Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Baby Brows: Nový trend v úpravě obočí

Baby Brows: Nový trend v úpravě obočí

Baby Brows: Nový trend v úpravě obočí

27. června 2021 od Karolína Valová

27. června 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Přirozené, elegantní i hravé – takové je obočí podle nejnovějších trendů. K péči o něj budete potřebovat jen pár nezbytností a jeho úprava vám nezabere víc než minutku. Zní to lákavě? Pojďte zjistit více!
V posledním roce jsme udělali mnoho ústupků na poli krásy. Často nám nezbylo nic jiného. Salony krásy byly po většinu času zavřené a neustálý pobyt doma v obýváku nás k péči o sebe také příliš nemotivoval. Tepláková souprava, rádoby přirozený odrost a doma udělaná manikúra. Tomu už snad bude brzy konec.

Co je Baby Brows?

Je však třeba říci, že lockdown nám přinesl i něco dobrého. Do popředí se dostala přirozenost a objevilo se mnoho trendů, které ji prosazují. Jedním z nich je i Baby Brows – jednoduše se dá přeložit jako dětské obočí, což skvěle vystihuje jeho podstatu. Baby Brows dává sbohem uměle dotvarovanému, zastřihnutému či dotetovanému obočí. Kouzlo této úpravy chloupků spočívá v minimálním zásahu do přirozeného tvaru a vyčesání chloupků směrem vzhůru. Pojďme se společně krok po kroku podívat, jak na to.
Baby Brows

Krok č. 1: Trpělivost

Pokud jste si doposud obočí pravidelně tvarovali pomocí pinzety, bude chvilku trvat, než chloupky dorostou. Můžete jim pomoci například aplikací séra na podporu růstu nebo Purity Vision Bio kokosového oleje (koupit v e-shopu) či ricinového oleje. Jakmile obočí doroste do přirozeného tvaru a získá na hustotě, je čas na další krok.

Krok č. 2: Volba správného tvaru

Každý člověk má jasně definovaný tvar obočí, který mu sluší. Vždy je však prostor pro drobné úpravy, jež podpoří výsledný vzhled.
Jak už víte, Baby Brows lpí na přirozenosti, avšak i tento trend má určité mantinely, kterých se drží. Chloupky nad kořenem nosu ani osamocené chloupky pod obočím, speciálně v místech, kam si nanášíte oční stíny, nejsou žádoucí. Stejně tak je dobré udržovat délku obočí.
Tvar obočí
Ideální tvar snadno odhalíte třeba pomocí úzkého štětce nebo špejle, které přiložíte, tak jak vidíte na obrázku. Stačí dodržet tři záchytné body a nemůžete udělat chybu.
  1. Spojnice nosu a vnitřního koutku: Obočí by mělo správně začínat nad vnitřním koutkem oka. Vše, co je navíc mezi obočím, můžete bez obav vytrhnout.
  2. Spojnice nosu a středu duhovky: Nejvyšší bod obočí je důležitý, spíše pokud toužíte po velmi precizním tvaru. U Baby Brows ho nelze příliš posouvat ani definovat. Můžete ho však zvýraznit pomocí způsobu vytrhání chloupků pod obočím.
  3. Spojnice nosu s vnějším koutkem oka: Zde se nachází ideální konec obočí.

TIP: K dosažení dokonalého tvaru budete potřebovat pinzetu, se kterou se vám bude velmi dobře pracovat. Tu pravou pro vás si můžete vybrat na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Krok č. 3: Dokreslení chybějících chloupků

V ideálním případě by nemělo být třeba chloupky dokreslovat, avšak málokdo má tak husté obočí, že si vystačí bez pomoci. Důležité je vybrat si správné kosmetické produkty, se kterými se snadno pracuje, nerozpíjí se, nedrolí se a vypadají přirozeně.
Jednou z možností je Gabriella Salvete Tetovací pero na obočí brown 02 (koupit v e-shopu), které díky třem hrotům dokreslí chloupky velmi rychle. Pro doplnění konce obočí doporučujeme Maybelline Brow Ultra Slim tužku na obočí 04 Medium Brown (koupit v e-shopu), která je tak tenká a precizní, že nikdo nerozezná dokreslený chloupek od pravého.
Nástroje k úpravě obočí

Krok č. 4: Fixace

Poslední a snad nejdůležitější krok je fixace obočí pomocí vyčesání chloupků vzhůru tak, aby stály ve své plné délce. Aby tento efekt vydržel co nejdéle, bude třeba je zpevnit. Jednou z možností je pročesání gelovou řasenkou Miss Sporty Just Clear mascara 101 clear (koupit v e-shopu). Skvěle však poslouží i lak na vlasy, který se nedrolí, například Taft lak na vlasy Power Invisible (koupit v e-shopu), a na pročesání Gabriella Salvete Kosmetický štětec na obočí (koupit v e-shopu) nebo DentaMax Mezizubní kartáčky 0,5mm (koupit v e-shopu), jež odvedou neskutečně precizní práci.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít