Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Šikovné ubrousky: Co všechno dokážou?

Šikovné ubrousky: Co všechno dokážou?

Šikovné ubrousky: Co všechno dokážou?

21. září 2021 od Klára Kuníková

21. září 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Klára Kuníková

Čisticí ubrousky se staly nezbytným pomocníkem v našich domácnostech. Ty dětské mají mnoho způsobů využití, ale existují i další šikovní pomocníci.
Do přelomu tisíciletí byly vlhčené ubrousky spíše výstřelkem, později opanovaly světové a následně i české domácnosti. Jde vlastně o univerzální prostředek, který má široké využití. Kdo si jednou zvykne je používat, těžko se jich dobrovolně vzdá.

Pomocník do každé kabelky

Dětské vlhčené ubrousky jsou fenomén. Hravě díky nim přebalíte svoje miminko doma, ale hlavně na cestách, kde třeba není po ruce zrovna umyvadlo s teplou vodou. Vyzkoušet můžete třeba Happy Mimi Dětské vlhčené ubrousky aloe vera + heřmánek (koupit v e-shopu), které nedráždí jemnou dětskou pokožku. Když pak dítě povyroste, snad každá máma má v kabelce kromě taštičky se šminkami také balíček vlhčených ubrousků, které slouží jako pohotovostní pomůcka při nenadálých situacích – potřebujete dítěti utřít ústa, špinavé ruce, setřít flek z oblečení, utřít boty. Jenže to zdaleka není vše, co dětské vlhčené ubrousky dokážou. Můžete je směle použít v mnoha životních situacích.

10 tipů, jak je ještě využít:

1. Zbaví vás prachu a špíny

Potřebujete bleskově setřít prach, utřít povrch lednice, pračky, kuchyňské linky z lamina, stůl nebo rám televize, máte s dětskými ubrousky máte hotovo během chvilky. Nebo můžete vybírat z těch univerzálních ubrousků Savo Univerzální čisticí ubrousky bez chloru levandule (koupit v e-shopu), kterými setřete většinu povrchů, nebo speciální na dřevo – Green Shield Vlhčené ubrousky na dřevo a lamináty (koupit v e-shopu), které nejen vyčistí povrch, ale také obnovují původní strukturu, nebo na kůžiGreen Shield Vlhčené ubrousky na kůži (koupit v e-shopu), které zase chrání povrch a jemně kůži zvlhčují.

2. Nezanechají šmouhy

Fungují nejen na klasické povrchy, ale také na nerez, který je na šmouhy velmi náchylný. Dětské vlhčené ubrousky si ale poradí i s tímto povrchem. Takže opět – bleskový úklid je zachráněn.

3. Elektronika je miluje

​Pokud pracujete často s počítačem, víte, že jde o jedno z míst, kde se drží nejvíce bakterií. Je proto dobré jednou začas setřít klávesnici, utřít monitor. Obzvlášť tyto povrchy ocení speciální péči Green Shield Vlhčených ubrousků na LCD obrazovky, laptopy, mobilní telefony (koupit v e-shopu). A když už budete u toho, zkuste přetřít rovnou také obrazovku televize a její rám.

4. Odstraní nečistoty na poslední chvíli

Znáte to, na poslední chvíli se vám nahlásila návštěva a vy máte jen pár minut na to dát svůj domov do pořádku. Kromě prachu to chce setřít umyvadlo, vanu, sprchový kout nebo záchod a na to jsou právě dětské vlhčené ubrousky skvělé. Nebo doporučujeme také Green Shield Vlhčené ubrousky na smaltované a umělohmotné povrchy WC (koupit v e-shopu), po kterých se vaše koupelna bude lesknout.

5. Poděkují vám vaše brýle i telefony

Při práci je také potřeba občas vyčistit brýle, a tak není nic jednoduššího, než vytáhnout ubrousek Q-Clean Vlhčené ubrousky na čištění brýlí (koupit v e-shopu). Kromě brýlí tyto ubrousky můžete použít také na čištění čoček fotoaparátů, dalekohledů nebo chytrých telefonů. 

6. Vyleští a vyčistí boty

Boty jsou naše vizitka. A i když na ně existují různé houbičky, ne vždy jsou zrovna po ruce. A zde opět přicházejí ke slovu vlhčené ubrousky. Skvěle boty naleští, zbaví prachu, vyčistí špínu. A to i tu zažranou, na bílých teniskách. Obzvlášť na cestách oceníte praktické balení Tip Line Čisticích vlhčených ubrousků (koupit v e-shopu)

7. Zbaví oblečení skvrn od deodorantu či make-upu

Ano, existují deodoranty, které by neměly zanechávat na tmavém oblečení skvrny. Ale pokud se vám náhodou stane, že použijete jiný deodorant, pak vás vlhčené ubrousky zachrání. Zbaví vás bílých skvrn a dokážou si poradit také s drobnými skvrnami od make-upu, nebo rtěnky, zvláště pak na zimních bundách.

8. Odličovač na cesty

Potřebujete se na cestách odlíčit? Komu by se chtělo brát s sebou třeba na víkend milion lahviček. Stačí vytáhnout vlhčené ubrousky a je to. Ty dětské však na odličování použijte jen ve výjimečných případech. Zkuste raději ubrousky určené přímo pro pleť obličeje. NIVEA Micelární čisticí pleťové ubrousky 3v1 (koupit v e-shopu) ze 100 % přírodních vláken vaši pleť důkladně, ale šetrně odlíčí a navíc jsou snadno biologicky rozložitelné.

9. Myslete na dezinfekci

Pandemická doba nás naučila více myslet na hygienu a mytí rukou. Pokud víte, že se se z nějakého důvodu nedostanete ke kohoutku s teplou vodou a mýdlem, použijte vlhčené ubrousky. Ty dětské vás zbaví nečistot, ale na dezinfekci rukou raději zvolte BactoSTOP Dezinfekční vlhčené ubrousky (koupit v e-shopu) se svěží vůní i schopností zničit až 99,9 % bakterií, plísní a virů.

10. Vhodné na intimní hygienu

Stejně jako u odličování, je na cestách či mimo domov dobré myslet na intimní hygienu. Dětské vlhčené ubrousky můžete v nejhorším případě také použít. Lepší je mít u sebe Chilly Pocket Antibakteriální vlhčené ubrousky (koupit v e-shopu).

Věděli jste, že...

...právě vlhčené ubrousky pro kojence a batolata byly průkopníkem pro další ubrousky, které na svou příležitost teprve čekaly? 

Tip redakce:
Věděli jste, že kromě těch vlhčených ubrousků existují také suché chytré ubrousky. Nejde o ty, kterými si u stolu otíráme ústa. Jde o ubrousky, které můžete využít na praní.
K2r prací ubrousky Colour Catcher (koupit v e-shopu) totiž zabrání obarvení prádla v pračce, pokud náhodou smícháte různé barevné kousky. Nebo na sušení prádla Coccolino Intense Fresh Sky ubrousky do sušičky (koupit v e-shopu) zase dodají vašemu prádlu vůni a nádhernou svěžest.

Foto: Shutterstock.cz

Připravil/a pro vás Klára Kuníková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít