Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej S micelárkou opatrně aneb Péče o pleť po třicítce

S micelárkou opatrně aneb Péče o pleť po třicítce

S micelárkou opatrně aneb Péče o pleť po třicítce

12. ledna 2020 od Lucie Ulmanová

12. ledna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Oslavily jste velkolepě třicáté narozeniny? Gratulujeme a zároveň vám přinášíme několik užitečných rad, jak se začít lépe starat o svou pleť. Jen denní a noční krém už nestačí, přizvěte na pomoc kyselinu hyaluronovou, oční krém a s micelární vodou zacházejte opatrně.
Náročná práce, stres, životní styl, ponocování, ale i mateřství nebo kojení zatočí s každou pletí. V tomto věku se začínají pomalu na pokožce projevovat vlivy času, a proto je důležité do své denní rutiny zahrnout pleťová séra a další kosmetické pomocníky, kteří dodají pleti kvalitní výživu.

Co rozhodně musíte mít

Pokud jste zaznamenaly, že se vám kolem rtů a očí začínají tvořit jemné vrásky, sáhněte po přípravcích s kyselinou hyaluronovou. V současné době je součástí již mnoha pečujících produktů. Najdete je v denních a nočních krémech, sérech, a to nejčastěji hydratačních nebo těch s anti-aging efektem.

Kyselina hyaluronová má schopnost:
  • vyhladit a zaplnit vrásky,
  • obnoví pružnost pleti,
  • doplní chybějící tekutiny v pleti.
Uvidíte sama, že pravidelné používání přípravků s kyselinou hyaluronovou vám pomůže drobné vrásky vyhladit a oddálit tvorbu dalších. Vhodná je také Ellie Omlazující pleťová maska Hyaluron Boost (koupit v –eshopu).

Oční krém by neměl chybět

V péči o pleť nezapomínejte také na dostatečnou péči o oční okolí. Partie kolem očí totiž mnohdy prozradí víc, než byste chtěla. Únava, stres, nevyspání, to vše vám ubírá na kráse. Investujte do očního krému a zatočte s kruhy a otoky pod očima. Skvělým pomocníkem jsou nejen oční krémy, ale také séra, roll-ony nebo speciální masky určené přímo na péči o oční okolí.
Při aplikaci očního krému si dopřejte rychlou masáž.


A jak na to?

  • Krém do pleti jemně vklepávejte bříšky prstů.
  • Začněte směrem z vnějšího koutku pod okem do vnitřního koutku.
  • Pokračujte od vnitřního koutku nahoru ke kořenu nosu a k obočí.
 
Tip redakce:
Vyzkoušejte například
Neutrogena Rozjasňující oční krém Hydro Boost (koupit v e-shopu).

Nepodceňujte odličování

Pravidelné a důkladné odlíčení je pro krásně a mladistvě vypadající pokožku velmi důležité. Špatně odlíčená pleť nemůže dýchat, zanášejí se póry a tvoří se zbytečné vrásky.

A jak pleť správně odličovat?

  • Pokožku rozhodně nedrhněte, ale pouze jemnými tahy odličujte.
  • Dávejte si pozor v okolí očí, které je velmi náchylné na vrásky.
  • Kolem očí jen lehce přiložte na několik sekund navlhčený tampon a jemnými pohyby setřete do stran.
  • Gelové, krémové, olejové nebo pěnové přípravky aplikujte v kombinaci s vodou anebo ji můžete vodou smýt.
  • Na závěr použijte pleťovou vodu na dočištění zbylých nečistot z pokožky.

Pozor na micelárku

Pokud jste byla doposud zvyklá odlíčit si pleť jen micelární vodou, na tento postup raději zapomeňte. Micelární vodu doporučujeme střídat s jinými odličovacími produkty. A důvod? Při dlouhodobém používání micelární voda pleť vysušuje a pleť začne být přecitlivělá. A když už micelární vodu použijete, je vhodné ji po nanesení opláchnout vodou. Ideální na odlíčení je NIVEA Expertní micelární voda MicellAir Expert (koupit v e-shopu).
 

Ranní služba pleti

Večerní údržba pleti je standardní záležitost. Řada žen ale zapomíná na ranní čištění, které není o nic méně důležité. Zatímco člověk spí, pleť nelení a pracuje na vlastní obnově. Díky tomu se usazuje maz i zbytky produktů aplikovaných večer. Nepodceňujte proto ani ranní očistný rituál pleti.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

2 komentářů k článku
Alena Klimešová 25.ledna 2020
Dobrý den,
micelární voda je taková lepší okena na čištění skel u auta. Nikdy bych je nepoužila na čištění těla a už vůbec ne na obličej. To je neskutečné co na sebe ženy naplácají, reklama je všemocná :-)
Martina Bartáková 25.ledna 2020
Dobrý den,tvrdit o micelární vodě,že vysušuje je trochu blbost.Stačí si vybrat micelárku na hydrataci pleti,např.Bioderma Hydrobio,pak není žádný problém.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít