Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 10 věcí, které jste nevěděli o menstruaci!

10 věcí, které jste nevěděli o menstruaci!

10 věcí, které jste nevěděli o menstruaci!

28. dubna 2020 od Pavla Maříková

28. dubna 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Pro většinu žen je menstruace něco naprosto přirozeného, ale ne úplně příjemného. Možná si myslíte, že o menstruaci víte vše, ale my vás vyvedeme z omylu. Je pravděpodobné, že „své dny“ budete vnímat příště zase trochu jinak.
  1. Máte pocit, že v jarních a letních měsících snášíte menstruaci lépe a je méně bolestivá? Je to pravda. Nejvíce bolestivé cykly bývají v zimě, kdy je krvácení také nejsilnější a nejdelší. Jaro je naštěstí tady, takže minimálně půl roku si můžete oddechnout.
 
  1. Všimli jste si, že dříve nebo později si sladíte s nejbližšími kamarádkami cyklus? Zatím pro to nejsou žádné vědecké důkazy, ale je pravda, že mnohé kamarádky si dokážou sladit termín, kdy jim začíná menstruace. Máte to také tak?
intimní potřeby
  1. Během menstruace se ženám lehce mění hlas. Experti na hlasivky skutečně přišli na to, že ženské pohlavní hormony skutečně mění výšku a tón hlasu. Všimli jste si toho?
 
  1. Průměrná žena má za celý život – tedy od puberty až do menopauzy – více než 400 menstruačních cyklů.
 
  1. Bolestivější menstruaci mívají především štíhlé a hubené ženy. Pokud vás navíc trápí opravdu silná menstruace, nezapomeňte i na silnější vložky, které využijete převážně v prvních dnech menstruace. Vložky Naturella Ultra (koupit v e-shopu) navíc seženete s vůní inspirovanou heřmánkem, zeleným čajem nebo měsíčkem lékařským.
menstruační bolesti
  1. Možná vás to překvapí, ale pravděpodobně krvácíte mnohem méně, než si myslíte. Podle magazínu PubMed Health ztratí žena v období menstruace cca 60 ml krve, což je zhruba 16 lžiček tekutiny. I když to není „moc“, pečlivě dbejte na hygienu a používejte speciální mycí gel Chilly pH 3,5 (koupit v e-shopu), který napomáhá udržovat přirozenou rovnováhu pH sliznice a také neutralizuje molekuly zápachu.
 
  1. Díky poklesu hladiny hormonu progesteron můžete mít během menstruace chuť na vášnivý sex. Pokud váš partner není proti, odhoďte stud a milování si užijte i v tomto období.
  1. Orgasmus může výrazně pomoci při menstruačních bolestech. Kontrakce dělohy způsobené orgasmem podporují uvolňování neurotransmiterů pomáhajících proti bolesti, jako jsou endorfiny a oxytocin.
 
  1. Ač to zní neuvěřitelně, už ve 40. letech dvacátého století vznikl animovaný film z produkce Disney, který se nazývá „Příběh menstruace“ a byl financován značkou Kotex. Jde o krátký snímek pro dospívající dívky vysvětlující, co se v tomto období děje s jejich tělem. Značka Kotex také vyrábí speciální tampony pro aktivní a sportující ženy Kotex Active (koupit v e-shopu).
  1. Víte, proč je v klasickém balení tamponů 16 ks? Jde o počet tamponů, které žena průměrně spotřebuje během jednoho menstruačního cyklu. Stačí toto množství i vám?

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít