Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Namalujte si mandlové oči!

Namalujte si mandlové oči!

Namalujte si mandlové oči!

28. března 2017 od Lucie Kubíková

28. března 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Naďa Krucká

Vytvarujte si pomocí očních stínů, linky, řasenky a pár šikovných triků ideální mandlový tvar očí. Genetiku sice neošálíte, ale leccos se dá s trochou snahy, trpělivosti a se správným make-upem dohnat.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Při tvarování očí pracujete s efektem rozzáření a stínu, světlých a tmavých barev. Světlými třpytivými stíny dosáhnete zvýraznění a zdánlivého zvětšení oblasti, kam stín nanášíte. Partie, kam nanesete tmavé stíny, většinou v odstínech hnědé nebo šedé, naopak opticky zmenšíte a upozadíte.


Velikost oka zkorigujete pomocí tužky

Malé zapadlé oči jsou mezi ženami poměrně časté. Právě u nich se ale dá líčením ledacos zachránit. Stačí si pamatovat, že pro malé oči jsou ideální světlé barvy. Světlým rozjasňujícím stínem přejeďte pohyblivé víčko a oblast pod obočím, do očního záhybu pak naneste o trochu tmavší stín. Vizážistka Naďa Krucká radí: „Kdo potřebuje oči zvětšit, měl by si koupit a používat voděodolnou bílou tužku na oči. S tou si pečlivě orámuje oko zevnitř na slzné hraně. Oko se tak opticky zvětší a zvýrazní.

Mohlo by se zdát, že majitelky velkých, výrazných očí by měly být spokojené. Jenže někdy jsou takové oči poněkud vypouklé a působí až nepříjemným dojmem. Řešení je ale snadné. „Příliš vypouklé oči opticky zmenší a upozadí tenká černá linka kolem dokola oka i na slzné hraně. Oko se tak opticky zatlačí dovnitř,“ radí vizážistka Naďa Krucká. Pomoci si můžete i tmavými matnými stíny, které nanesete na pohyblivé víčko a rozmažete doztracena směrem nahoru.


Příliš daleko nebo příliš blízko

Oči by ideálně měly být od sebe tak daleko, jako je šířka jednoho z nich. Větší ani menší vzdálenost není žádoucí. U očí, které jsou příliš blízko u sebe, musíte mít na paměti, že je třeba použít světlý rozjasňující stín do vnitřních koutků očí. Do vnějšího koutku poté můžete aplikovat tmavší stín. Řasy i linky by měly být nejvýraznější ve vnějších koutcích očí, zatímco ve vnitřních by měly být jen nepatrné.

U očí daleko od sebe postupujte obráceně. Do vnějších koutků aplikujte tmavý stín a rozmažte ho směrem dovnitř, pěkně do ztracena, bez násilných přechodů. S řasenkou přitlačte hlavně ve středu a ve vnitřním koutku, linku začněte u vnitřních koutků očí a nedotahujte až úplně do vnějšího koutku.

mandlové oči


Smutné oči + spadlá víčka – snadná pomoc

Oči, jejichž koutky jsou spadlé dolů, často působí smutně a unaveně. Můžete jim ale dodat jiskru a lesk, není to tak těžké! Tomuto tvaru očí sluší natočené a ve středu očí co nejvíc zvýrazněné řasy. Linku nanášejte tak, že ji od středu oka začnete lehce zvedat vzhůru. Do očního záhybu aplikujte tmavší oční stín.

mandlové oči

S věkem se dá očekávat, že téměř každá žena bude řešit problém se spadlými víčky. To je ta špatná zpráva. Naštěstí tu je i dobrá zpráva – líčením se povislá víčka dají poměrně dobře zamaskovat. "V případě spadlých víček je třeba víc než v jiných případech kouzlit se světlými a tmavými stíny," radí Naďa Krucká. „Pod obočí, na pohyblivé víčko a do vnitřních koutků očí aplikujte světlý rozjasňující stín. Naopak na samotná spadlá víčka aplikujte stín tmavší a pořádně rozmažte. Používejte stíny spíš suché a matné, protože mastné a perleťové odstíny zdůrazní každou vrásku a nedokonalost v očním okolí. Oči můžete také víc otevřít a projasnit tím, že zvýrazníte a natočíte řasy.“

Při tom všem však nakonec nezapomeňte na to, že nejdůležitější je, abyste se ve svém make-upu cítily dobře. Každé oči jsou přece krásné.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Naďa Krucká

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Naďa Krucká
Profesionální vizážistka a image maker
68
"Víra nečiní věci snazšími, ale možnými. Proto je také s vírou všechno možné."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít