Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Potí se vám čelo a obličej? Zkuste 6 tipů, které fungují!

Potí se vám čelo a obličej? Zkuste 6 tipů, které fungují!

Potí se vám čelo a obličej? Zkuste 6 tipů, které fungují!

26. července 2022 od Anna Šťastná

26. července 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Vypadat skvěle v extrémně horkém počasí je složité. Pokud se váš obličej rychle zpotí a make-up má tendence se roztékat a rozmazávat, vyzbrojte se následujícími zbraněmi.

6 tipů, jak zabránit pocení v obličeji:

1) Méně je více

V létě si naše zkrášlující rituály vyžadují trochu jiný přístup. A logicky platí, že čím více přípravků na tváři budete mít, tím snadněji horku podlehnou. Zkuste se proto v létě líčit o něco méně. Zvlášť pokud máte už trochu opálenou pleť, určitě se obejdete bez make-upu. Nedokonalosti jen lokálně zakryjte korektorem. Velmi spolehlivý a dlouhodržící je Maybelline SuperStay Active Wear 15 Light (koupit v e-shopu). Místo make-upu můžete případně i použít BB krém či tónovaný opalovací krém.

2) Stíny místo řasenky

Rozmazává se vám řasenka? Co kdybyste ji v horkých dnech prostě vynechala? K vodě určitě nepotřebujete žádné líčení, ale pokud v tropickém počasí musíte do práce, zkuste použít jen pudrové oční stíny. Oči tak budou hezky zvýrazněné, ale třeba světle hnědý stín určitě nenapáchá takové šmouhy jako černá řasenka. Kromě toho Color Tattoo eye shadow 150 Socialite (koupit v e-shopu) drží na kůži skoro stejně dobře jako tetování.

3) Delší život pro váš make-up

Pokud se bez líčení neobejdete, použijte pod make-up takzvaný primer neboli podkladovou bázi, která prodlouží životnost make-upu. Zkuste třeba Rimmel London Lasting Matte (koupit v e-shopu), jež se navíc postará o to, aby se obličej po celý den méně mastil a leskl. Jde o mnohem lepší řešení než sáhnout po make-upu se zmatňujícím účinkem – ten totiž na tváři často vytvoří velmi viditelnou vrstvu a má tendence naopak vysušovat. A to je něco, co zvlášť v létě rozhodně nechceme.

4) Fixace je nezbytnost

Na závěr pak líčení zafixujte – ideálně fixačním sprejem, který tvář nezatíží a nevytvoří na ní další vrstvu. Ale pokud ho nemáte po ruce, pomozte si starým dobrým pudrem, který navíc můžete nosit i jako první pomoc v kabelce a kdykoli přes den s jeho pomocí redukovat lesk obličeje a sjednotit tón pleti. Skvěle funguje Dermacol Invisible Fixační pudr (koupit v e-shopu).

5) Papírky do každé kabelky

Vůbec nejlepší záchranou, na jakou v létě nedáme dopustit, když se nám potí obličej, jsou zmatňující kosmetické papírky. Jsou vyvinuty speciálně tak, aby i po lehkém přitisknutí na tvář okamžitě absorbovaly nadbytečný maz a pleť zůstala matná, ale přitom hezky svěží. Efekt je mnohem lepší než při použití pudru, a navíc bez dalšího zatížení pokožky. Podobně však může pomoct i papírový kapesník, ubrousek či toaletní papír.

6) Osvěžení vždy po ruce

Nejlepším řešením, jak odolat horku, je logické – vyhnout se mu. Pokud to nemůžete udělat doslova, alespoň se snažte být co nejvíce ve stínu, na čerstvém vzduchu, zajistit si trochu průvanu. A mějte u sebe i kapesní osvěžení, a sice termální či květovou vodu ve spreji. Například Floré Květová pleťová voda růže (koupit v e-shopu) okamžitě osvěží, ale také má zjemňující a regenerační efekt. Doma nebo v práci se snažte ji pro ještě větší osvěžení uchovávat v lednici.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Milena Špačková 17.srpna 2022
Ta rada, abychom v létě nepoužívaly řasenku, protože se rozmazává, je tedy obzvlášť hodnotná... To je fakt takový pravěk, že neexistují voděodolné řasenky? Já už nepamatuju nějaké rozmazávání řasenky - ale to bylo v pravěku, kdy ještě voděodolné neexistovaly. A když obyčejnou řasenku chceme použít třeba proto, že např. prodlužuje řasy, zvětšuje objem atd. - pak není problém dát obyčejnou - ale poslední vrstva voděodolnou. Ale pro jistotu - taky je dobré, aby byla první vrstva voděodolná. Tak to občas dělám, řasenek mám několik, každá má nějakou vlastnost, ale první a poslední voděodolná je nezbytnost. Navíc - natočení řas voděodolnou je trvanlivější (asi proto, že na řasách dokonale zatvrdne) - moje zkušenost. A odlíčení lehkou chůzí - odličovačem voděodolných řasenek. Ale můžu s ní i spát, jen příští den mírně poopravím.

Rada nepoužívat v horku řasenku, mi připadne amatérská, v 70.letech by byla asi aktuální, ale v r.2022 tedy ne...:-))

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít