Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Skincare dieta: S čím vám pomůže?

Skincare dieta: S čím vám pomůže?

Skincare dieta: S čím vám pomůže?

12. října 2021 od Hana Kovářová

12. října 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Hana Kovářová

Abyste měla krásnou pleť, nemusíte absolvovat rituál krásy, který vám zabere hodiny. Stačí správná péče o pleť a její čištění. Skincare dieta nezatočí s vašimi kily, ale s počtem přípravků na poličce i časem v koupelně.

Nový trend v péči o pleť

Nestíháte? Máte pořád málo času? Pak se vám tento nový trend v péči o pleť bude líbit. Potěšíme vás už jen tím, že vlastně nejde o dietu v pravém slova smyslu. Nebudete totiž hubnout. Zeštíhlí počet vašim kosmetických přípravků v koupelně. Místo kvantity se totiž zaměříte na kvalitu. „Pleť potřebuje výživu a prevenci proti stárnutí, není ji třeba zatěžovat mnoha přípravky, které v denní péči nemají smysl. Myslím si, že je důležité, aby si ženy pleť pečlivě čistily, naučily se používat séra, případně oleje na pleť a střídaly vhodné denní a noční krémy. Maska by pak měla být jen občasnou třešničkou na dortu, stejně jako peeling a další činnosti,“  říká kosmetička Kateřina Doležalová.

Novinka z Asie

Trend jednoduchosti péče o pleť přišel z Asie, jejíž obyvatelky se dlouhodobě pyšní skvělou kvalitou pleti. A nedostatkem času. Proto místní odborníci zjistili, že ženy nechtějí desítky přípravků, ale jen takové, které umí více činností najednou. Tzv. multitasking je zkrátka požadován i v tomto segmentu.

Jednoduché řešení pro krásnou pleť

Skincare dieta je každodenní rutina v péči o pleť. Rutina, která minimalizuje počet kroků péče o pleť při zachování výkonnosti přípravků. To znamená, že nepoužíváte mycí gel, odličovací mléko, odličovací vodu a tonikum, ale bude vám stačit pouze odličovací mléko nebo micelární voda. K péči o pleť pak poslouží sérum a krém. Tímto přístupem dáte pleti šanci nadechnout se, získat přirozený vzhled.

3 kroky pro perfektní péči o pleť:

1. Čisticí mléko – třeba  NIVEA Jemné čisticí pleťové mléko (koupit v e-shopu) nebo micelární vodu Ellie Zklidňující micelární voda Pure Green (koupit v e-shopu), které pleť očistí a osvěží. V případě skincare diety už netřeba volit mycí gel ani tonikum. Postačí pouze jeden z výše jmenovaných produktů, které pleť dokonale zbaví všech nečistot.

2. Sérum – si dokáže poradit s unavenou, namáhanou a vysušenou pletí a rovněž zabojovat proti nepříjemným příznakům stárnutí pleti v podobě vrásek. Jeho konzistence může být tekutá, gelová ale i mléčná a pravidelné používání zanechává pleť jemnou, omlazenou a vyživenou. Zkuste třeba L'Oréal Paris Hyaluronové vyplňující sérum Revitalift Filler [HA] (koupit v e-shopu), které se postará o vyplnění vrásek i dokonalou hydrataci pleti.

3. Denní či noční krém – je denní klasika, kterou byste měli dodržovat kdykoli a kdekoli. Denní krém chrání pleť před prachem a jinými škodlivými látkami v ovzduší a je vhodným základem pro make-up. Vhodný je třeba Ellie Denní krém proti vráskám Q10 (koupit v e-shopu), který bude aktivně působit proti vráskám a dodá vaši pleti energii. Noční krém je o něco hutnější než denní a také obsahuje vyšší podíl tukových složek, které poskytují pleti velmi důležitou výživu. V noci je regenerace poškozených buněk pokožky nejaktivnější. Naše pleť v noci odpočívá, zbavuje se stresu a bojuje s projevy stárnutí.

Tip redakce pro krásnou pleť:
 „Proto, abyste měla krásnou a
zářivou pleť, nemusíte mít doma každou novinku. Položte si jednoduchou otázku: Jak reaguje vaše pokožka na všechny přípravky, kterými se denně mažete a které na ni nanášíte a zase je smýváte? Pokud je začervenalá, povadlá a šedá, stopněte ten kolotoč a vyberte si pouze přípravky, které vám vyhovují, říká odbornice. Zkuste tradiční ingredience, jako je Purity Vision Bio růžová voda (koupit v e-shopu) nebo  Floré Bylinný pleťový olej rakytník & arganový olej (koupit v e-shopu) bez přídavku chemie a vaše pleť vám bude vděčná za chytrý detox.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Hana Kovářová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít