Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 3x svačina na cesty: Zdravě a chutně

3x svačina na cesty: Zdravě a chutně

3x svačina na cesty: Zdravě a chutně

24. května 2022 od Tereza Špačková

24. května 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Tereza Špačková

Hledáte tipy na svačinu, která vám dodá sílu a energii při toulkách po Česku? Nechte se inspirovat našimi chutnými recepty, které potěší dospělé i děti. A přidáme navíc i pár chytrých tipů pro případ, že nemáte na delší přípravy jídel čas nebo chuť.

1. Sendviče jinak

Klasické sendviče patří k univerzálnímu občerstvení na cesty, nicméně i tady si můžete vyrobit zdravější verzi a trochu si zaexperimentovat. Místo klasického pečiva si upečte rychle a jednoduše low-carb variantu doma, a to z Topnatur Low Carb směsi na chléb (koupit v e-shopu), nebo zvolte jednu z alternativ klasického  pečiva.  
Na tradiční náplň v podobě suchého salámu a tvrdého sýra tentokrát zapomeňte. Dejte přednost zdravé pomazánce ze sezonních surovin, domácímu hummusu z cizrny nebo ochutnejte rostlinnou Druid Veganskou pomazánku s hlívou ústřičnou (koupit v e-shopu). Pro milovníky sladkých svačin namažte pečivo jemným 4Slim Čekanko-arašídovým 100% krémem (koupit v e-shopu), přidejte banán nakrájený na kolečka a posypte špetkou skořice. Zdravá a chutná svačina plná proteinu a zdravých tuků je hned na světě!
 
Tip redakce:
Doma připravenou pomazánku pečlivě zabalte do uzavíratelné skleničky. Pokud se vám nechce nic chystat dopředu, vyzkoušejte veganské
pomazánky Druid. Dobře se doplňují s křupavým a zdravým Knuspi křehkým plátkem zelenina (koupit v e-shopu).

2. Zdravý dezert

Tělu dodejte potřebnou energii zdravým koláčem či buchtou, které ocení každý výletník. Rychle připravený a vhodný na cesty je třeba banánový chlebíček. Jak na něj?
Budete potřebovat:
2 hrnky celozrnné mouky
1 hrnek rozmačkaných banánů
1/3 hrnku olivového oleje
½ hrnku medu
2 vejce
¼ hrnku mléka nebo vody
1 lžičku prášku do pečiva
1 lžičku skořice
špetku soli
Postup:
Předehřejte troubu na 165 stupňů. Smíchejte v míse vejce, olej a med a důkladně vyšlehejte do krémové konzistence. Poté přilijte mléko nebo vodu a pokračujte přidáním rozmačkaných banánů. Do vzniklého tekutého základu přisypte zbylé suroviny a důkladně promíchejte. Vzniklé těsto vylejte do formy nebo na malý plech a vložte do trouby. Pečte asi 55 až 60 minut. Chlebíček nechte vychladnout, nakrájejte jej na plátky a ty zabalte do uzavíratelné krabičky.

TIP: V Teta drogerii nabízíme široký sortiment potravin pro zdravý životní styl, které můžete nakoupit z pohodlí domova (přejít do e-shopu)

3. Svačina do kapsy

Pokud potřebujete zakousnout něco za pochodu, nejlepší je mít stále po ruce zdravé tyčinky. Skvělou volbou je třeba tyčinka Bombus Protein 30% peanut & chocolate (koupit v e-shopu), která má vysoký obsah proteinu, takže nejen že doplníte energii, ale také zaženete hlad. Navíc neobsahuje žádné přidané cukry.

Jestliže ale vaše tělo potřebuje trošku jiný pohon a dává přednost masitým jídlům, potřebnou energii vám dodá Jim Jerky Prémiové sušené maso krůtí (koupit v e-shopu). Sušené maso si uchovává maximum výživových hodnot při minimální hmotnosti, což oceníte především na horách, kolech či kempování.
Tip redakce:
Nezapomeňte si na výlet přibalit kromě svačiny i
spolehlivý repelent nebo podomácku vyrobený odpuzovač hmyzu. Odradíte tak bezpečně klíšťata i otravné komáry.

Připravil/a pro vás Tereza Špačková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít