Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 bylinek, které vás zbaví nespavosti, stresu i lupů

5 bylinek, které vás zbaví nespavosti, stresu i lupů

5 bylinek, které vás zbaví nespavosti, stresu i lupů

13. dubna 2022 od Martina Hrušková

13. dubna 2022 4 minuty čtení
Připravil/a Martina Hrušková

V přírodě najdete nejlepší zdroj látek pro vaše zdraví, ale i krásu. Je to ta nejčistší forma a to nejlepší, co pro sebe můžete udělat. Tyto bylinky můžete využít jak v péči o své zdraví, tak i krásu.

Měsíček lékařský

  • Měsíček lékařský je velmi oblíbený v péči o zdraví pokožky dospělých i dětí. Jeho blahodárné účinky jsou známy již celá staletí, a přesto se těší stále velké oblibě. Při vnitřním užívání je měsíček lékařský skvělý na problémy se žlučníkem, s játry a s trávicí soustavou. Podporuje činnost dýchací soustavy a pomáhá také zmírnit menstruační bolesti.
  • Tato úžasná bylinka, známá již od 12. století, má silné protizánětlivé a hojivé účinky, takže urychluje regeneraci pokožky. Kromě toho blokuje mechanismy stárnutí buněk, zužuje póry a je skvělým pomocníkem při ekzémech, akné a jiných kožních onemocněních. Vyzkoušejte Topvet Měsíčkovou bylinnou mast 50 ml (koupit v e-shopu). Výhodou tohoto produktu je fakt, že je 100% bio a může jej používat celá rodina.

Máta peprná

  • Máta peprná je známá především pro své pozitivní účinky na trávení. Běžně se tak přidává do žaludečních čajů. Výrazně zlepšuje žaludeční potíže, jelikož podporuje vylučování žaludečních šťáv a tvorbu žluči. Nejčastěji si ji můžete dopřát jako čaj, např. Panda Natur Máta Bylinný čaj (koupit v e-shopu). Navíc její užívání prospívá i při problémech s nadýmáním nebo nechutenstvím.
  • Jak již bylo řečeno, máta má zklidňující účinky a je velkým pomocníkem na problémy s lupy. Pokud na ně i vy trpíte, zkuste zařadit do svého kosmetického repertoáru šampon právě s touto bylinkou. Skvělý je Schauma Men šampon proti lupům (koupit v e-shopu). Nenechte se zmást tím, že je určen pro muže, bez problémů jej mohou používat i ženy.

Levandule

  • Levanduli znali již staří Řekové a s oblibou ji přidávali do koupele. Blahodárné a prokazatelné účinky levandule je však čím dál více překvapovaly, a tak se její použití rozšířilo z koupelen do celé domácnosti, medicíny i kosmetiky.
  • Z její velmi široké škály uplatnění slouží dnes v první řadě jako uklidňující prostředek při obtížích nervového původu. Čaj z levandule pomáhá při nespavosti, nervové slabosti, návalech a bolestech hlavy. Zkusit ale můžete také esenciální olej, stačí jen pár kapek Floré Bylinného esenciálního oleje levandule (koupit v e-shopu).
  • Další osvědčené použití levandule je při astmatu, žaludečních kolikách a nadměrné plynatosti. Je dobrá také na játra a žlučník.
  • Tuto bylinku si každý spojí hlavně s její vůní, která je doslova omamná. Dokonce natolik, že odpuzuje šatní moly. Je to nejjednodušší způsob, jak se těchto škůdců zbavit či jim zabránit vám zničit vaše oblečení. Zkuste praktický Bros Háček proti molům levandule (koupit v e-shopu).
  • V kosmetickém průmyslu je levandule ceněná pro svoje zklidňující účinky – zmírňuje zarudnutí a pnutí. Pokud i vás trápí tento problém, je tu pro vás Garnier Bio Denní krém levandule (koupit v e-shopu). Vaše pleť bude krásně jemná a bez podráždění.

Růže

  • Růže je vynikající nejen pro krásnou a bezchybnou pleť, ale také pro zdraví. Na její léčivé účinky spoléhá tradiční čínská medicína. Hlavní předností růže je, že obsahuje vysoký podíl vitaminu C, a to dvacetkrát až padesátkrát více než citron (záleží na druhu, kterých je až 8 000). Růže stolistá je silné antivirotikum, má antibakteriální a antimykotické účinky. Čaj z rostliny napomáhá funkci močového měchýře a má skvělé antioxidační účinky, protože eliminuje tvorbu volných radikálů.

Konopí

  • Ano, mluvíme o „tom“ konopí. Ale jako o bylině, která má naprosto neuvěřitelné účinky jak na naše zdraví, tak také široké využití v kosmetice. Na výrobu kosmetiky se používají semena z konopí, která obsahují olej s vysokým podílem bílkovin, nenasycených mastných kyselin a vitaminu E. Díky tomu konopná kosmetika pomáhá zvlhčovat pokožku.
  • Zastudena lisovaný konopný olej je tmavě až světle zelený, vyniká příjemnou oříškovou chutí a vůní. Obsahuje přibližně 80 % esenciálních mastných kyselin, hlavně omega-3 a omega-6, které jsou nepostradatelné pro správné fungování metabolismu a imunity. Konopný olej prospívá normální činnosti a zdraví srdce, správné hladině cholesterolu a normální činnosti svalů a kloubů.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Martina Hrušková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít