Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Rychlé pleťové masky z letního ovoce

Rychlé pleťové masky z letního ovoce

Rychlé pleťové masky z letního ovoce

15. srpna 2018 od Jana Kantorová

15. srpna 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Léto sice dává pleti zabrat, pokožka je vysušená, popraskaná a citlivější, ale alespoň umožňuje najít první pomoc přímo na zahradě. Máme pro vás domácí ovocné pleťové masky, které vrátí mladistvý a svěží vzhled každému typu pleti.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Ovoce by nemělo být jen součástí vašeho jídelníčku, ale také kosmetické péče, a to proto, že je plné minerálních látek, vitaminů a antioxidantů. Když ho zpracujete do pleťové masky, svoji pokožku dostatečně vyživíte a osvěžíte. Navíc jsou ovocné masky snadné pro domácí výrobu. Máme pro vás postup pro výrobu masek, které jsou vhodné pro každý typ pleti.


Jak na přípravu?

Ovocné masky mají většinou stejný základ – tvaroh, droždí, med, olivový olej, vejce, ovesné vločky nebo jogurt. Přidáváním nebo odebíráním některých základových složek a rozdílného ovoce pak určíte použití masky podle typu pleti.
  • Mastný typ pleti: lehčí rozmixované ovocné nebo zeleninové základy nebo jogurt
  • Sušší a stárnoucí typ pleti: olej, smetana, vejce, jahody, banány nebo avokádo
  • Pro všechny typy pleti: med, ovesné vločky, tvaroh, droždí
Do samotného základu pak přidáváme další suroviny podle toho, čeho chceme ve výsledku dosáhnout. Bylinky, například heřmánek, uklidňují a čistí pleť nebo stahují póry, skořice dezinfikuje, máta tonizuje a dubová kůra se hodí pro aknózní pleť.
 
Tip redakce:
Domácí ovocné pleťové masky si můžete dopřávat podle libosti, nejlépe však minimálně jednou týdně. Navíc jednou za čas ošetřujte pleť šalvějovým odvarem, který vyhlazuje vrásky.


příprava masky

Pro podrážděnou pleť: Jahodová maska

Jahody mají antibakteriální, hydratační a stahující účinky – jsou vlastně takovou vitaminovou bombou pro suchou a podrážděnou pleť.
 
8 jahod rozmačkejte v mističce, promíchejte se dvěma lžícemi medu a přidejte lžíci mandlového nebo jojobového oleje. Použít můžete i olej sezamový, který navíc zatočí s vráskami. Do základu přidejte pár kapek citronové šťávy a zamíchejte. Naneste, nechte účinkovat jen 5 minut, opláchněte, osušte a pleť obličeje namažte hydratačním krémem.
 
Tip redakce:
Zkoušíte-li jahodovou masku poprvé, pak ji nejdříve otestujte. Naneste ji na jemnou pokožku v podpaží a sledujte, jestli se neobjeví nepříjemná alergická reakce.


Pro mastnou a problematickou pleť: Jablečná maska

Má antiseptické účinky, čistí a hydratuje pleť, stahuje póry a je zdrojem mnoha vitaminů.
 
Oloupejte zralé jablko, nastrouhejte ho najemno, přidejte lžičku bílého jogurtu, lžičku medu, půl lžičky mleté skořice a lžičku ovesných vloček. Důkladně míchejte, dokud nevznikne jemná kašovitá hmota.

jablečná maska

Pro všechny typy pleti: Malinová maska

Maliny jsou zázrakem pro pleť – obsahují totiž enzym biotin, který je nezbytný pro dobrý stav kůže a pleti. Malinová maska hloubkově čistí, stahuje póry a vyživuje vysušenou pokožku, kterou zásobuje vitaminem A. Jadérka navíc poslouží i jako peeling.
 
Rozmačkejte asi 10 malin, přidejte lžíci medu, jeden bílek, lžíci smetany a lžíci kosmetického jílu. Důkladně promíchejte, naneste na obličej, nechte působit 15 minut a poté omyjte vlažnou vodou.
 
Tip redakce:
Cítíte-li, že je vaše pleť příliš vysušená, přidejte do masky také lžíci bílého jogurtu místo smetany.


malinová maska

Pro suchou pleť: Banánová maska

Dodá pleti pružnost, mladistvý vzhled, hydrataci. Díky ní pleť přijme prospěšné mastné kyseliny, vitaminy a minerály.
 
Vidličkou rozmělněte zralý banán na kašičku, přidejte vaječný žloutek, 2 lžičky panenského olivového oleje a pořádně promíchejte. Naneste na připravenou pleť, nechte působit alespoň 20 minut a poté omyjte teplou vodou.
 
Tip redakce:
Do masky můžete přidat i jahody, které jsou bohaté na vitamin C a antioxidanty. Navíc dokážou zesvětlit pigmentové skvrny a slouží jako jemný peeling, který vaše pleť jistě ocení.


banánová maska

Než nanesete masku

Udělejte si z aplikace masky takový malý rituál. Velmi důležité je před jejím nanesením důkladné odstranění make-upu a vyčistění pleti, krku i dekoltu. Pro lepší účinnost nechte pleť nejdříve prohřát a prokrvit, například napařením pleti nad horkou lázní, masáží tváře nebo peelingem. Vhodné je masku aplikovat při koupeli, kdy navíc bude celé tělo relaxovat a vy si opravdu odpočinete.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít