Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Detoxikace pleti: Zbavte se nečistot zevnitř i zvnějšku!

Detoxikace pleti: Zbavte se nečistot zevnitř i zvnějšku!

Detoxikace pleti: Zbavte se nečistot zevnitř i zvnějšku!

21. března 2019 od Helena Hladíková

21. března 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Máte unavenou, zašedlou pleť, která působí nezdravě? S příchodem jara je nejvyšší čas to změnit! Že nevíte jak? Inspirujte se našimi radami a dopřejte si pořádnou jarní očistu pleti!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Abychom vypadali (a také se cítili)  krásně, je potřeba se o svou pleť pravidelně a poctivě starat nejen zvenčí, ale také zevnitř. Tento fakt se často podceňuje a řada lidí se spoléhá jen na účinky přípravků na čištění pleti. Ty však nedokážou zázraky. Pokud se stravujete ve fast foodech, spíte pár hodin denně, ale zato se celé dny stresujete a dýcháte zplodiny z aut, není divu, že se vám pleť „odměňuje“ pupínky, mdlým výrazem a dalšími potížemi. Teprve tehdy, když se vám podaří dobře skloubit péči o svou vnější schránku i o to, co je ukryté v ní, zmizí pleťové neduhy a jako cenný bonus také únava, bolesti hlavy, potíže s trávením apod. A to už přece stojí za trochu námahy, nemyslíte?
 

Detox pleti bez vody? Ani náhodou!

Bez vody vydrží člověk jen pár dní a o moc lépe na tom není ani naše pokožka, která potřebuje vodu více než jakkoli drahé krémy a séra. Mají-li v pleti fungovat regenerační procesy a vylučovat se z ní veškeré škodliviny, má-li být hladká, jemná, pružná a vypadat zdravě, musíte ji pravidelně zásobovat dostatečnou porcí vláhy. Používejte hydratační přípravky, ale především – pijte! A to nejlépe čistou vodu, k níž můžete zejména v očistném období přidat bylinkové čaje (z kopřivy, smetanky, ostropestřce mariánského aj.), zeleninové a ovocné šťávy a také vývary z kostí. Ano, ty, protože obsahují spoustu kolagenu a dalších látek prospěšných naší kůži.
 
voda

Tip redakce:
Začněte den sklenicí vlažné vody s vymačkanou šťávou z citronu a špetkou chilli. Skvěle to nakopne vaše trávení i celý organismus do nového dne.

 

Správnou stravou ke krásné pleti

Jakmile začne jaro, všude kolem nás se vyrojí recepty na zaručené detoxikační kúry, nápoje atd. Jistě není od věci vyzkoušet detoxikační smoothie nebo si přimíchat nějakou tu zelenou superpotravinu do jogurtu. Ale základ očistného jídelníčku, který vaší pleti jednoznačně prospěje, spočívá v jednodušších principech:

  • Vyřaďte zejména alkohol, tučné maso, uzeniny, cukr, lepek a veškeré polotovary a zařaďte co nejvíce zeleniny, ovoce, luštěnin, celozrnných potravin apod..

  • Jezte co nejvíce sezónních potravin a mladých výhonků zeleniny, z nichž právě teď na jaře můžete načerpat ohromnou zásobu vitaminů a minerálů.

  • Objevujte také nové druhy koření, jako jsou kurkuma, římský kmín či koriandr, které detoxikaci báječně podpoří.

Že už jste takové rady slyšeli tisíckrát? Nejspíš ano, ale ony skutečně fungují. A pakliže chcete mít zdravou, čistou pleť, beze změn v jídelníčku se prostě neobejdete.
 
zdravá strava

Tip redakce:
Zkuste do svého týdenního režimu zařadit jeden očistný den, během něhož budete pít jen ovocné a zeleninové šťávy, případně se dojídat malou porcí zeleniny.

Sauna nejen pro pohodu duše

Život není jen o práci a povinnostech, všichni potřebujeme také odpočinek a hýčkání. Jak to souvisí se stavem pleti? Jednoduše. Pokud už jste někdy zavítali třeba do sauny, jistě si vzpomenete na to, jak krásně jemnou a hladkou pleť jste po její návštěvě měli. Saunování vás zbaví napětí z celého dne, otuží organismus a krásně z něj skrze kožní póry vyplaví škodliviny a nečistoty.
 
sauna

Čistá pleť? Namasírujte ji!

Stejně skvělé účinky na duši i pokožku mají masáže, zejména ty lymfatické, jež rozproudí váš jedinečný čisticí systém. Wellness procedury prospěšné pro vaši pleť si ale můžete dopřát i v klidu svého domova. Například dry brushing neboli kartáčování nasucho je pro pokožku doslova blahodárné a dá se provádět jednoduše doma pomocí vhodného kartáče.   
 
Tip redakce:
Vyzkoušejte také masáž plosek nohou, při níž se aktivují akupresurní body zvyšující činnost čisticích orgánů v těle.

 
čištění pleti

K detoxikaci pomůže maska, peeling i parní lázeň

Vnější péči o pleť samozřejmě nemůžeme v našem výčtu detoxikačních „pomůcek“ vynechat. A čím tedy kromě pravidelného čištění ráno a večer čistotu pleti ještě podpořit? Rozhodně aplikací čisticích pleťových masek, zejména s obsahem jílů, černého uhlí, ale také medu nebo droždí. Vynikající výsledky mají rovněž parní lázně z bylinkových odvarů, jež mohou předcházet nanesení pleťové masky. Pleť tak lépe vstřebá účinné látky. A zapomenout nelze ani na pravidelné jemné peelingy obličeje, které můžete pořídit hotové nebo si je klidně připravit i doma.
 
Tip redakce:

Pleť nezatěžkaná líčidly může volněji dýchat a lépe regenerovat, takže pokud to pro vás neznamená nepřekonatelný problém, dopřejte si čas od času „nahý“ den bez make-upu.
 

parní lázeň Pár rad závěrem:

  • S detoxikací pleti i celého organismu začínejte pozvolna a nemějte přehnaná očekávání - raději postupujte po malých krůčcích a radujte se ze sebemenších úspěchů.
  • Veďte si deníček se záznamy vašich změn, receptů, tipů na novou kosmetiku apod.
  • ​​Udělejte revizi své koupelny a zkuste například některé kosmetické přípravky plné chemie nahradit přírodními produkty. I tím pleťový detox velmi dobře podpoříte.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít