Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Líčení OČÍ: Eva (39)

Líčení OČÍ: Eva (39)

Líčení OČÍ: Eva (39)

12. srpna 2021 od Teta drogerie

12. srpna 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Teta drogerie ve spolupráci s expertem Renata Zelinková

Eva pracuje jako finanční analytik, líčí se denně a věnuje tomu do 5ti minut času. Do proměny šla s tím, že by se chtěla umět hezky nalíčit, zejména oči, které má více zapadlé s výraznějšími kruhy pod očima a naopak dobře zvýraznit její hezké rty. S nesprávným líčením tohoto typu očí lze totiž na výsledném efektu spíše napáchat více škody než užitku.

Typ pleti a obličeje

Paní Eva má krásnou bezproblémovou pleť. Má tmavší kruhy pod očima, což je problém mnoha žen. Její obličej je čtvercový až hranatý. Proto potřebujeme rysy (hrany) obličeje trochu zjemnit.

Navrhované líčení

Pro vymodelování obličeje použijeme dva odstíny make-upu. Kruhy pod očima projasníme korektorem. Obočí prosvětlíme a zjemníme tak, aby více odpovídalo barvě vlasů. Kvůli jejímu typu očí velký důraz klademe na výraznější řasy a naopak jemné svěží rty.

Pro Evu jsme připravili na výběr dva typy líčení  očí – jemnější a výraznější pro hlubší pohled.

1. Make-up

Pro zjemnění hran obličeje aplikujeme ĽOréal Paris True Match make-upu ve dvou odstínech 1DW a 3DW ideálně pomocí štětce na make-up.

Pod oči naneseme vysoce krycí korektor ĽOréal Paris Infaillible More Than Concealer v odstínu 325, abychom zakryli tmavé kruhy pod očima. Stejný korektor rovnou aplikujeme i přes obočí, abychom zjemnili jeho výraznou barvu.

2. Projasnění obočí

Eva líčení očí 1

Obočí dále prosvětlíme a zafixujeme ĽOréal Paris Gelem na obočí Plump & Set Brow Artist v odstínu Brunette, který je ve stejný barvě jako Evina barva vlasů.

3. Stínování očí

Eva líčení očí 2
Pro zjemnění očí jsme použili dva odstíny růžové rtěnky. Světlejší odstín ĽOréal Paris Color Riche 103 aplikujeme bříškem prstu přes celé víčko a tmavší odstín 373 aplikujeme do ohybu k očnicovému oblouku. Spodní víčko nalíčíme pouze u vnějšího koutku a nedotahujeme až do vnitřního koutku. Vnitřní koutek naopak projasníme pomocí korektoru, proto je o něco výraznější, ale stále v odstínu pleti.

4. Oční linky

Eva líčení očí 3

Poté aplikujeme oční linku pomocí ultra tenké ĽOréal Paris černé oční linky Perfect Slim přesně podél linie řas a zakončíme tzv. kočičím ocáskem. Doporučujeme neaplikovat linku podél celého oka, ale jen do poloviny horního víčka.

5. Řasenka

Pro výrazné řasy aplikujeme minimálně dvě vrstvy řasenky ĽOréal Paris False Lash Bambi Eye ve voděodolné verzi pro extra výdrž. Líčíme horní řasy i dolní řasy, aby celý look upozorňoval právě na řasy.

5. Fixace pudrem

Pro zafixování make-upu lehce zapudrujeme zakryté tmavší kruhy pod očima i horní víčko a poté střed obličeje pomocí ĽOréal Paris True Match pudru v odstínu 3DW. Pod oči ještě aplikujeme ĽOréal Paris Rozjasňovač Icoconic Glow pro ještě větší projasnění.

7. Rty a tvářenka

Líčení zakončí   Rty lehce zvýrazníme jemným leskem na rty ĽOréal Paris Brilliant Signature v odstínu 410. Pro svěží vzhled jsme na tváře aplikovali růžovou tvářenku  ĽOréal Paris True Match Le Blush v odstínu 120.

Výraznější typ líčení

Pro vytvoření druhého typu looku jsme přesně přes černou oční linku aplikovali bronzovou oční linku ĽOréal Paris Matte Signature, která je zvýrazněna pouze u vnějšího koutku oka. Vzhledem k tomu, že jsme tímto krokem ještě více zvýraznili oči, použijeme na rty mnohem jemnější odstín lesku na rty ĽOréal Paris Brilliant Signature Plump v odstínu 402.

Další tipy od vizážistky

  • Eva by se vzhledem ke svému výraznému tvaru obličeje měla při líčení vyhnout tomu, aby zvýrazňovala jeho ostré hrany. Neaplikovat příliš světlý korektor na oči, i když to člověka může svádět kvůli tmavším kruhům pod očima. Nejdříve dát korektor, který jde trochu do oranžové barvy a poté aplikovat světlejší korektor v odstínu pleti. Je velmi důležité mít na paměti, že když se vrství více odstínů korektorů, tak je nerozmazáváme, nýbrž vklepáváme do pomocí bříšku prstu.
  • ​​Líčení očí by mělo být jemné a světlé. Doporučujeme vyhnout se tmavším očním stínům (např. tmavé kouřové stíny), naopak volit spíše světlé a projasňující pro rozzáření očního okolí. Pokud chceme dodat akcent, saháme po barevných linkách, např. zlatá, bronzová apod., které ještě více oči otevřou. U linek doporučujeme vyhnout se černé barvě, nebo jí používat jen u vnějšího koutku oka, popř. pro vytvoření „ocásku“ a tím otevřít pohled.
  • Když nalíčíme horní i spodní řasy velmi výrazně, můžeme tak odvést pozornost od výrazných tmavých kruhů pod očima.

Připravil/a pro vás Teta drogerie ve spolupráci s expertem Renata Zelinková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Renata Zelinková
Vizážistka, umělecká maskérka a make-up artistka značky L'Oréal Paris
221
"V práci i v životě jsou pro mě prioritou poctivost a pohoda."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít