Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 3 vychytávky na jarní úklid: zkuste to snadno a rychle

3 vychytávky na jarní úklid: zkuste to snadno a rychle

3 vychytávky na jarní úklid: zkuste to snadno a rychle

17. března 2023 od Marta Pušová

17. března 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Marta Pušová

Jarní úklid je činnost, kterou má rád jen málokdo. Není se proto čemu divit, že většina z nás tuto neoblíbenou povinnost odkládá, jak může. Snadno se tak ale stane, že na jarní úklid nezbývá čas.

Dobrý plán krok za krokem

Pokud jste jarní úklid nechali na poslední chvíli, máte pravděpodobně omezený čas, do kdy ho potřebujete stihnout. Základem proto je správné rozplánování činností.
Začněte tím, že si zapíšete všechny místnosti, které chcete vyčistit, a stanovíte si prioritu, které prostory jsou nejdůležitější.
  • Zbavte se nepotřebných věcí. Projděte místnost po místnosti a roztřiďte věci na ty, které si chcete nechat, a na ty, které už nepotřebujete. Nepotřebné věci můžete darovat, prodat nebo vyhodit. Zkontrolujte skříně a úložné prostory, zda jsou dobře uspořádané a zda si v nich ukládáte jen to, co skutečně potřebujete. Přebytečný obsah vyhoďte, zbytek přehledně srovnejte.
  • Použijte prachovku nebo vysavač k odstranění prachu ze všech povrchů, včetně nábytku, podlahy a oken.
  • Vyčistěte koupelnu a kuchyň. Tyto prostory jsou často nejvíce používané a potřebují důkladnou údržbu. Neopomeňte také všechny kuchyňské spotřebiče.
  • Umyjte umyvadlo, vanu nebo sprchový kout, záchod. To jsou místa, kam chodí také návštěvy.
  • Vrhněte se na okna. Použijte speciální čisticí prostředek na okna a utěrky, abyste odstranili veškeré nečistoty.
  • Na závěr vysajte nebo zameťte podlahy a následně je vytřete. Upravené podlahy dokážou vytvořit pocit čistoty a uklizenosti.
  • Pokud spěcháte a potřebujete mít úklid co nejrychleji hotový, pomůže vám v tom řada chytrých pomocníků, kteří dokážou usnadnit práci až o desítky minut.

1. Vychytávka: Zkuste nano houbičky

Nano houbičky jsou vytvořené z mikrovláken, která jsou mnohem jemnější a tenčí než vlákna běžné houbičky. Díky tomu mohou lépe a rychleji odstraňovat nečistoty, bakterie a viry. Stačí je namočit do vody a poté s nimi otřít nečistoty na povrchu, který chcete vyčistit. Q-Home Zázračná nano houbička (koupit v e-shopu) je velmi odolná a lze ji používat opakovaně.
  • Po použití ji stačí vyprat v pračce.
  • Použití nano houbiček je ideální pro alergiky a osoby s citlivou pokožkou, protože neobsahují žádné chemikálie, které by mohly způsobit podráždění pokožky.
  • Tyto houbičky jsou vhodné pro úklid různých povrchů v domácnosti, včetně kuchyňských a koupelnových ploch, skleněných povrchů, dlažeb, dřevěných povrchů a mnoha dalších.

2. Vychytávka : využijte vlhčené ubrousky

Vlhčené ubrousky na úklid jsou praktickým a rychlým řešením pro čištění povrchů, které nevyžadují hloubkovou údržbu. Tyto ubrousky jsou navlhčené speciálním čistícím roztokem, který umožňuje snadné a účinné čištění povrchů.
Vlhčené ubrousky jsou k dispozici v mnoha různých typech:

3. Vychytávka: univerzální švédské utěrky

Švédské utěrky Q-Home Švédská utěrka extra velká 60 x 50cm mix variant (koupit v e-shopu) jsou účinným a ekologickým náhradním produktem za papírové ubrousky nebo houby na mytí nádobí. Mají vysokou absorpční schopnost a mohou vstřebat až patnáctkrát svou vlastní váhu v tekutinách.
  • Tyto utěrky jsou také velmi odolné a lze je používat opakovaně.
  • Lze je prát v pračce, což je ekologicky šetrné řešení v porovnání s papírovými ubrousky nebo jednorázovými houbami na mytí nádobí.
  • Jsou vhodné pro různé úkoly v domácnosti, jako je mytí nádobí, otírání povrchů, vysoušení nádobí, utírání stolu a mnoho dalších.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Marta Pušová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít