Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Péče o unavenou pleť: Doma jako v salonu

Péče o unavenou pleť: Doma jako v salonu

Péče o unavenou pleť: Doma jako v salonu

20. srpna 2019 od Karolína Hornová

20. srpna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Možná nemáte čas pravidelně navštěvovat kosmetičku, ale to nevadí. Podobnou péči zvládnete i doma. Udělejte si jednou týdně půlhodinku jen pro sebe a svou pleť. Se zbytkem už poradíme. Druhý den budete jako po kosmetice, a ještě ušetříte!
Čištění pleti je základem každé kosmetické kúry. Pokud si chcete dopřát péči jako v salonu, nejprve se důkladně odličte a poté pleť ještě vyčistěte. Ne nadarmo je čištění mantrou každého kosmetického odborníka – přes ucpané póry pronikne do pleti minimum účinných látek. Naopak, pokud pleť vyčistíte, máte jistotu, že jste pro absorpci živin a vitaminů udělala maximum.

Jak na to? Použijte čisticí gel – ideálně hydratační, který už během čištění „napumpuje“ pleť vláhou. Takový je třeba Neutrogena Čisticí gel Hydro Boost. Pro vyšší efekt čištění můžete použít jemný kartáček na čištění pleti. Poté pleť osušte.
kosmetická péče doma

Tip redakce:
Před nanesením masky můžete vyzkoušet také tzv. techniku hot towel. Ručník na obličej namočte do horké vody, vyždímejte a přiložte na pár sekund na pleť. Póry se krásně otevřou a pojmou maximum účinných látek.

AHA – jak ovoce rozzáří pleť?

Alfa-hydroxylové kyseliny je odborný chemický název pro složku, kterou na obalech produktů odhalíte pod zkratkou AHA (z angličtiny alpha-hydroxy acid). Jejich název zní jako výdobytek moderních laboratoří, přesto jde o přírodní látku, o níž lze najít zmínky i v historických pramenech. Jde o ovocné kyseliny, které jsou přirozenou složkou především citrusových plodů a dalšího ovoce. Mezi AHA kyseliny patří kyselina citronová, vinná, jablečná nebo salicylová (která se mimochodem získává z vrbové kůry), ale i kyselina mléčná a glykolová.
vitaminy z ovoce
Garnier Skin Naturals Povzbuzující oční maska s výtažkem z pomeranče viditelně osvěží oční okolí a zmírní váčky pod očima. Velmi účinnou peelingovou AHA masku Vichy Double Peel Éclat si ale lze v lékárně koupit i v sáčcích. Masky z ovoce si můžete vyrobit také domaOvocné kyseliny prokazatelně a viditelně omlazují pleť, protože ji zbavují svrchních odumřelých buněk a odhalují nové, mladé buňky. Fungují jako jemný chemický peeling, který můžete bez starostí provádět každý týden doma. Bonusem AHA kyselin totiž je, že se snesou jak s jemnou a suchou, tak s mastnou a problematickou pletí.

Tip redakce:
Optimální koncentrace AHA kyselin v produktu je 8-10 %. Vyšší koncentrace už patří do rukou profesionálů, nižší naopak nebude mít žádný výrazný efekt.

Hydratace a vitaminy na závěr

Pokud jste aplikovala masku s AHA kyselinami, je ideální po ní aplikovat krém s vitaminem E nebo kyselinou hyaluronovou, které podpoří účinky kyselin. Zkuste třeba Mixa Sensitive Skin Expert Intenzivní hydratační gel-krém Hyalurogel, který působí jako intenzivní hloubková hydratace ze salonu. 

Také vitaminy jsou pro pleť nezbytností. Vitamin A prokrvuje epidermis a dodává pleti zdravě narůžovělou barvu. Vitaminy skupiny B zlepšují hydratační schopnost a obranyschopnost pleti, normalizují tvorbu mazu a také působí proti vzniku pigmentových skvrn. Vitamin E regeneruje a zjemňuje pleť a působí proti tmavým skvrnkám. Vitamin C je antioxidant, který redukuje poškození buněk a umí také zesvětlit a sjednotit pleť. Produkt s vitaminem C naneste naopak až s odstupem, ideálně druhý den ráno jako vitaminovou bombu pro probuzení pleti, o kterou jste večer pečovala. Ellie Vitamin Boost Energizující ovocné sérum s vitaminy A, C a E dodá vaší pleti po ránu vše, co potřebuje.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít