Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 cviků, které vás zbaví 5 cm v pase

5 cviků, které vás zbaví 5 cm v pase

5 cviků, které vás zbaví 5 cm v pase

20. září 2022 od Věra Exnerová

20. září 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Věra Exnerová

Břicho a štíhlý pas řeší téměř každá žena. Je ale důležité, jít na to správně. A hlavně tak, aby vám vaše úsilí vydrželo. Poradíme vám ty nejlepší cviky a aktivity na břicho i pas. Vyzkoušejte.
 
Ruku na srdce, každá žena by ráda měla postavu přesýpacích hodin s úzkým pasem. V dřívějších dobách toho ženy dosahovaly hodně drasticky pomocí korzetů. V dnešní době myslíme spíše na zdravý životní styl a cvičení. Poradíme vám, jaké cviky a aktivity, které vám zaručeně vytvarují vosí pas.

1. Zpevněte core

Core je název pro střed těla, jde o svaly, které mají vliv na jeho držení. Ideálním pomocníkem je bosu. Pod vedením lektora během hodinky zpevníte a protáhnete zejména střed těla. Bosu je půlmíč, na kterém musíte během cvičení držet balanc.

2. Zkuste rotační disk

Toto cvičení  pohodlně zvládnete samy doma. Znaly jej už naše babičky. Jemným otáčením na rotačním disku ze strany na stranu zpevňujete nejen nohy, ale i šikmé břišní svaly. Ideální je cvičit ráno a nalačno. Moderní disky mají i masážní výstupky, které při cvičení masírují vaše chodidla.

3. Cvičení s vlastní vahou

Nejznámější, ale také nejúčinnější je prkno (plank). Cílem je vydržet v něm co nejdelší dobu. Při pravidelném tréninku uvidíte velmi rychle své pokroky. Pro docílení vosího pasu můžete přidat i prkno na straně nebo šikmé sedy lehy. Vždy ale berte v potaz svou kondici, ať si neublížíte.
Tip redakce:
Nezapomínejte zpevnění celého těla. 
Nivea Q10 Multi Power 7 v 1 (koupit v e-shopu) zpevňuje pokožku do 2 týdnů, redukuje viditelnost strií, sjednocuje tón pokožky, zlepšuje její pružnost, intenzivně pokožku vyživuje, pokožka je po něm hladká a jemná a je vhodný i na masáže.

4. Obruč jako zamlada

Vraťte se do dětství a zkuste obruč. Dnes se tomuto cvičení říká hooping a vedou jej zkušení lektoři, kteří vám ukážou, jak ke kroužení obručí ještě přidat tanec. Formování celého těla a pasu je zaručeno. Samozřejmě si ale můžete „zakroužit“ i sama doma.

5. Aerobní aktivita

Pro zeštíhlení je nezbytné snížit množství tuku. Ideální je proto jízda na rotopedu, běh nebo rychlejší chůze. Věděla jste, že byste měla během dne ujít alespoň 10 000 kroků? Zkuste vynechat výtah, při cestě domů z práce vystoupit o dvě zastávky dřív nebo si prodlužte procházky se psem. Udělal se vám během sportu puchýř? Okamžitou úlevu poskytnou gelové náplasti Cosmos na puchýře (koupit v e-shopu), díky kterým můžete bez bolesti pokračovat dál ve své cestě.
Tip redakce:
Bez zdravé stravy by byly všechny tyto snahy marné. Vynechte rafinované cukry, mouku a potraviny, které nadýmají. Mějte u sebe vždy svačinku. Skvělou volbou je Jim
Jim Jerky Sušené maso (koupit v e-shopu), jež vás zasytí a dodá tělu nezbytné bílkoviny.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Věra Exnerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít