Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 7 nejčastějších chyb při péči o pleť: Děláte je také?

7 nejčastějších chyb při péči o pleť: Děláte je také?

7 nejčastějších chyb při péči o pleť: Děláte je také?

14. března 2019 od Helena Hladíková

14. března 2019 5 minut čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Mgr. Pavlína Blažek Červenková

O svou pleť se staráte každý den, přesto máte pocit, že to není úplně ono? Možná se do vaší kosmetické rutiny přece jen vloudila nějaká ta chybka… Na ty nejčastější upozorňuje dermatoterapeutka Mgr. Pavlína Blažek Červenková.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Odličování? Nic pro mě!

Odličovat, odličovat, odličovat. Tak by měla znít mantra všech žen, které chtějí mít krásnou a zdravou pleť. Přesto, že jde o jeden z nejznámějších prohřešků, patří bohužel k těm nejčastějším. Následky neodličování jsou přitom bohužel poměrně velké. Pleť, která v noci neměla možnost regenerovat a dýchat, zůstane nejméně další den bez jasu a barvy. A pokud tuto zásadní chybu opakujeme často, pleť začne i v mladém věku stárnout a rozvinou se v ní některé nevratné změny,“ vysvětluje expertka.

odličováníTip redakce:
Naučte se odličovat svou pleť opravdu každý den. Vhodným pomocníkem se vám může stát třeba Ellie Precious Oil Dvoufázová micelární pleťová voda, která pleť odličuje, čistí a tonizuje zároveň. Díky obsahu přírodních olejů a koncentrovaných ovesných lipidů navíc hloubkově regeneruje a vyživuje. 


2. Špatný výběr kosmetiky

Výběr produktů vhodných právě pro vaši pleť je v kosmetické péči velice důležitý. Ale stejně jako neodličování, tak i toto je další z řady častých pochybení, které můžeme podle expertky rozdělit ještě do dvou skupin: „První z nich je kosmetika špatně zvolená pro daný typ pleti. V tomto případě rozhodně doporučuji zajít si na diagnostiku pleti a poradit se s odborníkem. Druhou chybou je kosmetika nevhodná pro danou věkovou skupinu. Často se setkávám s názorem, že kosmetika pro zralejší ženy obsahuje více účinných látek, proto ji mohou používat i mladší ženy. Jde však o velký mýtus, který pleti rozhodně nepomůže, naopak jí spíše škodí,“ uvádí na pravou míru odbornice.

nákup kosmetiky

3. Kosmetička není potřeba

Ať už z důvodů časových, či finančních považuje spousta žen ošetření u kosmetičky za zbytečný luxus, který nahrazují domácí péčí. A jak vysvětluje odbornice, určitě to tak není správně. „Právě kosmetička totiž posoudí aktuální stav vaší pleti a její případné problémy, doporučí správný postup péče i vhodnou kosmetiku. Profesionální péči byste si měly dopřát ideálně jednou měsíčně. Nejde totiž jen o velmi účinnou pomoc v boji proti stárnutí, ale má to také relaxační efekt, což si v dnešní uspěchané době zaslouží každý, ne?“

kosmetická péče

4. Více krému = větší účinek

Také máte pocit, že čím více krému, séra či jiného přípravku nanesete, tím větší efekt vám to přinese? Omyl! „Nic takového se nestane, dokonce si tím můžete spíše uškodit. Pleť totiž neumí tak velké množství přípravku vstřebat a pod nánosem pak nemůže dýchat,“ říká expertka. Některé krémy a séra mají přímo dávkovač, který určí to správné množství. Odhadem se ale u pleťového krému můžete řídit jednoduchou pomůckou: nanášejte na pleť množství velké, jako je lískový oříšek.

pleťový krém

5. Krk a dekolt péči nepotřebují

Péči o obličej a jeho líčení řeší dívky už v pubertálním věku, ale na oblast krku a dekoltu nemyslí ani ženy v pokročilejším věku. „Je to opravdu častá chyba, zejména u těch mladších dívek a žen, které se domnívají, že o krk a dekolt ještě pečovat nemusí. Že to patří až k pozdějšímu věku. Jenže pokud se těmto oblastem nedostává péče zavčasu, začínají rychleji stárnout, velmi brzy prozrazují náš skutečný věk a způsobují starší vzhled. Je nutné si zapamatovat, že kosmetická péče začíná na čele a končí dekoltem nad úrovní prsů,“ varuje odbornice.

péče o dekoltTip redakce:
Vyzkoušejte například Dermacol Enja Zpevňující péči na dekolt a poprsí. Ten díky výtažkům z mořských řas a komplexu rostlinných extraktů Firmiderm účinně zpevňuje pokožku dekoltu i prsou, a působí i jako prevence ochabnutí.


6. Hydratační krém stačí

Nejspíš při své denní péči o pleť používáte nějaký hydratační přípravek. Myslíte ale, že to vaší pleti opravdu stačí? „Nestačí. Pokud nebudeme dodržovat zejména pravidelný pitný režim, pleť se ozve jako první, a to ve formě špatného a unaveného vzhledu. Přitom na tom není nic složitého. Postačí myslet na to, že máme alespoň jednou za hodinu vypít pohár vody,“ doporučuje dermatoterapeutka.

správný pitný režimTip redakce:
Popíjíte často kávu? Tak nezapomeňte, že káva působí jako diuretikum, tedy močopudně. Protože dehydratuje, je třeba navýšit pitný režim.


7. Žiju zdravě. Nebo snad ne…?

Pakliže váš jídelníček není zrovna vhodnou ukázkou zdravého životního stylu a k tomu kouříte a často popíjíte alkohol, není se co divit, že vaše pleť není v dobré kondici. Tučná a pikantní jídla jsou pro pleť doslova nepřítelem. Dlouhodobé nezdravé stravování se v kvalitě pleti vždy odrazí, nejčastěji formou vyrážek, akné a podobně. Podobné je to i u kuřaček a těch žen, které si dopřávají alkohol v nadměrné míře. V takovém případě bohužel nepomůže ani ta nejkvalitnější kosmetika.

zdravé stravováníRaději si zkuste dát týdenní očistnou kúru, teď na jaře nějaký ten detox přijde více než vhod a uvidíte, jaké výrazné změny vám to přinese,“
radí expertka závěrem a dodává, že pokud řešíte nějaký problém a dlouhodobě nedochází ke změně, nastal pravý čas navštívit dermatologa. Ani v péči o pleť se totiž nevyplácí nechávat něco na poslední chvíli. A vy přece chcete být krásné i ve zralém věku, nebo ne?  
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Mgr. Pavlína Blažek Červenková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mgr. Pavlína Blažek Červenková
dermatoterapeutka, mezoterapeutka
92
"Každá žena může být krásná."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít