Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Zatočte s póry a užijte si zářivou pleť!

Zatočte s póry a užijte si zářivou pleť!

Zatočte s póry a užijte si zářivou pleť!

17. září 2018 od Simona Kohoutková

17. září 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Simona Kohoutková

Co je jedním z nejčastější problémů s pletí, které trápí velké množství žen? Nečistá pleť se zanesenými póry a s černými tečkami! Nezoufejte, víme, co s tím, abyste měla zase pleť dokonalou a krásnou!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pokud se podíváte na kosmetická videa či příspěvky na sociálních sítích a internetu, uvidíte, že skoro víc než vrásky a stárnutí pleti se tu řeší rozšířené póry a černé tečky. Je to strašák žen i mužů, a to v každém věku. Taková pleť totiž působí nečistě, zanedbaně a společensky se nenosí. Prostě ji nezakryjete ani spoustou make-upu či dalších líčidel.

 
Co je příčinou?

Důvodů může být několik  - od genetických dispozicí přes hormonální příčiny a pubertu až po nedostatečnou péči. Za nečistou pleť také může stres, špatná životospráva, kouření nebo život ve znečistěném prostředí, zejména ve městech. Smog, prach a špína, to všechno se usazuje na vaší pleti, dráždí ji a ucpává. Bohužel, póry jsou dané a nikdy je nelze úplně odstranit – lze ale zmenšit jejich velikost a viditelnost.

 
Co dělat každý den?

Pokud trpíte pletí s rozšířenými póry a černými tečkami, připravte se na to, že je nutná pravidelná a poctivá péče. Každé ráno i večer. Alfou a omegou je důkladné čištění, protože právě tím lze z pleti hloubkově odstranit nečistoty a také zmenšit viditelnost a velikost pórů.
 
čištění pleti

Večerní péče

Každý večer je nutné pleť nejprve odlíčit. K odstranění líčidel na očích i na pleti pomůže micelární voda. Jakmile z pleti odstraníte líčidla a ty největší nečistoty, důkladně a do hloubky ji umyjte. Ideální jsou k tomu speciální mycí gely, které si poradí s mastnotou a hluboko usazenými nečistotami – vynikající je například Garnier Čisticí gel proti pupínkům a odolným černým tečkám PureActive. Velmi moderní jsou nyní také mycí oleje. Čisticí oleje se používají nasucho a pak se smyjí teplou vodou, s níž vytvoří mléčnou mycí emulzi, která působí do hloubky pleti. K umývání můžete požít i speciální elektronické mycí kartáčky. Třetím krokem je použití tonika nebo čisticí pleťové vody. Je velmi důležitá, protože pleť dočistí, osvěží a „stáhne“ póry, takže pak jdou méně vidět a jsou menší. Skvěle působí například Neutrogena Čisticí pleťová voda Visibly Clear Spot Proofing. Teprve pak použijte krémy nebo séra. Neměly by být hutné, ale lehké a hydratační.
 
Tip redakce:
Pórovitá pleť potřebuje při péči dokonalou hygienu. Namísto klasického ručníku, do kterého si obličej budete utírat, si po mytí obličej usušte jednorázovými papírovými kapesníčky. Kupujte si ale jen ty kvalitní a bez vůně, které se na mokré pleti neroztrhnou.

 
Ranní péče

U pórovité pleti je velmi důležité ji důkladně čistit i ráno. V noci, když spíte, totiž pleť pracuje. Regeneruje se, ale také produkuje maz a toxiny, které ráno musí z jejího povrchu pryč. Když totiž na ní zůstanou, budou ji dráždit, póry se budou zanášet a její stav se bude jen zhoršovat. Ráno proto mějte při ruce opět pěnový nebo olejový čisticí přípravek, kterým si pleť umyjte. Opět použijte pleťové tonikum a pak denní krém. Nezapomínejte hydratovat. I problematická pleť potřebuje vodu, bez ní bude zašedlá a nebude hladká.
 
mytí obličeje

Speciální péče

Čistit, čistit a čistit – to je pravidlo pleti bez pórů. Alespoň dvakrát týdně pleti dopřejte exfoliaci. To znamená odstranit z ní odumřelé kožní buňky a hloubkové nečistoty, které se na tvorbě problematické pleti podílejí. Peeling můžete použít buď mechanický – ten obsahuje mechanické brusné částečky, nebo enzymatický, kdy se kůže „rozpouští“ pomocí enzymů a speciálních látek. Velmi účinné jsou také čisticí masky, které byste si měli dopřávat 2-3x týdně. Vynikající jsou ty, které obsahují speciální jíly. Jíl totiž dokáže na sebe navázat mastnotu a nečistoty hluboko z pórů. Nebo použijte adstringentní masky, které zmenší viditelnost pórů, jako je například Dermacol Adstringentní pleťová maska Acne Clear.
 
Tip redakce:
S hygienou souvisí také nesahat si přes den na obličej. Dovedete si přestavit, kolik nečistot a bakterií na rukou je? A už vůbec se nesnažte póry mechanicky čistit. Tím ještě celou situaci zhoršíte a zvýrazníte. Takže ode dneška – ruce na obličej pouze ráno a večer při odličování a při péči!

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Simona Kohoutková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Alena- Černá 16.dubna 2020
Dobré rady, Vaše články mi pomohly. Děkuji Alena

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít