Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 4 mýty o účesech a střihu vlasů: Které se týkají vás?

4 mýty o účesech a střihu vlasů: Které se týkají vás?

4 mýty o účesech a střihu vlasů: Které se týkají vás?

9. května 2020 od Vanda Vízková

9. května 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Správný střih a péče jsou alfou a omegou krásných vlasů. Ať už je máte jemné, husté, nebo kudrnaté, vždy je způsob, jak docílit toho, aby vypadaly skvěle. Jen nesmíte věřit pověrám, jejichž uvedení do praxe vašim vlasům škodí. Jaké to jsou?

1. MÝTUS: Stříháním docílíte hustějších vlasů

Taky vám rodiče tvrdili, že když si budete často stříhat vlásky, budete je mít hustější, zdravější a delší? A vy jste, ačkoli jste toužila po culíčkách, spolkla slzy a nechala se (opět!) ostříhat na kluka? A nedej bože tomu stále věříte? Toto dávné tvrzení se traduje opravdu už po mnoho generací a spousta lidí se jím dodnes řídí.
Žena u kadeřnice

Jaká je pravda?

Ostříháním vlasů dosáhnete jenom kratšího účesu, ale neovlivníte tím jejich hustotu či objemnost. Hustota a síla vlasů jsou dány geneticky a zatím neexistuje metoda, která by to dokázala změnit (pokud tedy nezvolíte zahuštění vlasů v salonu). Jediné, co lze ovlivnit, je kondice a délka vlasů. Pokud svým vlasům dopřejete zinek a biotin, můžete se těšit ze zdravých, lesklých a dlouhých vlasů.
Tip redakce:
Jedna tableta
Walmark Zinek Plus (koupit v e-shopu) každý den se postará o lepší kondici vašich vlasů. Pokud jim pak jednou do týdne dopřejete ještě TRESemmé Obnovující masku pro poškozené vlasy Biotin + Repair 7 (koupit v e-shopu), můžete se těšit na krásně posílenou a zářivou hřívu.

2. MÝTUS: Stupňovitý sestřih dodá jemným vlasům objem

Kolikrát už jste tohle slyšela a podlehla lákavé vidině nadýchané hřívy? A pak od kadeřnice odcházela se sesekanými prameny, které vypadaly všelijak, jen ne bohatě a objemně? Přiznávám, že já mnohokrát.


Jaká je pravda?

Faktem je, že vlasy vypadají bohatší ve chvíli, kdy je máte spíše stejně dlouhé. Sestříhané a třeba ještě břitvou seřezané pramínky jsou tenčí, zapadnou do sebe a vy vypadáte, že máte vlasů ještě méně než ve skutečnosti. Takový účes není ten pravý! Mnohem důležitější je správná péče a styling – ten s jemnými vlasy udělá opravdové zázraky! Používejte šampony pro zvětšení objemu a důležité je také časté mytí vlasů, protože mastnota objem ničí. K většímu objemu vám také pomůže suchý šampon nanesený ke kořínkům vlasů nebo fénování vlasů proti směru růstu vlasů.
 
Žena se špatně sestříhanými vlasy
Tip redakce:
Proměnit zplihlé jemné vlasy v objemnou hřívu slibuje
Aussie Šampon pro větší objem vlasů Aussome Volume (koupit v e-shopu). Mastnotu, která si s objemem netyká, odstraní a vlasy u kořínků nadzvedne Toni & Guy Suchý šampon pro objem Sky High Volumising (koupit v e-shopu).

3. MÝTUS: Kudrnaté vlasy rostou pomaleji

Vlas vyroste o 0,3-0,4 mm za den, tedy cca 1 cm za měsíc. Pokud jste majitelkou kudrnatých vlasů, zdá se vám jako věčnost, než se vaše vlasy o zmiňovaný centimetr skutečně prodlouží. Rozhodně ne za měsíc!


Jaká je pravda?  

Kudrnaté vlasy na tom nejsou s rychlostí růstu o nic hůře než ty rovné. Jenže proto, že rostou do zatáčky, trvá mnohem déle, než se na délku o centimetr protáhnou. V mokrém stavu, když se natáhnou, jsou koneckonců o dost delší, než když uschnou a stočí se do kudrlinek.
Kudrnatá žena
Tip redakce:
Kudrnaté vlasy jsou také sušší než rovné. Aby byly v dobré kondici, nelámaly se a rostly tak, jak si přejete, vyžadují opravdu dobrou péči. Kromě kvalitního šamponu, balzámu a masky by ideálně měly být pečující také stylingové přípravky. Jako např.
TRESemmé Kondicionační pěna na kudrnaté vlasy Cactus water & coconut (koupit v e-shopu), která vaše vlasy opečuje a pomůže vám krásně definovat kudrny nebo vlny.

4. MÝTUS: Rovný střih je vhodný jen pro husté vlasy

Ano, stejně jako slýcháme, že jemné vlasy by měly být ostříhané stupňovitě, slýcháme i to, že husté vlasy bychom měli zastřihávat ideálně do roviny. Když se nad tím zamyslíte, zní vám to logicky?
 

Jaká je pravda?

Samozřejmě, že ne! Naopak, pokud jste majitelkou opravdu hustých vlasů, tak jste už zaregistrovala, že vaše vlasy zastřižené do jedné roviny vypadají jako helma. Ne ženy s jemnými vlasy, ale právě majitelky silných a hustých vlasů si mohou dovolit nosit sestříhané účesy. Vlasy se odlehčí, dostane se do nich pohyb, a uleví se i vaší hlavě.
Tip redakce:
Mohlo by se zdát, že husté vlasy nemají žádný problém. Ale i ony potřebují pravidelnou péči, aby se oslabily a nezačaly krepatět. Dopřejte jim lehkou, ale intenzivní péči, která je vyživí, uhladí a nezatíží – např.
Syoss Lehkou masku Pure Smooth (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít