Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Do postele s make-upem? 5 důvodů, proč to nedělat!

Do postele s make-upem? 5 důvodů, proč to nedělat!

Do postele s make-upem? 5 důvodů, proč to nedělat!

11. února 2020 od Vanda Vízková

11. února 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Vracíte se z party domů, když vaši sousedi odcházejí do práce. To první, po čem toužíte, je zamířit rovnou do postele, to poslední je trávit další minuty v koupelně odličováním. Než vás napadne, že to pro jednou ošidíte, přečtěte si, o co si vynecháním odličovací rutiny koledujete.

1. Vezmete si do postele vetřelce

Pokud jste ráno vzhled své pleti vylepšila bází a make-upem a večer (nebo další ráno) si pohráváte s myšlenkou, že necháte odličovací tampony zahálet, představte si, co všechno se v tu chvíli na vaší plet nachází. Vše, s čím za den přijdete do styku, rozptyluje do vzduchu mikro částečky. A ty ulpívají na vaší pleti. Opravdu si chcete brát s sebou do postele pouliční prach, nečistoty z tramvaje, cigaretový kouř nebo kapénky z toho, jak někdo vedle vás kýchl?
Tip redakce:
O odstranění make-upu a vyčištění vaší pleti se postará jemná, ale účinná
Neutrogena Micelární voda 3 v 1 Skin Detox (koupit v e-shopu). Je vhodná pro všechny typy pleti a slibuje, že vydrží až 400 odlíčení. Vhodného odličovacího parťáka jí budou dělat Ellie Kosmetické vatové polštářky (koupit v e-shopu).

2. Podpoříte vznik akné a vrásek

K „pouliční směsi“ dále přičtěte zbytky báze a make-upu. I kvalitní make-up, ať už je jeho složení jakékoli – po delší době vaší pleti neprospívá. Obsahuje pigmenty a ochranný faktor, což vaši pleť zatěžuje. Pleť nemůže dýchat, pomaleji regeneruje, a tím pádem se na ní rychleji tvoří vrásky. Kromě toho vaše pleť přes den produkuje ještě vlastní pot a maz, které spolu se zbytky líčidel a ostatními nečistotami vytvářejí ideální prostředí pro líheň bakterií. Ty v tomto výživném „substrátu“ báječně prospívají. Množí se, usazují se v pórech, které se tím rozšiřují a také ucpávají. To v mnoha případech přispívá k jejich zanícení, vzniku pupínků a celkově k nezdravému zašedlému tónu pleti. 
Tip redakce:
A pokud budete přeci jen hodně unavená, make-up rychle odstraní a vaši pleť expresně vyčistí
NIVEA Micelární čisticí pleťové ubrousky 3v1 (koupit v e-shopu).

3. Ošidíte pleť o živiny

Na neodlíčenou pleť nemůžete nanést pleťový krém nebo výživné sérum. Kromě toho, že svou pleť zatěžujete nečistotami, ji tedy šidíte i o potřebnou dávku živin a hydratace. Možná si řeknete, že se pro jednou nic nestane. Ale jistě víte, že stačí málo, aby se inicioval vznik problému. Následky dehydratace nebo vzniklé pupínky můžete řešit ještě několik dní poté. Stojí vám oželení odličovací pětiminutovky za to?

4. Podráždíte si oči

Možná si myslíte, že když si nedáváte make-up, ale pouze si líčíte oči, vyzrála jste na to. Jenže i neodlíčený oční make-up vám může způsobit značné nepříjemnosti. Zbytky očních stínů, linek a řasenky, která se přes noc drolí, se během spánku jednoduše dostanou do oka. Pokud se vzbudíte se zarudlýma a bolavýma očima, nesmíte se divit! Dalším nepříjemným důsledkem neodlíčení očí mohou být polámané řasy. Řasenka je obalí, ztvrdne, a řasy tím ztratí svou přirozenou pružnost. Stačí si pak nešikovně lehnout a ráno na polštáři najdete spolu s drobky řasenky i své řasy.

5. Vysušíte si rty

Nejlepší kosmetický vynález posledních let – rtěnky, které na vašich rtech bez úhony přežijí naprosto všechno – přes den milujete, ale v noci proklínáte. Odlíčit je se totiž rovná téměř nadlidskému výkonu. Není divu, že byste si právě tohle před spaním ráda odpustila, vždyť rtěnka drží tak, že se ani do polštáře neotiskne, ale… Složení těchto rtěnek rty vysušuje. Pokud rty jejího nánosu včas nezbavíte, ráno se můžete probudit se rty podobajícími se scvrklé švestce pokryté šupinkami suché kůže. Ani tento stav pak nezměníte lusknutím prstu, vrátit rtům svěžest a hebkost si vyžádá více času a péče.
Tip redakce:
Odolné líčení očí a rtů snadno odstraníte díky
Garnier Zklidňujícímu odličovači 2 v 1 Skin Naturals Essentials Sensitive (koupit v e-shopu) s olejovou složkou. Stačí na pár vteřin přiložit tamponek s odličovačem na oči nebo rty a pak líčení jednoduše setřít. Žádné násilné drhnutí!

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít