Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Probuďte své vlasy po zimě! 5 tipů, které jim vrátí energii

Probuďte své vlasy po zimě! 5 tipů, které jim vrátí energii

Probuďte své vlasy po zimě! 5 tipů, které jim vrátí energii

18. února 2021 od Karolína Valová

18. února 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová ve spolupráci s expertem Petra Míková

Jsou vaše vlasy po zimě mdlé, nepoddajné, bez lesku a bez života? Nedělejte si starosti, to je normální. Mráz, přetopené místnosti, suchý vzduch ani nošení čepic jim nesvědčí. Vrátit vašim kadeřím zpět jejich vitalitu naštěstí není problém!

1. Nový střih

Největší příval nové energie budou vaše vlasy vyzařovat, pokud jim dopřejete střih, který je odlehčí a provzdušní. Vybírejte takový, který vám dodá na eleganci a podtrhne rysy v obličeji. „O účesy tohoto typu je však třeba se starat, foukat je přes kulatý kartáč a podporovat je správnými stylingovými produkty, což zabere čas“, upozorňuje kadeřnice Petra Míková a dodává: „Pokud preferujete střih, který můžete nechat po umytí a rozčesání uschnout na vzduchu, zvolte zastřihnutí konečků do rovna. Díky tomu budete vypadat vždy upraveně a mladistvě a váš účes nikdy nevyjde z módy“.
Tip redakce:
Než se odhodláte ke změně střihu, postarejte se s pomocí
Gliss Kur Supreme Length séra spreje proti roztřepeným konečkům (koupit v e-shopu) o zničené a suché konečky vlasů. A to i v případě těch krátkých.

2. Vsaďte na zářivou barvu nebo přeliv

Trendy pro rok 2021 se ubírají cestou přirozených a zářivých odstínů s jemnými přechody. Nejste-li o změně barvy přesvědčena, můžete vyzkoušet přeliv, který se po určité době vymyje. Váháte, kterým směrem se vydat? Zkuste se při výběru barvy řídit podtónem své pleti. Díky tomu vám bude nový odstín zaručeně slušet.
Žena vybírající si barvu na vlasy
  • Studený podtón pleti
Blondýnkám s porcelánovou pletí nejvíce sedne ledová a popelavá blond. Brunetky se severskými rysy zvýrazní studená hnědá či kaštanová. Zrzky se světlou pletí vyniknou po použití přelivu koketujícího s odstíny červené, možná až vínové barvy.
  • Teplý podtón pleti
Olivová pleť ve všech odstínech si nádherně rozumí s jahodovou blond, šampaň odstíny i zlatou. V hnědé škále se pohybujeme mezi světlejšími teplými oříškovými barvami a zrzky neprohloupí, vsadí-li na zrz s hnědým základem nebo ohnivou.

3. Dopřejte vlasům extra dávku hydratace

Další možností, jak dodat vlasům šťávu, je intenzivní péče v podobě hydratace. „Při domácím ošetření se doporučuje aplikovat na vlasy péči na bázi keratinu nebo oleje z jojobových semínek, arganového oleje, oleje z makadamových ořechů nebo například kokosového oleje“, vysvětluje Petra Míková.
Šťastná žena pečující o kudrnaté vlasy
Tip redakce:
Speciálně pro zimními měsíci vysušené a zničené vlasy se skvěle hodí
Herbal Essences Olej na vlasy Bio:renew s kokosovým olejem a aloe (koupit v e-shopu), jehož hlavním úkolem je hydratovat, který ale kromě toho dodá vlasům i jemnost a zdravý přirozený lesk.

4. Postarejte se o pokožku hlavy

U tohoto tipu pozor na zklamání. Péče o pokožku hlavy, které něco chybí, je běh na dlouhou trať. A po první aplikaci přípravku, který ji má za úkol rozmazlit, sice cítíte například úlevu od svědění, ale trvá, než se výsledný efekt léčby promítne i na vlasech.
V každém případě je dobré se na pokožku hlavy zaměřit dříve než později. Jen tak mohou být vlasy opravdu krásné a plné života.
  • Základem je správná technika mytí vlasů – jemná, ale důkladná masáž hlavy bříšky prstů je to pravé.
  • Pak následuje pečlivé opláchnutí šamponu i kondicionéru či masky.
  • Pyšníte-li se hustou hřívou, je dobré po mytí prosušit vlasy fénem. Pokud to neuděláte, může se pokožka hlavy zapařit.
  • Posledním krokem by pak měly být vlasová voda nebo tonikum, které pozitivně přispívá k vitalitě vlasů. Jeho použití je snadné. Stačí Dixi Vitanol Revitalizační vlasové tonikum (koupit v e-shopu) prsty jemně vmasírovat do ručníkem vysušených nebo suchých vlasů tak, aby se obsah ampule dostal až k vlasové pokožce.
Žena masírující si pokožku hlavy

5. Používejte stylingové produkty s leskem

Toužíte-li po okamžitém efektu, sáhněte po přípravku na vlasy, který dodá vaší hřívě tvar, hebkou strukturu, a hlavně lesk během pár vteřin. Po zimě doporučujeme zvolit Astrid Flora Lak na vlasy lesk vlasů (koupit v e-shopu) nebo NIVEA Lak na vlasy Diamond Gloss Care (koupit v e-shopu), tedy produkty, které vlasům dodají nádherný lesk, ale navíc je díky obsahu vitaminu B, panthenolu a keratinu nevysuší.

Připravil/a pro vás Karolína Valová ve spolupráci s expertem Petra Míková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Míková
majitelka Hair Studia Fly a kadeřnice
"Všechno má svoji krásu, ale ne každý ji vidí."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít