Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Zbavte se skvrn a šmouh na podlaze: 4 tipy, jak na to

Zbavte se skvrn a šmouh na podlaze: 4 tipy, jak na to

Zbavte se skvrn a šmouh na podlaze: 4 tipy, jak na to

25. ledna 2023 od Lenka Knápková

25. ledna 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Drhnete podlahy doma jako o život, ale stejně na nich zůstávají šmouhy a skvrny, které vám pak kazí náladu? Nevyčítejte si to a zkuste jít na úklid podlah jinak. Zkuste tuto činnost zefektivnit. Přinášíme vám tipy co dělat, aby vaše podlaha byla krásně čistá a zářivá.

Jak správně udržovat podlahy čisté a zářivé:

1. Záleží na typu podlahy

Každý druh podlahy potřebuje jinou péči a údržbu. Nevhodně zvolený úklidový a čisticí prostředek by je mohl poškodit a znepříjemnit nebo prodloužit váš úklid.
  • Dřevo a parkety

Na dřevo a parkety používejte produkty, které je budou hydratovat a pečovat o ně. Choulostivé dřevěné podlahy je potřeba chránit proti vlhku a mechanickému opotřebení.

Co ano:
Doporučujeme  ALEX Čistič extra péče s vůní Magic Wood (koupit v e-shopu), který zabraňuje jejich vysychání, což způsobuje třeba vznik spár. Zachová přirozený vzhled dřeva.

Co ne:
Na tento druh podlah nepoužívejte žádné kartáče ani drátěnky, ty by mohly podlahy nevratně poškodit.
  • Laminátové plovoucí podlahy

Plovoucí laminátové podlahy jsou poměrně nenáročné na údržbu a ošetřování, a proto jsou stále velmi oblíbené.

Co ano:
Nejideálnější denní údržba takovýchto povrchů je suchou cestou čili zametáním a vysáváním.
Pokud se však vyskytnou nějaké skvrny a fleky, použijte ALEX Čistič extra péče s vůní pomeranče (koupit v e-shopu), který má inovativní složení s lešticími mikrovosky, které zajistí, aby se vaše podlaha krásně leskla. Navíc zanechává svěží vůni pomeranče.
  • Lino, vinyl, dlažba

Správná údržba a čištění těchto typů podlah prodlužuje jejich životnost.

Co ano:
Pro mokré čištění vyzkoušejte  Sidolux Premium Floor Care vinyl, linoleum, dlažba, obklady, podlahy (koupit v e-shopu) jedinečná receptura prostředku zabraňuje vzniku šmouh, obnovuje lesk podlahy. Zároveň krásně provoní interiér.
 

Co ne:
Vyvarujte se louží a zbytečného namáčení podlah z lina a vynilu.
Tip redakce:
Toužíte-li po krásně lesklých podlahách, doporučujeme použít samolešticí emulzi
Q-Power Samolešticí vosková emulze (koupit v e-shopu), která je vhodná na lakované dřevo, lamino, vinyl, lino/PVC i dlažbu. Po rozetření se budou vaše podlahy krásně lesknout. Navíc emulze chrání podlahy a povrchy před nečistotami a poškozením.

2. Zkuste univerzální prostředky

3. Když je nutné podlahy dezinfikovat

Pokud máte malé děti nebo domácí mazlíčky, nezapomínejte pravidelně dezinfikovat podlahy. Doporučujeme použít BactoSTOP Dezinfekční čistič na podlahy a povrchy (koupit v e-shopu), který likviduje 99,9 % bakterií, virů a plísní. A vy budete mít jistotu, že je vaše podlaha dokonale čistá.

4. Co pro svou podlahu ještě můžete udělat:

  • Zaměřte se na práh a rohožku
Kamínky, písek a nečistoty z podrážek bot si nosíte domů, pokud neudržujete čistou rohožku a prostor kolem dveří. Drobné kamínky a smítka mohou navíc nevratně poškrábat choulostivé podlahy. Čistá rohožka, práh a prostor kolem zajistí, že se vám do bytu nedostane tolik špíny, eliminujete vznik nežádoucích skvrn a úklid bude jednodušší. Proto několikrát za týden nezapomeňte vyklepat rohožku a vysát či zamést kolem prahu.
  • Vyberte správný hadr na podlahu
Hadr na podlahu vybírejte tak, aby byl savý, šel dobře vyždímat a měl dlouhou životnost. Nesprávně zvolený hadr může zanechávat šmouhy, nečistoty a vlhkost na podlaze. Doporučujeme Q-Home Hadr na podlahu (koupit v e-shopu)  nebo Litex Liberec Hadr mycí extra (koupit v e-shopu).
  • Pořiďte si pomocníka
Pokud je vytírání a údržba podlah ve vaší domácnosti na denním pořádku, pořiďte si pomocníka, který vám ulehčí péči o podlahy, jako je  Leifheit Set Clean Twist Disc Mop Ergo (koupit v e-shopu), mop a kbelík se ždímacím košem vám ulehčí práci a systém pro snadné ždímání bez namáčení rukou jistě oceníte.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít