Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak zvednout povislá oční víčka? Pomůže líčení i správná péče

Jak zvednout povislá oční víčka? Pomůže líčení i správná péče

Jak zvednout povislá oční víčka? Pomůže líčení i správná péče

4. března 2024 od Dana Grófová

4. března 2024 3 minuty čtení
Připravil/a Dana Grófová

Povislá oční víčka nejsou jen otázkou přibývajících let. Trápí ženy ve středním i zralém věku, ale výjimkou nejsou ani u mladých dívek. Pro případ, že mají vaše víčka do ideálu daleko, vám prozradíme pár triků, jak na ně.
Každý tvar oka je jiný. A za ten ideální se považuje tvar mandle, kdy je vidět pohyblivé víčko, tvarovaný nadočnicový oblouk a na víčku není žádná přebytečná kůže. Právě ta se totiž objevuje u povislých víček. Nejčastěji se s nimi potýkají právě ženy ve středním a starším věku, kdy kůže jednoduše věkem ochabuje. Pokud jde o genetickou záležitost, mohou se objevit i v mladém věku, kdy je ale jejich struktura maličko odlišná – u zralé pleti kůže přes víčko visí, u mladé prostě je.
 
Pokud vás štvou převislá víčka a nad jejich líčením lámete hůl, dejte tomu ještě jednu šanci. Poradíme vám, jak si je nalíčit i vystínovat, aby se oko rozjasnilo i zvětšilo. A dokonce se dá jejich nástup i výrazně oddálit!

Jak zvednout oční víčka bez operace?

Úplně poslední možností, jak se převislých očních víček zbavit, je plastická operace. Ne každý ale chce takový zákrok podstoupit. Než se definitivně rozhodnete, co s převislými víčky uděláte, zkuste několik jednoduchých triků, jak oddálit jejich příchod.
 

1. Správně si upravujte obočí

Kůže kolem očí je jemná a velmi citlivá. A pravidelná úprava obočí ji namáhá, zejména pokud si obočí upravujete voskem. Ten totiž kůži nepřirozeně vytahuje a ta pak začne postupně ztrácet svou elasticitu. Navíc, jestliže máte genetické predispozice k povislým víčkům, vosk celou situaci ještě zhorší.
 
Sáhněte raději po šetrnější metodě úpravy obočí pomocí pinzety nebo vyzkoušejte třeba microblading neboli vláskování.
 

2. Používejte oční krémy

Součástí vaší každodenní rutiny by měla být také péče o oční okolí. Kosmetikou totiž můžete zpomalit proces stárnutí pleti, udržovat tkáň v kondici a déle si dopřát mladistvý vzhled. Oči odličujte jemnými přípravky k tomu přímo určenými, pleť čistěte každé ráno i večer, i když není nalíčená. Dejte pozor, abyste kůži nevytahovali nebo nedřeli – odličovacím nebo čisticím přípravkem nešetřete. Výborně se k odličování hodí odličovací oleje, které šetrně odstraní veškerá líčidla i nečistoty. Nezapomínejte používat oční krémy – kolem dvaceti hydratační, později výživné a regenerační s antiaging efektem.

3. Vyzkoušejte obličejovou jógu

Obličejová jóga pomůže zpevnit kontury obličeje a posílit obličejové svaly. Funguje to stejně jako u svalů na těle – pokud ochabují svaly, povadají kontury obličeje, včetně očních víček. Zkuste pravidelně cvičit a oddálit tak povolování kůže a vytvoření nehezkého valu na víčku.
 
Na pokleslá oční víčka a oční okolí je skvělý cvik, při němž máte vzpřímenou hlavu a díváte se před sebe, ruce položíte na čelo, jako když si stíníte oči proti slunci, a střídáte hluboké pohledy dolů a nahoru. Nekrčte čelo a pohledy v každé poloze držte pár vteřin.
žena dělá prsty kukátko

Jak na povislá oční víčka pomocí líčení?

Ženy, které trápí spadlá oční víčka, mnohdy na líčení očí zanevřou a už se o to nepokoušejí. Líčení vám ale tento malý nedostatek pomůže zamaskovat, oči opticky zvětší a spadlá víčka jakoby pozvedne.
 
Důležité je používat podkladovou bázi pod oční stíny, která zvýší trvanlivost pudrových produktů a zamezí slévání stínů v záhybu víčka. A vyhýbejte se gelovým linkám.
kleštičky na řasy a žena

Jak na líčení převislých víček?

  1. Na celé víčko aplikujte podkladovou bázi, a to až pod obočí. Zkuste třeba Dermacol Báze pod oční stíny (koupit v e-shopu).
  2. Následně na celé víčko naneste tělový oční stín, na pohyblivé víčko dejte světlý stín, aby vystoupilo (u mladé pleti lze použít lesklý oční stín, u starší s drobnými linkami či vráskami jedině světlý matný stín).
  3. Nezavírejte oči a začněte nanášet další barvy očních stínů.
Jak a kam nanášet jednotlivé barvy, záleží na sekundárním tvaru a pozici očí. Obecně ale platí, že na oční převis by měl přijít matný a tmavý stín, který ho opticky zmenší a zároveň prohloubí pohled. Je lepší se vyhnout světlé barvě pod obočí, ta by opticky ještě zvětšila vzdálenost mezi okem a obočím. Na opravdu hodně převislá víčka vyzkoušejte nanést stín na spodní linii pod řasy.
 
Tip redakce:
Na místa, která nemají být vidět, naneste oční stín středního tónu – vykreslete jím nadočnicový oblouk na převislé víčko směrem ven od oka ke spánkůmDo vnějšího koutku používejte tmavý stín, aby se opticky zvedl.

 
  1. Řasy zvedněte a natočte kleštičkami a pořádně nabarvěte řasenkou, nejlépe tou voděodolnou, díky níž předejdete rozmazání pod okem.

Na co dát při líčení povislých víček pozor

  • Tmavý stín nedávejte pod vnější linii spodních řas, oko by pak opticky padalo dolů. Jakmile vypadá okraj oka opticky níž, budete působit smutně a unaveně.
  • Nepoužívejte gelové či ostré linky k řasám nebo k okraji oka. Linku volte raději v tužce a jemně ji rozmažte do ztracena.
Při stínování samotného povislého očního víčka používejte pouze matné stíny a vyhněte se těm lesklým či perleťovým.
 
 
Přečtěte si také:

Připravil/a pro vás Dana Grófová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

3 komentářů k článku
Teta drogerie 3.srpna 2020
Dobrý den, děkujeme za zajímavý podnět. V budoucnu se budeme snažit ještě lépe ilustrovat danou problematiku.
Marie Grznaríková 28.července 2020
Lépe než popis by postup ukázalo nějaké instruktážní video. Na internetu je spousta videonávodů na líčení očí - ovšem pouze pokud máte víčka “normální”.
Michaela Rutarová 28.července 2020
Prosila bych o fotografie postupu líčení převislých víček a ne fotky modelek, které převislá víčka opravdu netrápí ani náhodou. Chci totiž vidět reálný výsledek toho, co vizážistka navrhuje.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít