na vlastní kůži.

1. Druhy peelingu 

Chemický peeling odstraní odumřelé buňky za pomoci kyselin, ovšem při nesprávném použití může pleť podráždit.

Mechanický peeling obsahuje jemná zrníčka, která pleť obrousí. Při častém a agresivním použití může pleť mikroskopicky poškodit.

Enzymatický peeling obsahuje enzymy, jež přímo poznají odumřelé buňky a naruší mezi nimi vazby. Jednoduše a přirozeně je pohltí.

2. Jak používat peeling

Pokud si chcete užít skvělé výsledky peelingu, nikdy nezapomeňte na to, že nejdřív je potřeba pokožku vyčistit. Ideální je použít  Ellie Precious Oils Dvoufázovou micelární pleťovou vodu (koupit v e-shopu), která nejen čistí a odličuje, ale také tonizuje. Poté je vaše pokožka připravena na masážní zážitek, jejž vám peeling přinese. Zkusit můžete Purity Vision kávový peeling (koupit v e-shopu), který je pro začátek naprosto ideální.
2.	Jak používat peeling

3. Jak často peeling provádět?

Teď už víte, jak moc jsou peeling a exfoliace pokožky blahodárné. Zbavíte se odumřelých částeček kůže a veškeré produkty se lépe vstřebají a dostanou se tam, kam mají. Jak často ale peeling provádět? Ideální frekvence je každý týden, případně dvakrát do měsíce, pokud máte citlivější pleť. Vždy ale myslete na to, že na každou část těla se hodí jiná hrubost zrn. Tělo snese hrubost větší, zkuste Dove Granátová semínka & bambucké máslo tělový peeling  (koupit v e-shopu), na obličej pak ale musíte sáhnout do produktů s jemnějšími zrnky. A pozor: vždy se vyhněte oblasti kolem očí, kde je kůže až příliš citlivá a tenká!
3.	Jak často peeling provádět?

4. Zkuste jemný peeling obličeje

Až se pro peeling rozhodnete, určitě z něj nevynechávejte obličej. Vždy ale myslete na to, že na obličej je třeba použít jemnější peeling než na zbytek těla.

Výborný je například Neutrogena Bright Boost Rozjasňující pleťový peeling (koupit v e-shopu), který pomůže oživit matnou a unavenou pleť a dokáže ji zjemnit a rozjasnit. Po každém peelingu nezapomeňte na hydrataci a další péči!
  
 
4.	Zkuste jemný peeling obličeje

5. Znáte enzymatický peeling?

Enzymatický peeling funguje na bázi ovocných kyselin (enzymů), které urychlí přírodní exfoliační procesy. Vrchní vrstva kůže je primárně tvořena proteinem zvaným keratin. Enzymové peelingy jej pohltí, čímž odstraní matné, suché, poškozené buňky a nečistoty a zanechávají tak pokožku jemnější a hladší. Zkuste třeba  Ziaja Kozí mléko Enzymatický peeling na obličej a krk (koupit v e-shopu).
6.	Nezapomeňte na rty

6. Nezapomeňte na rty

V zimě vysušené, v létě dehydratované. I rty vám poděkují za poctivý peeling, po kterém nikdo vašemu polibku neodolá! Nezapomínejte ale na to, že každá část těla potřebuje jinou hrubost peelingových částeček a právě na rty a obličej se musí zlehka. Vybírejte tedy z produktů, jež jsou určeny přímo na rty. Zkusit můžete i Labello Aloe Vera Pečující peeling na rty (koupit v e-shopu).

7. Udělejte si peeling pokožky hlavy

Možná jste nevěděli, že peeling prospěje i citlivé pokožce hlavy. Ale je to tak! Pokud vás trápí lupy nebo byste jen rádi vaši pokožku hlavy osvěžili a ozdravili, peeling je to pravé pro vás. Nejenže odstraní nečistotu a odumřelé buňky, ale poradí si i s lupy nebo špatně vymytým šamponem. Kromě toho je masáž hlavy příjemná a podpoří prokrvení vlasové pokožky.
Tip redakce: Recept na kávový peeling
  • půl hrníčku mleté kávy (dá se použít i lógr)
  • půl hrníčku hnědého cukru
  • hrníček kokosového oleje
  • kapsle vitaminu E
Všechny ingredience spojte dohromady, kapsli vitaminu E rozmáčkněte do směsi a potom míchejte, dokud se vše nespojí v celistvou hmotu. Pak už jen stačí jemně peeling rozetřít na tělo a užít si dokonalý masážní zážitek. Kofein totiž zpevňuje kůži, podporuje spalování, snižuje otoky pleti a vyhlazuje.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Nina Vránová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít