Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Za jak dlouho zafunguje kosmetika?

Za jak dlouho zafunguje kosmetika?

Za jak dlouho zafunguje kosmetika?

30. ledna 2019 od Simona Kohoutková

30. ledna 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Simona Kohoutková ve spolupráci s expertem Jana Petráková

Doba je zrychlená a na nic není čas. Ženy proto čekají rychlé zázraky také od svojí péče. Jaká kosmetika funguje okamžitě a u které je potřeba si na první výsledky počkat i několik týdnů?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

ZÁZRAKY NA POČKÁNÍ:

Odborníci a také kosmetické značky vymýšlejí výrobky, které fungují hned – když je nanesete, pleť bude rychleji vyhlazená, sjednocená, krásná. K této péči vám postačí maximálně osm hodin!
 

Do 1 minuty: 

> Podkladové báze

Vyhlazené, zneviditelněné póry a vrásky, sjednocená matná pleť, přitom ale rozjasněná a hladká? Tak takto fungují podkladové báze pod make-up. Nanášejí se na již péčí ošetřený obličej před nanesením make-upu, který pak bude i lépe a déle držet. Výsledek s pomocí bází pod make-up vidíte, už když je nanášíte – pokožka se mění. Je to způsobeno složením výrobků – obsahují speciální silikonové částice, které povrch pleti zahlazují, a také optické pigmenty, které zase odrážejí světlo. Takto pleť působí opticky krásnějším a svěžejším dojmem.
 
make-up

> Blur krémy 

Na podobném principu fungují také tzv. „blur krémy“. Dalo by se říct, že jsou spojením péče a podkladové báze. Jsou určeny ženám, které nemají čas na líčení nebo se nerady líčí. Blur krémy okamžitě vyhlazují vrásky, poradí si s póry, nedokonalostmi i s unavenou pletí. Musíte však počítat s tím, že pokud chcete mít zdravou pleť v dobré kondici a bojovat proti vráskám, je jejich efekt poněkud krátkodobý.
 

> BB a CC krémy

Trend dokonalé pleti k nám přišel z Asie, kde ženy milují tzv. BB a CC krémy. BB krémy jsou určeny mladší pleti a spojují v sobě hydratační péči, sjednocení, rozjasnění a UV ochranu. V jednom kroku tak máte okamžitě vše, co pleť potřebuje. CC krémy jsou pro ženy po třicítce, protože už kromě hydratace bojují také s vráskami, mají vyšší krytí a zajišťují barevnou korekci pleti – tedy zneviditelňují pigmentace a také rozšířené žilky. Opět stačí nanést a efekt je okamžitý.
 

Do 10 minut: 

> Masky

Takhle rychle dokážou účinkovat právě pleťové masky. Ideální je, pokud je nanesete na odlíčený a čistý obličej. Dokážou dodat pleti vodu, zregenerovat pokožku a dodat starší pleti „objem“ – taková je například maska v sáčku Ellie Hyaluron Boost. Existují však i takové, například plátýnkové neboli sheet masky, které můžete nanést i na nalíčený obličej. Hodí se, když například z práce jdete rovnou na večírek či do divadla a potřebujete vypadat rychle svěže a hezky. Stejně fungují také náplasti pod oči, které se používají jako oční masky.
 
plátýnková maska

Za 8 hodin: 

> Noční masky

Za noc uvidíte velký účinek u velmi moderních masek na spaní, tzv. sleep mask. Na rozdíl od klasických nočních krémů působí intenzivněji a hlouběji. Večer je jen stačí nanést na vyčištěnou a odlíčenou pleť a ráno budete jako vyměněná – pleť bude zářit zdravím, bude hladká a jemná.
 

NA CO SI MUSÍTE POČKAT

Expresní péče jsou skvělé a rychlé, ale každá mince má také dvě strany. Pro to, aby byla pleť v dobré kondici a dlouho vypadala zdravě, jen „instantní péče“ nepomůže. Proč? Obnova pokožky totiž probíhá cyklicky a trvá zhruba 28 dní. U starší pokožky to trvá ještě déle, zhruba až 6 týdnů a kožní vrstvy a pokožka se neustále obnovují,“ říká Jana Petráková, kosmetička a majitelka salonu Korunka.

 
Péče za 28 dní: 

> Séra

Pleťová séra jsou velmi důležitá – jedná se o koncentrovanou péči, která se doplňuje s krémy a ještě umocňuje jejich účinek. „Velmi oblíbená jsou nyní séra a také péče s obsahem kyseliny hyaluronové, kolagenu a dalších aktivních látek,“ říká Jana Petráková, která sama tyto přípravky používá při kosmetických ošetřeních u svých klientek a klientů.
 
péče o pokožku

> Denní krémy

I když se vám může zdát, že už po prvním použití krému je vaše pleť hladší, je nutné si na výsledek počkat zhruba měsíc. Teprve pak pleť dostatečně využije všechny benefity a účinné látky proti vráskám. Nabitý omlazujícími složkami je například krém proti vráskám L'Oréal Paris Revitalift Laser X3.
 

> Noční krémy

Podle Jany Petrákové však k nejrychlejšímu dělení buněk v pleti dochází mezi 23. až 2. hodinou ranní, proto je obvzláště důležitá noční péče, kdy se pleť bude regenerovat. Velmi účinnou látkou proti vráskám je koenzym Q10, který ve své evergreenové řadě používá značka NIVEA, jako je tomu například u Nočního krému proti vráskám Q10 plus.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Simona Kohoutková ve spolupráci s expertem Jana Petráková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Jana Petráková
Kosmetička a majitelka kosmetického salónu
18
"Co tě nezabije, to tě posílí."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít