Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Máte malé oči? 3 triky, jak je zvětšit líčením!

Máte malé oči? 3 triky, jak je zvětšit líčením!

Máte malé oči? 3 triky, jak je zvětšit líčením!

30. listopadu 2021 od Lenka Knápková

30. listopadu 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Pokud máte malé oči, nezoufejte, se správným líčením dokážete zázraky. Vyzkoušejte tři kosmetické triky, díky nimž zvětšíte své oči na maximum. Zvládnete to sama za pomoci make-up vychytávek, jako jsou rozjasňovač, bílá tužka na oči a oční stíny.

1. Rozjasňovač vaše oči rozzáří

Rozjasňovače fungují na principu odrazu světla, protože obsahují drobounké třpytky nebo perličky, které dostatečně odrážejí světlo. Vaše oči skvěle rozzáří, zvětší a vytvoří mladistvý a svěží look. Multifunkční rozjasňovač použijte přímo pod obočí. Stačí nanést trochu na prsty a rozetřít ho doztracena. Můžete ho použít také nad lícní kosti nebo třeba na špičku nosu. Zkuste třeba Maybelline Face Studio Rozjasňovač v tyčince (koupit v e-shopu), který je v praktickém balení. Před použitím rozjasňovače nezapomeňte použít tužku na obočí, která sjednotí nejen barvu, ale také dotáhne tvar vašeho obočí k dokonalosti. Skvěle drží například Flormar Tužka na obočí s kartáčkem (koupit v e-shopu), a navíc s praktickým kartáčkem vytvoříte trendy baby brows v okamžiku.

2. Bílá tužka opticky zvětší oko

Bílá tužka na oči je nezbytností vaší kosmetické taštičky, protože umí krásně opticky zvětšit oko a zároveň ho rozzářit. Nanést ji můžete jak na spodní víčko jako linku, tak do vnitřního koutku oka. Skvěle se pracuje s tzv. kajalovou tužkou. Kajalová tužka je díky svému složení měkčí a má krémovitější strukturu než ostatní tužky na oči. Na denní líčení zkuste Miss Sporty Tužku na oči 030 (koupit v e-shopu) a na večer stříbrnou Maybelline Expression Kajalovou tužku na oči 40 Silver (koupit v e-shopu). Pro perfektní pohled ještě natočte řasy za pomoci Ardell Tepelné kulmy na řasy (koupit v e-shopu) a použijte prodlužující řasenku Rimmel London Prodlužující řasenka Wonder´Extension (koupit v e-shopu).

3. Chytrá volba stínů dokáže zázraky

Oční stíny umějí doslova kouzlit, ovšem musíte vědět, jak s nimi pracovat. Pro menší oči jsou ideální především světlé stíny. Malým očím sluší stříbrné nebo světle pudrové odstíny, které v několika odstínech skrývá například Miss Sporty Paletka očních stínů Quattro (koupit v e-shopu). Pokud chcete dát svým očím zároveň hloubku, pořiďte si celou paletku, jež obsahuje několik odstínů od jedné barvy. Perfektní je například paletka Bourjois Paletka očních stínů Eye Catching (koupit v e-shopu), která zároveň obsahuje aplikátor i zrcátko.

Pravidla chytrého líčení:

Tip redakce:
Nezapomeňte, že make-up a líčení nejsou všemocné, zkuste proto pečovat o své oči a oční okolí také vhodnými produkty, jako jsou oční krémy a oční séra. Zkusit můžete například
Ellie Collagen Flexi Zpevňující oční krém (koupit v e-shopu), který zajistí zářivou pleť bez vrásek v okolí očí.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít