Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 věcí, které byste měli udělat pro svou krásu po zimě

5 věcí, které byste měli udělat pro svou krásu po zimě

5 věcí, které byste měli udělat pro svou krásu po zimě

24. března 2023 od Lenka Knápková

24. března 2023 3 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Máte pocit, že po zimě potřebujete dodat svému tělu ztracené vitaminy a minerály a starat se o něj zase trochu pečlivěji? Poradíme vám, jak vyřešit problémy s vlasy či pokožkou, s kterými se na jaře můžete setkat. Přinášíme vám 5 nejčastějších problémů a návod, jak je zlepšit.

1. Zastavte padání vlasů

Na přelomu zimy a jara nám často padají vlasy, je to způsobeno hormonálními změnami v těle a také snížením produkce melaninu. Pokud trpíte každoročním padáním vlasů po zimě, na nic nečekejte, začněte ještě před koncem zimy své vlasy vyživovat a eliminujte škody. Přidejte do svého jídla více omega-3 mastných kyselin, obsažených v tučných mořských rybách, ořeších a semenech. Začněte také užívat vitaminy Donna Hair Forte Přípravek pro zdravé a krásné vlasy (koupit v e-shopu) nebo Maxi Vita Exclusive Hloubková kúra pro krásné vlasy, nehty a pleť Forte+ (koupit v e-shopu).

2. Uzdravte unavené a poškozené vlasy

I naše vlasy jsou z chladného počasí a nošení čepic vyčerpané a poškozené. Chybí jim život a mohou se lámat a více třepit. Zaměřte se jak na výživu zevnitř, tak na péči zvenku. Zkuste šampon  Garnier Botanic Therapy Med & propolis šampon (koupit v e-shopu), který intenzivně regeneruje i velmi poškozené vlasy a vrací jim ztracenou sílu. Používejte ho v kombinaci s kondicionérem Garnier Botanic Therapy Ricinový & mandlový balzám (koupit v e-shopu), který pečuje o vlasy díky ricinovému a mandlovému oleji. V tomto přechodném období nezapomeňte na pravidelné vyživování pomocí masky. Doporučujeme  Gliss Masku 2v1 Split Ends Miracle pro vlasy s roztřepenými konečky (koupit v e-shopu), která zachrání i velmi roztřepené konečky a vrátí vlasům ztracený lesk.
Tip redakce:
Při jakýchkoli tepelných úpravách nezapomínejte na ochranu před poškozením. Vyzkoušejte
Syoss Keratin Heat Sprej pro tepelnou ochranu (koupit v e-shopu), který chrání vlasové vlákno až do 230 °C a pomáhá redukovat vznik krepatění vlasů.

3. Zbavte se šupinaté pleti

Čím tužší je zima, tím více naše pleť trpí a je sušší. Nesvědčí jí ani přechody z přetopených místností do venkovního studeného vzduchu. Proto ji s prvními jarními dny vraťte do kondice.
Tip redakce:
Nezapomeňte, že s prvními slunečními paprsky je potřeba
chránit pokožku obličeje před škodlivým zářením, zkuste například Revitalift Filler Denní krém SPF 50 (koupit v e-shopu).

4. Zaměřte se na suché ruce a lámavé nehty

I naše ruce a nehty po zimě potřebují napumpovat živinami. Užívejte denně tabletu Maxi Vita Premium Zdravé vlasy, nehty a pokožka (koupit v e-shopu), která obsahuje zinek, vitamin B a také výtažky z přesličky pro krásné nehty a vlasy. Pro pevné a zdravé nehty nezapomínejte na pravidelné lakování bezbarvým lakem s obsahem vitaminů Flormar Výživa na nehty 4 IN 1 (koupit v e-shopu). Neméně důležitá je také péče o samotné ruce. Dopřejte jim jednou za týden masku na ruce a hydratujte je s Mixa Surgras Promašťujícím regeneračním krémem na ruce (koupit v e-shopu), který hloubkově vyživuje a obnovuje suchou pokožku. A také pečuje o vaše nehty.

5. Postarejte se o popraskané paty

Pokud jsou vaše paty na jaře popraskané, zbavte se nežádoucí tvrdé kůže pomocí masky na nohy L'Biotica Maska na nohy Regenerační (koupit v e-shopu), která účinně změkčuje kůži na patách, regeneruje a zjemňuje. Tvrdou a odolnou zrohovatělou kůži zlikvidujte pomocí  TITANIA Soft touch Pilníku na paty (koupit v e-shopu), díky kterému budou vaše paty hebké. Pokud na tento problém trpíte celoročně, používejte pravidelně Dermacol Soft Heel Změkčující balzám na paty (koupit v e-shopu) s kyselinou salicylovou, která chrání před vznikem drsné pokožky na chodidlech a zmírňuje případné svědění. 
Tip redakce:
Jednou za týden si udělejte na 10 minut lázeň a použijte
Kneipp Sůl do koupele na chodidla (koupit v e-shopu), která jemně čistí nohy, dezinfikuje a má deodorační účinky.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít