Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Strie: Nejčastější příčiny i řešení

Strie: Nejčastější příčiny i řešení

Strie: Nejčastější příčiny i řešení

13. dubna 2021 od Eva Šarfová

13. dubna 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Krásnou pokožku bez chybičky si přeje každý. Jenže jsou tu strašáci v podobě strií, které se mohou na vzhledu vaší kůže negativně podepsat.

Jak strie vznikají?

Naše kůže je tvořena několika vrstvami. Tou střední vedou elastická vlákna, která zajišťují elasticitu pokožky. Jenže pokud se natáhnou moc rychle, mohou popraskat. To se děje nejčastěji právě tehdy, když skokově přibereme na váze. Ostatně proto jsou strie postrachem těhotných žen. Vznikají ale také například v době puberty nebo v období, kdy se naše tělo rychle mění – buď rychle roste, nebo přibírá kilogramy.
Nejsou sice zdraví nebezpečné, ale na kráse nikomu nepřidají. Jak strie vypadají? Nejprve jsou to načervenalé nebo fialové čárky, které se mohou rozšířit až na několik centimetrů. Časem vyblednou a zůstanou v podobě stříbřitě šedých jizviček, o poznání světlejších než okolní kůže. Nejčastěji se objevují na břiše, zadku, stehnech a bocích, ale mohou být i na prsou či pažích. Zkrátka na těch místech těla, na kterých se nejvíce usazuje tuk.

Pomohou pravidelné masáže a peeling

  • Základem prevence vzniku strií je promazávání kůže problematických partií. Ideální jsou receptury, které hydratují a vyživují. Díky tomu se podpoří tvorba elastinu a kolagenu. Vyzkoušejte například NIVEA Q10 Multi Power 7 v 1 Zpevňující tělový olej (koupit v e-shopu) s avokádovým olejem, který se lehce roztírá a krásně voní. Navíc už po dvou týdnech zpevňuje pokožku a redukuje viditelnost strií.
  • K dostání jsou také speciální produkty pro péči o pokožku v těhotenství, jako je například Elasti-Q Original krém k prevenci strií (koupit v e-shopu), který díky čtyřem účinným látkám – kyselině hyaluronové, elastinu, vitamínu E a D-panthenolu – účinně předchází vzniku strií. Musí se ale aplikovat několikrát denně.
  • Dalším krokem preventivní péče proti striím je peeling, který kůži zbaví odumřelých buněk a prokrví ji. Vyzkoušejte například Dove Granátová semínka & bambucké máslo tělový peeling (koupit v e-shopu) s krásnou ovocnou vůní. Nejlepší je aplikovat peeling přímo během sprchy na celé tělo, promasírovat pokožku a poté dobře opláchnout.
  • Při aplikaci těchto pečujících produktů je vhodné pokožku několik minut jemně masírovat.

TIP: Velký výběr přípravků proti striím najdete také na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Vsaďte na zdravý životní styl

Na stavu vaší kůže se podepisuje nejen kosmetická péče, ale váš životní styl celkově. Snažte se držet pod kontrolou svoji hmotnost, což se vám podaří díky dostatku pohybu a vyváženému jídelníčku. Kontrolujte také pitný režim, protože hydratovat kůži je třeba i zevnitř. 

Když už strie máte

Zbavit se strií není jednoduché, ale jde to. Vsaďte na používání krémů, olejů či gelů určených k hojení jizev. Výborné výsledky má například BI-Oil pečující olej. Pomoci mohou také ošetření v ordinaci estetického dermatologa či v kosmetickém salonu.

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít